Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ένας φανταστικός κόσμος σκαλισμένος σε ένα κορμό δέντρου ηλικίας 300 ετών


Ένας κορμός που είναι γεμάτος με πλάσματα τα οποία μοιάζουν σαν να έχουν χυθεί από τις σελίδες ενός βιβλίου παραμυθιών.Αυτός ο περίεργος κορμός είναι το έργο της Ola Cohn, μιας γλύπτριας και συγγραφέα παιδικών βιβλίων. Από το 1931 ως το 1934, σκάλισε έναν ολόκληρο κόσμο με πλάσματα στον κορμό ενός από τους πρώτους ευκαλύπτους του Fitzroy Garden στη Μελβούρνη της Αυστραλίας για να γιορτάσει την εκατονταετηρίδα της βασίλισσας Βικτώριας. Από αυτή τη δουλειά, εμπνεύστηκε το βιβλίο της, The Fairies Tree.


Νεράιδες και νάνοι βρίσκονται ανάμεσα σε ζώα της Αυστραλίας όπως κοάλα, γαϊδουράκια και αλεπούδες. Η Cohn ενσωμάτωσε τα χτυπήματα, τις εγκοπές και τις καμπύλες του δέντρου στο έργο της και έτσι οι χαρακτήρες της συνδυάζονται αλλά και ξεχωρίζουν από τον φυσικό καμβά.


Όταν δημιουργήθηκαν τα ανάγλυφα, το δέντρο ήταν ήδη νεκρό, οπότε η διατήρηση του έργου ήταν δύσκολο. Στη δεκαετία του 1970, εργάτες έπρεπε να αφαιρέσουν τον κορμό για να τον διατηρήσουν με χημικά και να αφαιρέσουν όλο το σάπιο μέρος. Κατά τη διάρκεια αυτών των εργασιών, βρέθηκε μέσα στον κορμό η μουμιοποιημένη ουρά ενός οπόσουμ.


Σήμερα, το δέντρο βρίσκεται πάνω σε μια βάση από σκυρόδεμα και είναι περιφραγμένο από ένα μικρό φράχτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου