Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ένα σπίτι πλάτους ενός μέτρου που χωρίζει δύο εκκλησίες


Αυτό που φαίνεται σαν μια τεράστια εκκλησία είναι στην πραγματικότητα δυο ξεχωριστά κτήρια και τα χωρίζει ένα τόσο λεπτό σπίτι που φαίνεται σαν τοίχος.



Δείτε ακόμη:
Το μικρότερο ξενοδοχείο του κόσμου!
8 σπίτια που χτίστηκαν από φθόνο
Ο μυθικός κόσμος του πιο στενού δρόμου του Παρισιού
La Casa Mínima, το στενότερο σπίτι του Μπουένος Άιρες

Η εκκλησία Igreja dos Carmelitas Descalços στο Πόρτο της Πορτογαλίας χτίστηκε τον 17ο αιώνα για τις καλόγριες του τάγματος Carmelite. Η εκκλησία Igreja do Carmo χτίστηκε τον 18ο αιώνα για τους μοναχούς του ίδιου τάγματος. Και οι δύο εκκλησίες είναι εξαιρετικά αξιοθέατα, καθιστώντας εύκολο να μη δει κάποιος το μικρό σπίτι που στέκεται μεταξύ τους.


Υπάρχουν μερικές ιστορίες που εξηγούν γιατί αυτές οι δύο εκκλησίες είναι δίπλα-δίπλα. Η πιο κοινή ιστορία αναφέρει ότι επειδή οι δυο αρχιεπίσκοποι δεν τα έβρισκαν μεταξύ τους, έχτισαν τη μια εκκλησία δίπλα στην άλλη, για να πικάρει ο ένας τον άλλο. Αλλά στην πραγματικότητα, οι εκκλησίες δεν ακουμπούν η μια την άλλη και αυτό γιατί ανάμεσά τους είναι ένα σπίτι.


Οι τοπικοί οδηγοί δίνουν δύο διαφορετικούς λόγους για την ύπαρξη του μικρού σπιτιού. Μερικοί αναφέρουν κάποιον παλιό νόμο που όριζε ότι δύο εκκλησίες δεν μπορούν να έχουν κοινό τοίχο. Άλλοι λένε ότι το περίεργο σπίτι χτίστηκε ώστε οι μοναχές και οι μοναχοί να μην έρθουν κοντά...


Το καταπληκτικό είναι ότι το σπίτι είναι κατοικήσιμο. Για την ακρίβεια, ήταν κατοικήσιμο μέχρι τη δεκαετία του 1980. Σήμερα, είναι ανοικτό στους επισκέπτες οι οποίοι μπορούν να το εξερευνήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου