Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ένα ιστορικό ορόσημο που περιβάλλεται από ανησυχητικούς τοπικούς θρύλους


Η Goatman's Bridge, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι μια γέφυρα που επισήμως είναι γνωστή ως Old Alton Bridge, μια σιδερένια γέφυρα που κάποτε συνέδεε το Denton του Τέξας με το Copper Canyon. Πολλοί από όσους έχουν περάσει νύχτα τη γέφυρα ισχυρίστηκαν ότι είδαν μια δαιμονική φιγούρα ενός άνδρα με κεφάλι κατσίκας να τους περιμένει από την άλλη πλευρά.



Δείτε ακόμη:
Έξι Γέφυρες του Διαβόλου
Η γέφυρα του Διαβόλου στον ποταμό Άρδα
Η τριπλή "Γέφυρα του Διαβόλου" στο Ceredigion της Ουαλίας

Η γέφυρα πήρε το όνομά της από ένα τοπικό θρύλο με φαντάσματα. Ο θρύλος αναφέρει έναν επιτυχημένο Αφροαμεριανό γιδοβοσκό ο οποίος, το 1938, λέγεται ότι δολοφονήθηκε στη γέφυρα από τοπικά μέλη της Ku Klux Klan. Λέγεται ότι τον λυντσάρανε και τον κρέμασαν, αλλά όταν έφυγαν για να αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας ήταν νεκρός, το σώμα του είχε εξαφανιστεί.


Υπάρχουν και άλλες εκδοχές της ιστορίας. Μια αναφέρει ότι η γέφυρα είναι στοιχειωμένη από τη γυναίκα του βοσκού. Μια άλλη ιστορία εμπλέκει σατανιστές. Οι περισσότερες εκδοχές του θρύλου τείνουν να περιλαμβάνουν μια προειδοποίηση ότι αν κάποιος χτυπήσει τρεις φορές τις ζεύξεις της γέφυρας διατρέχει τον κίνδυνο να εμφανιστεί ο Goatman.


Όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει αναρίθμητες αναφορές για θέαση ενός φαντάσματος με κεφάλι κατσίκας που στοιχειώνει την περιοχή. Κάποιοι ντόπιοι ισχυρίστηκαν ότι είδαν λαμπερά μάτια να τους κοιτάνε ενώ ήταν πάνω στη γέφυρα, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι άκουσαν παφλασμό στο ρυάκι κάτω από τη γέφυρα και αμέσως μετά κάποιον να γελάει.

Το 2017, η σειρά Buzzfeed Unsolved: Supernatural διερεύνησε κάποιους από αυτούς τους ισχυρισμούς. Όπως είναι φυσικό, καμία από τις ιστορίες δεν βασίζεται σε συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα.


Σήμερα η γέφυρα χρησιμοποιείται μόνο για την κυκλοφορία πεζών, καθώς έχει κατασκευαστεί μια άλλη γέφυρα κοντά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου