Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Το Μουσείο SPARK των Ηλεκτρικών Εφευρέσεων στο Μπέλινγκχαμ της Ουάσιγκτον

Η συλλογή τηλεφώνων του Μουσείου - πηγή

Μια συλλογή αντικειμένων σχετικά με τον ηλεκτρισμό, από τον 16ο έως τον 20ό αιώνα.



Αυτό που ξεκίνησε ως προσωπική συλλογή παλαιών αντικειμένων του ηλεκτρισμού, σήμερα είναι το Μουσείο SPARK Ηλεκτρικών Εφευρέσεων (SPARK Museum of Electrical Invention). Το μουσείο διαθέτει σήμερα πολλά περισσότερα από εκατοντάδες παλαιά ραδιόφωνα, με θησαυρούς όπως σπάνια βιβλία και έγγραφα των Βενιαμίν Φραγκλίνου, Γαλιλαίο Γαλιλέι και Ουίλιαμ Γκίλμπερτ.

Το MegaZapper, το πηνίο του Τέσλα - πηγή

Το μουσείο ξεκίνησε το 1985, ως μια άτυπη συλλογή ραδιοφωνικών συσκευών, ανταλλακτικών, δίσκων, περιοδικών και εγχειριδίων που ανήκαν στον Jonathan Winter. Η συλλογή συνέχισε να αυξάνεται και μέχρι το 1998 ιδρύθηκε επίσημα το Bellingham Antique Radio Museum, με τα περισσότερα από 800 ραδιόφωνα από τη συλλογή του Winter να αποτελούν τον πυρήνα της συλλογής του μουσείου.

Λάμπες του Έντισον από το 1879 και το 1880 - πηγή

Το 2001, το μουσείο μεταφέρθηκε και μετονομάστηκε σε American Museum of Radio and Electricity. Τότε, έγινε συν-επιμελητής του μουσείου ο John Jenkins, πρώην διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ στη Microsoft. Ο Jenkins πρόσθεσε και τη δική του συλλογή στο μουσείο, η οποία περιελάμβανε πρόωρες ασύρματες και ηλεκτρικές συσκευές και σπάνια βιβλία με πρώτες εκδόσεις που χρονολογούνται από το 1560.

Το δωμάτιο του Μαρκόνι - πηγή

Ο χώρος είναι καλά εξοπλισμένος και υπάρχουν πολλά αντικείμενα. Το μουσείο στεγάζει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές αμερικανικών ηλεκτρομαγνητικών συσκευών του 19ου αιώνα, καθώς και πολλές λάμπες από το εργαστήριο του Τόμας Έντισον.


Επίσης, στο μουσείο βρίσκεται ένα MegaZapper, ένα πηνίο του Τέσλα, που χρησιμοποιείται για επίδειξη αλλά και ένα θέρεμιν (αλλιώς θερεμίνη, αρχικά αιθερόφωνο), ένα ηλεκτρονικό μουσικό όργανο που εφευρέθηκε το 1920 (πήρε το όνομά του από τον εφευρέτη του, το Ρώσο Λεβ Τερμέν, o oποίος μεταβαίνοντας στις ΗΠΑ άλλαξε το όνομά του σε Λέον Θέρεμιν).

Πολυφασικός κινητήρας Τέσλα - πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου