Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Τα μικρότερα αυτοκίνητα που φτιαχτήκαν ποτέ


Και όταν λέμε "τα μικρότερα", το εννοούμε!



BMW Isetta, 1957



Λέγεται ότι είναι το καλύτερο microcar της εποχής του. Η BMW συνεργάστηκε με την εταιρεία ψυγείων με έδρα το Μιλάνο, Iso Spa, και έτσι προέκυψε το όνομα "Isetta", που σημαίνει "μικρό Iso". Πιθανώς το πιο ασυνήθιστο πράγμα είναι ότι για να μπει κανείς στο αυτοκίνητο ήταν μέσω του μπροστινού παρμπρίζ!


The Messerschmitt, 1960



Ένα γερμανικό αυτοκίνητο τριών τροχών που κατασκευάστηκε από έναν μηχανικό αεροσκαφών, κάτι που εξηγεί γιατί αυτό το μικροσκοπικό αυτοκίνητο μοιάζει περισσότερο με πιλοτήριο παλιού μαχητικού αεροσκάφους.


1959 Autobianchi Bianchina 500


Κατασκευαζόταν μέχρι το 1970 και αρχικά ήταν εξοπλισμένο με τον μικρότερο κινητήρα Fiat.


Goggomobil, 1959


Μεταξύ του 1957 και 1969, κατασκευάστηκαν λιγότερα από 67.000 τέτοια γερμανικά αυτοκίνητα, με μήκος μόλις 10 πόδια. Είχε τελική ταχύτητα μόλις 83,7 χλμ/ώρα. Διέθετε έναν δίχρονο, δικύλινδρο κινητήρα.


1960 Goggomobil T-300


Την επόμενη χρονιά ήρθε το T-300. Αν είστε τυχεροί, ίσως βρείτε κάποιο στο Ebay με τιμή μεταξύ 5.000 και 8.000 δολαρίων.


Fiat Marine "Eden Rock" 1958


Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα πρωτότυπο. Διέθετε ξύλινο κυκλικό παγκάκι στο πίσω μέρος.


FIAT 600 Multipla



Πρόκειται για ένα mini minivan. Σε πολλά μέρη της Ιταλίας χρησιμοποιήθηκε ως ταξί αλλά και ως οικογενειακό αυτοκίνητο σε άλλα μέρη της Ευρώπης (δείτε πόσα άτομα χωρούσε στην εικόνα). Είχε τελική ταχύτητα 91,1 χλμ/ώρα και μπορούσε να επιταχύνει από τα 0-80 χλμ/ώρα μέσα σε 43 δευτερόλεπτα.


Fiat "Jolly"


Με όλα τα παραθαλάσσια θέρετρα στην Ιταλία, αυτά τα αυτοκίνητα έγιναν κάτι σαν εμπόριο. Μια μικρή εταιρία, η Ghia (σήμερα ανήκει στην Ford), που εξειδικευόταν στις μετατροπές, επιλέχθηκε για να δημιουργήσει τις μετατροπές του Jolly για τα 500, 600, Multipla της Fiat και στις πλατφόρμες Giardiniera.


Γνωστό στην Ιταλία ως "La Spiaggina", που σημαίνει κυριολεκτικά "παραλιούλα", το beach-buggy της Fiat έγινε γνωστό παγκοσμίως ως Jolly, που σημαίνει "joker" στα ιταλικά. Διατέθηκε σε ροζ, κοραλί, λευκό, ανοιχτό κίτρινο και γαλάζιο. Το μοντέλο είχε μια πορεία από το 1958 ως το 1966 και θεωρήθηκε επιτυχημένο.


The Mini Mini (φωτογραφία στην αρχή)
Αυτό δεν είναι ένα επίσημο Mini μοντέλο, αλλά το Mini Mini έγινε κομμάτι μιας τάσης μεταξύ των ενθουσιωδών του Mini. Τα πράγματα ήταν απλά: έπαιρνες ένα κλασικό Mini, αφαιρούσες την οροφή, έκοβες σε 3 τμήματα κατά πλάτος, πετούσες τη μέση και συγκολλούσες το μπροστινό μέρος με το πίσω.

Κυκλοφόρησε και σε φοτρτηγάκι!



The Volkwagen Nano Series




Piaggio Ape Calessino


Το Ape Calessino ήταν περιορισμένης έκδοσης και μόνο 999 από αυτά είναι διαθέσιμα παγκοσμίως. Σχεδιασμένο κατά την οικονομική άνοδο της δεκαετίας του 1950/ 1960, μια περίοδος που ονομάζεται La Dolce Vita, το Ape Calessino ήταν εξαιρετικά μοντέρνο. Σήμερα, μπορεί κανείς να τα δει κάπου ως ειδική υπηρεσία ταξί.


Vespa 400


Ένα αυτοκίνητο πόλης που κατασκευάστηκε στην Γαλλία από το 1957 ως το 1961.


Fuldamobil


Μοιάζει με το αυτοκίνητο του κ. Bean... Κατασκευάστηκε από το 1950 έως το 1969. Το πρωτότυπο σχέδιο έγινε από τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Norbert Stevenson και αφορούσε ένα πολύ απλό τρίκυκλο αυτοκίνητο με χώρο για δύο άτομα. Κατέληξε αρκετά δημοφιλές και κατασκευάστηκε σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους.


Nissan Figaro


Μόνο 20.000 μοντέλα τέθηκαν σε παραγωγή στο Τόκιο το 1991 και στη συνέχεια επέστρεψαν στη μόδα πριν από μερικά χρόνια, όταν άρχισαν να εισάγονται μαζικά στην Ευρώπη.

από: messy nessy chic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου