Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ο Λόφος των Μαγισσών στην Λιθουανία


Ένα μονοπάτι στην υπαίθρο της Λιθουανίας γεμάτο ξύλινη, λαϊκή τέχνη.





Ακριβώς έξω από τον κεντρικό δρόμο στο θέρετρο του Juodkrante στην χερσόνησο Curonian Spit της Λιθουανίας, το δάσος είναι ζωντανό με μια τεράστια ποικιλία από παραμυθένια πλάσματα, τέρατα, δαίμονες και σαξοφωνίστες. Αυτό το δημόσιο μονοπάτι μέσα από το δάσος, γνωστό ως Λόφος των Μαγισσών (Raganų Kalnas στα λιθουανικά), μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι μέσα από τους πιο γνωστούς θρύλους και ιστορίες στη λιθουανική λαογραφία.



Οι εργασίες στο πάρκο γλυπτικής ξεκίνησαν το 1979 και σήμερα διαθέτει 80 διαφορετικά ξύλινα γλυπτικά από ντόπιους καλλιτέχνες. Τα πάντα είναι χειροποίητα. Κάθε γλυπτό απεικονίζει έναν λαϊκό χαρακτήρα από τις λαϊκές και παγανιστικές παραδόσεις της Juodkrante. Το πάρκο πήρε το όνομά του πολύ πριν τοποθετηθούν κατά μήκος των δασωμένων μονοπατιών τα γλυπτά και για την ακρίβεια πρόκειται για μια αναφορά στις παγανιστικές γιορτές που λαμβάνουν χώρα στο λόφο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ της Παραμονής του Καλοκαιριού.



Κάθε χρόνο, στις 24 Ιουνίου, οι Λιθουανοί χορεύουν, τραγουδούν και φέρνουν το καλοκαίρι με τις παλαιότερες λαϊκές παραδόσεις της χώρας. Όταν οι Λιθουανοί ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό, οι γιορτές μετονομάστηκαν σε Γιορτή του St. Jonas, αλλά πολλές από τις πρακτικές εξακολουθούν να έχουν παγανιστικές ρίζες, όπως άλλωστε φαίνεται στα γλυπτά του Λόφου των Μαγισσών.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου