Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

6 μυθιστορήματα τρόμου που είναι 100% αληθινά


Από τον "Δράκουλα" μέχρι τη "Λάμψη", δεν είναι λίγα τα μυθιστορήματος τρόμου.



Αλλά αν θέλει πραγματικά κάποιος να βρει ένα βιβλίο και να αισθανθεί τρόμο, θα πρέπει να ψάξει κάτι πραγματικό. Δείτε έξι βιβλία τρόμου, που προέρχονται από πραγματικά γεγονότα.

"The Stranger Beside Me", Αν Ρουλ
Το "The Stranger Beside Me" ήταν το πρώτο βιβλίο της Αν Ρουλ. Στο βιβλίο, αναφέρει την ιστορία του πώς γνώρισε και συσχετίστηκε με τον Τεντ Μπάντι -τον περιβόητο Αμερικανό κατά συρροήν δολοφόνο, απαγωγέα, βιαστή, διαρρήκτη και νεκρόφιλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία ενός σημαντικού αριθμού γυναικών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970- χρόνια πριν ξεκίνησε τις δολοφονίες του, πώς συνεργάστηκαν στενά σε ένα κέντρο για άτομα που πάσχουν από αυτοκτονικές σκέψεις και πώς συνειδητοποίησε ότι ο φίλος της και ο δολοφόνος ήταν ένα και το αυτό.

"In Cold Blood" (Εν ψυχρώ), Τρούμαν Καπότε
Ένα άλλο εμβληματικό έργο πραγματικής εγκληματικότητας. Το "In Cold Blood" του 1965 του Τρούμαν Καπότε περιγράφει ένα ανατριχιαστικό πορτρέτο ενός αμερικανικού τύπου βίας. Σε αντίθεση με την Ρουλ, εκείνος δεν είχε το... προνόμιο να αφηγείται από πρώτο πρόσωπο. Όμως, μέσα από συνεντεύξεις και έρευνα, αναπαράγει τέλεια τη νύχτα που ο 28χρονος Ρίτσαρντ Χίκοκ (Richard Hickock) και ο 31χρονος Πέρυ Σμιθ (Perry Edward Smith) σκότωσαν μια τετραμελή, αγροτική οικογένεια -τον πατέρα, Χερμπ Κλάτερ, τη μητέρα, Μπόνι Κλάτερ, και τα ανήλικα παιδιά τους, τη 16χρονη Νάνσυ και τον 15χρονο Κένυον) στη μια μικρή αγροτική κοινότητα Χόλκομπ του Κάνσας, στις 15 Νοεμβρίου του 1959, καθώς και τις εβδομάδες που οδήγησαν σε αυτήν και τους μήνες που ακολούθησαν. Ο "τρόπος" του εγκλήματος είναι ανατριχιαστικός. Το "γιατί", ίσως ακόμη περισσότερο. Συνενώνοντας το λογοτεχνικό του ταλέντο με την δημοσιογραφική έρευνα, ο Καπότε δημιούργησε -πρώτη φορά- το ιδιαίτερα δημοφιλές είδος, που στα αγγλικά περιγράφεται ως "non fiction novel". Το βιβλίο εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 1966 (στην ελληνική γλώσσα εκδόθηκε -για πρώτη φορά- το 1969, σε μετάφραση της Λένας Δοκίδου, το 2006, σε μετάφραση του Μιχάλη Μακρόπουλου, και το 2017, σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ), έγινε γρήγορα best-seller, και παραμένει ακόμα και σήμερα το δεύτερο πιο δημοφιλές βιβλίο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

"Hell's Princess", Χάρολντ Στέχτερ
Ο Στέχτερ βγάζε τα προς το ζην γράφοντας τα προφίλ μερικών από τους πιο διάσημους εγκληματίες της ιστορίας, όπως ο Άλμπερτ Φις (Albert Fish, "Deranged") -ένας διαβόητος Αμερικανός κατ' εξακολούθηση δολοφόνος μικρών παιδιών με κανιβαλική συμπεριφορά) και ο κατά συρροήν δολοφόνος Δρ. Χένρυ Χάουαρντ Χολμς (H.H. Holmes, "Depraved"). Όμως το "Prince's Hell" είναι κάτι διαφορετικό. Η Belle Gunness δεν μπήκε ποτέ στη δημόσια συνείδηση όπως τα άλλα προηγούμενα... τέρατα, παρά το γεγονός ότι είναι ένα σπάνιο παράδειγμα γυναικείας βίαιας και κατά συρροή δολοφόνου. Τα θύματά της ήταν οι μνηστήρες της, τους οποίους γοήτευε στο αγρόκτημά της στην Ιντιάνα και τους πήγαινε εκεί μα όλα τα υπάρχοντά τους. Ίσως, ξεπερνάει κατά πολύ της δολοφονίες των Φις και Χόλμς, με 28 επιβεβαιωμένους θανάτους στο όνομά της. Επίσης, σε αντίθεση με εκείνους, η Gunness δεν πιάστηκε ποτέ (δεν σποϊλάρω περισσότερο, γιατί θα δείτε μελλοντικό θέμα, τόσο για τον Φις, όσο και για την Γκίνες. Ή, μπορείτε να διαβάσετε τα βιβλία).

"The Hot Zone", Richard Preston
Ένα διάλειμμα από τις δολοφονίες. Υπάρχουν πολλά άλλα είδη τρόμου που έχουν διαπραχθεί στον πραγματικό κόσμο. Για παράδειγμα, το "The Hot Zone" του Richard Preston. Αν έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσο εύκολο είναι για έναν σχετικά άγνωστο ιό -όπως ήταν ο Έμπολα το 1989- ξαφνικά, σχεδόν εκρηκτικά, να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, τότε θα πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο. Είναι πολύ πιο εύκολο απ' ό,τι ίσως πιστεύετε.

"The Road to Jonestown", Τζεφ Γκυν
Τον Νοέμβριο του 1978, το Τζόουνσταουν, μια αγροτική εγκατάσταση που δημιουργήθηκε στη βόρεια Γουιάνα, έγινε ο τόπος της μεγαλύτερης γνωστής δολοφονίας-αυτοκτονίας στην ιστορία, όταν περισσότεροι από 900 άνθρωποι ήπιαν Flavoraid με κυανίδιο (και όχι με Kool-aid, όπως αναφέρεται συνήθως), είτε εθελοντικά είτε δια της βίας. Την εγκατάσταση δημιούργησε η θρησκευτική σέχτα "Ναός του Λαού" με επικεφαλής τον Τζιμ Τζόουνς. Όμως, πριν ο Τζόουνς γίνει ο μεγαλομανιακός ηγέτης της λατρείας, ήταν χριστιανός πάστορας με μαρξιστικές τάσεις και την φιλοσοφία της φυλετικής ισότητας. Δεν απομακρύνθηκε από το προσκήνιο. Το "The Road to Jonestown" του Γκυν μας μεταφέρει από τις απαρχές του Τζόουνς στην Ινδιανάπολη, στον Ναό του Λαού στην Καλιφόρνια, και τελικά, στην τραγωδία του Τζόουνσταουν στη Γουιάνα.

"The Spider and the Fly", Κλόντια Ρόου
Όπως το "The Stranger Beside Me" της Ρουλ, το "The Spider and the Fly: A Reporter, a Serial Killer, and the Meaning of Murder" της Ρόου αφηγείται την ιστορία της προσωπικής της σχέσης με έναν δολοφόνο. Όμως, εν αντιθέσει με την Ρουλ, η Ρόου δεν έφτασε στο θέμα της, τον Kendall Francois, μέχρι που η αστυνομία βρήκε τα πτώματα των θυμάτων του κρυμμένα στους τοίχους του σπιτιού που μοιραζόταν. Πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από μια ματιά στο κίνητρο του Francois να σκοτώσει. Είναι μια ομολογία της συγγραφέα για τις δικές της σκοτεινές εμμονές. Για την ιστορία, ο Francois ήταν Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος που καταδικάστηκε για το θάνατο οκτώ γυναικών, από το 1996 έως το 1998. Στη δίκη του το 2000, αποκαλύφθηκε ότι το 1995 ήταν θετικός στον ιό HIV, αλλά αυτό λέγεται ότι δεν σχετίζεται με το θάνατό του. Πέθανε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2014, στα 43 του. Η επίσημη αιτία θανάτου ήταν "προφανείς φυσικές αιτίες". Σύμφωνα με μια γυναίκα που επικοινωνούσε με τον Francois στη φυλακή, έπασχε από καρκίνο.

από: curiosity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου