Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια τραγούδι

 
Όσον αφορά τα ρεκόρ που σχετίζονται με τη μουσική, το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες έχει ένα για σχεδόν κάθε είδος που μπορεί να φανταστεί κανείς -και πιθανώς, μερικά που δε θα φανταζόμασταν ποτέ.
 



Υπάρχει λοιπόν το ρεκόρ της "μεγαλύτερης ανθρώπινης εικόνας ενός μουσικού οργάνου" (φωτογραφία κάτω) και πρόκειται για ένα σαξόφωνο που δημιουργήθηκε από 1660 άτομα στη Νίκαια της Γαλλίας για τους εορτασμούς της Εθνικής Ημέρας Μουσικής το 2014. Μια πιο μικρή ομάδα -1171 άτομα για την ακρίβεια- κατέχει τον τίτλο των "περισσότερων ανθρώπων που παίζουν μουσικούς σωλήνες" και το κατάφερε αυτό το 2019 στην κινεζική πόλη Τσενγκντού. Επίσης, υπάρχει και το ρεκόρ της συναυλίας που φιλοξένησε τις περισσότερες γεννήσεις από οποιαδήποτε άλλη συναυλία στην ιστορία, και είναι η περίφημη Δωρεάν Συναυλία στο Άλταμοντ, μία ροκ συναυλία της εποχής της αντικουλτούρας, που έλαβε χώρα στο Άλταμοντ της βόρειας Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου του 1969 (η συναυλία είναι γνωστή για τα βίαια επεισόδια, συμπεριλαμβανομένου του μαχαιρώματος του Μέρεντιθ Χάντερ και τριών ακόμα θανάτων: δύο που προκλήθηκαν από αυτοκίνητο που εγκατέλειψε τα θύματά του και ένας που πνίγηκε σε αρδευτικό κανάλι υπό την επιρροή LSD. Πολλά αυτοκίνητα κλάπηκαν και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν και υπήρξαν και εκτεταμένες ζημιές σε ιδιοκτησίες. Στη συναυλία συμμετείχαν οι Santana, Jefferson Airplane, The Flying Burrito Brothers, Crosby, Stills, Nash & Young και τελευταίοι οι Rolling Stones. Επίσης, ήταν προγραμματισμένοι να παίξουν και οι Grateful Dead μετά τους Crosby, Stills, Nash & Young, αλλά αρνήθηκαν να παίξουν λίγο πριν την προγραμματισμένη εμφάνισή τους εξαιτίας της αυξανόμενης βίας στο συναυλιακό χώρο).
 


Ωστόσο, υπάρχουν Ρεκόρ Γκίνες και για πιο συμβατικές κατηγορίες. Το "Summertime" του Αμερικανού συνθέτη, τραγουδοποιού και πιανίστα Τζορτζ Γκέρσουιν είναι το πιο ηχογραφημένο τραγούδι όλων των εποχών. Το "Star Wars Theme/ Cantina Band", ένα ντίσκο remix των συνθέσεων του Star Wars του John Williams από το άλμπουμ Meco του 1977 "Star Wars and Other Galactic Funk", θεωρείται το οργανικό single με τις καλύτερες πωλήσεις.

Από την άλλη, το πιο μεγάλο σε διάρκεια τραγούδι που κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα δεν είχε τόσο μεγάλη επιτυχία και ίσως επειδή έχει διάρκεια 13 ωρών, 23 λεπτών και 32 δευτερολέπτων. Το κομμάτι, με τίτλο "The Rise and Fall of Bossanova" δημιουργήθηκε από τους Michael και Kelley Bostwick από το Palmer της Μασαχουσέτης. Το τραγούδι κυκλοφόρησε την 1η Νοεμβρίου του 2016, με καλλιτεχνικό όνομα P C III, το οποίο είναι ένα από τα μουσικά έργα του Michael Bostwick. Πρόκειται για ένα κυρίως οργανικό τραγούδι, που ταιριάζει σε ανθρώπους που αναζητούν κάτι χαλαρωτικό -αλλά που να μην τους αποσπάτε η προσοχή- και ενώ εργάζονται σε ένα μεγάλο (ίσως 13ωρο) έργο τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο P C III κερδίζει αυτό το συγκεκριμένο ρεκόρ. Το "In the Garden", το τελευταίο κομμάτι από το άλμπουμ του 2015 "Ad Astra, Vol. 2", κατείχε για πολύ λίγο αυτό το ρεκόρ. Είναι πολύ πιο σύντομο από το "The Rise and Fall of Bossanova" -λίγο κάτι παραπάνω από 3 ώρες- αλλά με πολύ περισσότερους στίχους. Ο Bostwick δημοσίευσε ένα εικονογραφημένο βιβλίο 428 σελίδων με τις 7730 λέξεις του τραγουδιού.
 



από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου