Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Ένα Timelapse απαθανατίζει την μαγεία της Νέας Ζηλανδίας

 
Μιας και, τον τελευταίο χρόνο, τα ταξίδια ήταν σχεδόν ανύπαρκτα, πολλοί έχουν καταφύγει στα εικονικά. Χάρη σε ένα 8K timelapse βίντεο του Michael Shainblum μπορεί κανείς να επισκεφθείτε την Νέα Ζηλανδία από την άνεση του σπιτιού του.
 
 
Δείτε ακόμη:


Μία από τις παρενέργειες της πανδημίας ήταν το ότι, ξαφνικά, πολύς κόσμος βρέθηκε με πολύ ελεύθερο χρόνο.
 
 
Ξαφνικά, οι φωτογράφοι είχαν περισσότερες ώρες για να εργαστούν πάνω σε project που, σε άλλες περιπτώσεις, ίσως και να είχαν παραμελήσει. Το 2019, ο καλλιτέχνης Timelapse και φωτογράφος Michael Shainblum ταξίδεψε στο βόρειο νησί στη Νέα Ζηλανδία σε μια προσπάθεια να δει μέρη για φωτογράφιση.
 

 
Μετά από δύο εβδομάδες και πάνω από 50.000 φωτογραφίες, ο Shainblum επέστρεψε στην βάση του και εστίασε την προσοχή του σε project που θα του έδιναν τα προς το ζην. Ο ίδιος λάτρεψε το περιεχόμενο που κατέγραψε στη Νέα Ζηλανδία, αλλά δεν μπορούσε να αφιερώσει χρόνο για να δημιουργήσει ένα βίντεο.
 

 
Όταν ο Shainblum κατάφερε να αφιερώσει αυτόν τον χρόνο, δημιούργησε ένα timelapse. Το τελικό προϊόν είναι μια περιήγηση σε μερικές από τις πιο φωτογενείς τοποθεσίες της Νέας Ζηλανδίας, όπως το Wanaka (μια πόλη στο Νότιο Νησί), το Milford Sound (ένα φιόρδ στο Νότιο Νησί), τους λίθους Moeraki και το εθνικό πάρκο Mount Cook.


από: peta pixel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου