Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Μια μικρή πόλη στις ΗΠΑ όπου βρίσκονται μαζεμένα τα μεγαλύτερα αντικείμενα στον κόσμο

 
Στην πόλη Casey του Ιλινόις, με πληθυσμό 2404, βρίσκονται το μεγαλύτερο γραμματοκιβώτιο, η μεγαλύτερη κουνιστή καρέκλα, ο μεγαλύτερος μελωδός (Wind Chime), το μεγαλύτερο ξύλινο τσόκαρο, το μεγαλύτερο δίκρανο, το μεγαλύτερο κλειδί, το μεγαλύτερο Barber Pole του κόσμου και πολλά άλλα!
 
 
 
Στην μικρή πόλη βρίσκονται περίπου δώδεκα αντικείμενα που κατέχουν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ως το "μεγαλύτερο στον κόσμο" στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Ο ακριβής αριθμός είναι 11, καθώς το μεγαλύτερο σφυρί του κόσμου (16 πόδια και 8 ίντσες) τεχνικά βρίσκεται στην κοντινή πόλη Marshall, ενώ και το ρεκόρ των μεγαλύτερων βελονών πλεξίματος (13,75 πόδια) κατέρριψε η φοιτήτρια τέχνης από το Ηνωμένο Βασίλειο Elizabeth Bond το 2017 -το δικό της είχε ύψος λίγο πάνω από 14,5 πόδια.
 
 
Ο εγκέφαλος πίσω από όλα αυτά είναι ο Jim Bolin, ένας ντόπιος και επικεφαλής μιας οικογενειακής επιχείρησης που ειδικεύεται στη συντήρηση αγωγών και δεξαμενών. Ο Bolin είχε την ιδέα να κατασκευάσει κάτι αρκετά μεγάλο ώστε να σπάσει ένα ρεκόρ προς τιμή της πόλης του. Το 2011, -με τη βοήθεια των πόρων και του προσωπικού της εταιρίας- κατασκεύασε έναν μελωδό μήκους 42 ποδιών που σημείωσε το πρώτο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες της πόλης.
 
Τα επόμενα χρόνια, ακολούθησαν και άλλες παρόμοιες κατασκευές, όπως μια βάση για μπαλάκι του γκολφ, ξύλινα τσόκαρα, μια κουνιστή καρέκλα, μια τραμπάλα που λειτουργεί, ένα κλειδί (ένα πιστό αντίγραφο του κλειδιού του Chevy του ίδιου του Bolin), ένα 162.623 λίτρων γραμματοκιβώτιο -από το οποίο μπορεί κανείς να στείλει αλληλογραφία- και πολλά άλλα. Η καμπάνια "Big Things Small Town" εκτείνεται και πέρα από τα επίσημα παγκόσμια ρεκόρ. Έξω από μια πιτσαρία υπάρχει ένας μεγάλος κόφτης πίτσας, έξω από τη δημόσια βιβλιοθήκη βρίσκεται ένας μεγάλος πράσινος βιβλιοφάγος, έξω από το Hall of Fame του Σόφτμπολ των ΗΠΑ ένα μεγάλο ρόπαλο σόφτμπολ, και πολλά άλλα XL αντικείμενα που βρίσκονται τοποθετημένα στρατηγικά στην πόλη. 
 
 
Ο Bolin δεν παρακολούθησε τα έξοδα, αλλά σκοπεύει να χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα όποτε αυτό είναι δυνατόν -ξύλινοι τηλεφωνικοί στύλοι, μεταλλικοί σωλήνες και παλιές δεξαμενές πετρελαίου είναι όλα χρήσιμα.

"Δεν θέλω να ξέρω πόσο κοστίζει. Θα λιποθυμούσα αν ήξερα τι πραγματικά είχα (επενδύσει) σε αυτά", είπε.
 
από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου