Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Πώς καθαρίζονται οι φορητές τουαλέτες;

 
Η απολύμανση μιας φορητής τουαλέτας δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς οι καθαριστές χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό και γερό στομάχι.
 
 
 
Σε αντίθεση με τις τουαλέτες που έχουμε στα σπίτια μας, οι φορητές τουαλέτες δεν είναι συνδεδεμένες με κάποιο είδος αποχετευτικού συστήματος (αν και υπάρχουν και τέτοιες). Αντίθετα, τα απόβλητα πηγαίνουν σε έναν μεγάλο κάδο αποθήκευσης κάτω από το κάθισμα της τουαλέτας και μένουν εκεί έως ότου η τουαλέτα είναι έτοιμη για σέρβις.
 
Ο καθαρισμός μιας φορητής τουαλέτας σημαίνει άδειασμα αυτής της δεξαμενής πολύ πριν προλάβει να ξεχειλίσει. Για να γίνει αυτό, οι καθαριστές χρησιμοποιούν έναν εύκαμπτο σωλήνα που συνδέεται με ένα μεγάλο φορτηγό. Ο σωλήνας ρουφά τα απόβλητα από τον κάδο και τα μεταφέρει σε διαφορετική δεξαμενή αποθήκευσης στο φορτηγό. Μόλις γίνει αυτό, το φορτηγό μεταφέρει τα απόβλητα σε μια μονάδα όπου θα υποβληθούν σε κατάλληλη επεξεργασία.
 
Όμως, πριν η τουαλέτα είναι έτοιμη ξανά για το κοινό, πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα. Όταν αδειάσει η δεξαμενή, γεμίζει με νερό και ένα μπλε χημικό διάλυμα, το οποίο καταστέλλει τις οσμές και τα βακτήρια.
 
Το καθάρισμα του κάδου μπορεί να φαίνεται ως το δυσκολότερο κομμάτι, αλλά η απολύμανση της υπόλοιπης εγκατάστασης είναι ακόμη πιο δύσκολη. Οι καθαριστές είναι υπεύθυνοι για το τρίψιμο των ουρητηρίων, των δαπέδων, των τοίχων και του καθίσματος -όποιος έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κάποια φορητή τουαλέτα σε κάποια εκδήλωση με πολύ κόσμο, καταλαβαίνει πόσο δύσκολη είναι αυτή η δουλειά. 

από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου