Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

The Tridge: Μια γέφυρα με τρεις κατευθύνσεις στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ

 
Συνήθως, μια γέφυρα έχει δύο κατευθύνσεις. Ωστόσο, πώς ονομάζετε μια γέφυρα με τρεις κατευθύνσεις; Οι κάτοικοι του Μίντλαντ στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα και το έλυσαν με αποφασιστικότητα. Πήραν τις λέξεις "bridge" (γέφυρα) και "tri" (τρία), τις συνδύασαν και έτσι έχουμε την "Tridge".
 
 

Οι γέφυρες τριών κατευθύνσεων συνήθως ονομάζονται "tri-bridge" και δεν πρέπει να συγχέονται με τις γέφυρες σε σχήμα "y" που είναι απλώς γέφυρες με διχάλες και στις οποίες η κίνηση από τη μία κατεύθυνση διακλαδίζεται προς δύο άλλες κατευθύνσεις. Η "tridge" επιτρέπει την κυκλοφορία τριών κατευθύνσεων. Είναι μία από τις μόλις 14 "tridge" στον κόσμο, από τις οποίες μόνο τέσσερις είναι για πεζούς.
 

Η γέφυρα δεν είναι ανοικτή σε μηχανοκίνητα οχήματα μιας και κατασκευάστηκε μόνο για πεζούς πάνω από τη συμβολή των ποταμών Tittabawassee και Chippewa κοντά στο Μίντλαντ. Οι τρεις γέφυρες, που έχουν μήκος 180 πόδια, στηρίζονται από μια κολόνα στο κέντρο.
 

Η γέφυρα σηματοδοτεί την έναρξη του μονοπατιού Chippewa Nature Trail καθώς και του Pere Marquette Rail Trail. Περιβάλλεται από τα πάρκα St Charles και Chippewassee και είναι αρκετά κομβικό σημείο για τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες του Μίντλαντ, όπου, εκτός από μια αγορά, φιλοξενεί τον ετήσιο Περίπατο την Ημέρα της Εργασίας (μια ομοσπονδιακή αργία στις ΗΠΑ που γιορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου για να τιμήσει και να αναγνωρίσει το αμερικανικό εργατικό κίνημα και τα έργα και τις συνεισφορές των εργατών στην ανάπτυξη και τα επιτεύγματα της χώρας).
 

Και όπως μας πληροφορεί η wikipedia, σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 3 γέφυρες τεσσάρων κατευθύνσεων -στην Βενετία, σε μια κοινότητα στην Γαλλία και στο Άαρχους στην Δανία- και μια πέντε κατευθύνσεων σε μια κοινότητα της Ιταλίας.
 
Η πέτρινη πεζογέφυρα πέντε κατευθύνσεων στη διασταύρωση πέντε καναλιών στην κοινότητα Comacchio της περιφέρειας της Φεράρα που είναι χτισμένη το 1634 - πηγή

από: kuriositas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου