Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Οι χιλιάδες νάνοι που έχουν κατακλύσει έναν κυκλικό κόμβο στην Αυστραλία

 
Το Gnomesville, στην Νοτιοδυτική περιοχή της Δυτικής πολιτείας της Αυστραλία, είναι μια συλλογή από χιλιάδες μικρούς νάνους -ξέρετε, αυτά, τα -κιτς- διακοσμητικά των αυλών- σε έναν κυκλικό κόμβο.
 


Η συλλογή ξεκίνησε ως μια ιδιότροπη διαμαρτυρία πριν από περίπου 20 χρόνια. Όπως εξηγεί ο ιστότοπος Gnomesville, αποφασίστηκε από την τοπική κυβέρνηση να δημιουργηθεί ένας κυκλικός κόμβος σε ένα μικρό κομμάτι γης στην κοιλάδα Φέργκιουσον. Παρά την κατακραυγή των κατοίκων της περιοχής, ο κυκλικός κόμβος δημιουργήθηκε και άρχισαν σιγά-σιγά εντάσεις και, κάποια στιγμή, εμφανίστηκε ο πρώτος νάνος. Στην αρχή, υπήρχε μόνο ένας σε μια κοιλότητα ενός δέντρου, αλλά μετά από λίγους μήνες, υπήρχαν περίπου 20 από αυτούς και, καθώς οι επισκέπτες και οι ντόπιοι πήγαιναν και άφηναν τα δικά τους αγάλματα, η συλλογή συνέχισε να αυξάνεται.


Δεκαετίες μετά, οι νάνοι έφτασαν τους χιλιάδες. Για ένα διάστημα, συνέβησαν κλοπές και βανδαλισμοί, οπότε και ο αριθμός τους ελαττώθηκε. Σήμερα όμως, το μέρος είναι αρκετά σεβαστός και συνεχίζει να αναπτύσσεται καθώς πολύς κόσμος συνεχίζει να πηγαίνει νάνους.
 


Σήμερα, υπάρχουν τόσοι πολλοί νάνοι στο Gnomesville, που σε ορισμένα σημεία δημιουργούνται ακόμη και μικρές "γειτονιές", όπου χωρίζονται αναλόγως το χρώμα ή την συμπεριφορά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου