Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Μπορεί τα κοινωνικά δίκτυα να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του σπιτιού σας;

Τα περισσότερα κοινωνικά άρχισαν να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή κάπου γύρω στο 2009, μέχρι τότε απασχολούσαν κυρίως τις νεότερες ηλικίες και πολλοί ήταν εκείνοι που τα σνόμπαραν.

Από τότε, κυρίως οι μεγαλύτεροι, όσοι από αυτούς κατάφερναν να κατανοήσουν περί τίνος πρόκειται, έκρουαν το κώδωνα του κινδύνου, για το πόσο επικίνδυνο είναι να ανακοινώνεις τα προσωπικά σου στοιχεία σε ολόκληρο τον κόσμο, κάτι που αν και είχε βάση δεν φάνηκε να πτοεί πολλούς από εμάς, πόσο μάλλον να μας αποτρέπει από το να τα χρησιμοποιούμε...

Ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες γύρω από ληστείες στην Μ.Βρετανία, 4 στους 5 εγκληματίες παραδέχονται ότι η πλειονότητα των κλεφτών χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα και το Google Street View, ως εργαλεία για τον σχεδιασμό των διαφόρων χτυπημάτων τους. Μέσα σε αυτά όμως ψηφιακά εργαλεία συμπεριλαμβάνονται και τα διάφορα update μας στα εκάστοτε κοινωνικά δίκτυα, που ακριβώς επιβεβαιώνουν την απουσία μας από τα σπίτια μας. Δεν είναι απαραίτητο να λέμε ότι κάνουμε διακοπές στην άλλη μεριά του κόσμου για να δώσουμε θάρρος σε κλέφτες, μιας και ακόμα η επισήμανσή μας σε ένα μέρος για φαγητό, θα τους έχει δώσει αρκετές πληροφορίες για τον πόσο χρόνο διαθέτουν.

Από την άλλη πάλι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν βοηθήσει στην εξιχνίαση εγκλημάτων, μιας και έχουν αποτελέσει βάση δεδομένων για την αναγνώριση των κακοποιών. Το infographic που ακολουθεί και έχει επιμεληθεί η Credit Sesame υποδεικνύει κάποια μικρά πραγματάκια που μπορεί να μην έχουν περάσει από το μυαλό μας και να αποτελέσουν χρήσιμα στοιχεία για κλέφτες.




πηγή: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου