Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ένα αυτοκίνητο σκέτο… ποίημα

Καλύτερα να σε μισούν παρά να σε λυπούνται... Μάγκας θα πει κιμπάρης, μάγκας θα πει σωστός... Όταν ήμουνα μπατίρης δεν με ήξερε κανείς, τώρα που έχω πιάσει φράγκα βρήκα χίλιους συγγενείς... Χρήστος θα πει φιλότιμο, Χρήστος θα πει δερβίσης...

Αυτά και άλλα πολλά στιχάκια, γνωστά λαϊκά ή ιδιοκατασκευές, από τραγουδάκια και παροιμίες αλλά και απόψεις για την Ελλάδα και την οικονομική κρίση, διακοσμούν το αυτοκίνητο του Χρήστου Μάλλιου. Ένα αυτοκίνητο γεμάτο τατουάζ, που προκαλεί το ενδιαφέρον των περαστικών οι οποίοι το τριγυρίζουν διαβάζοντας. Λογικό να προκαλέσει το ενδιαφέρον και φυσικά τον φωτογραφικό φακό του Βασίλη Αγγλόπουλου.

Εν προκειμένω δεν πρόκειται για λίγες λέξεις στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου, αυτό είναι συνηθισμένο στα φορτηγά και στις καρότσες των αγροτικών κυρίως. Εδώ τα στιχάκια έχουν καλύψει ολόκληρο το όχημα. Το καπό, τα φτερά, τις πόρτες, ακόμα και τον ουρανό. Λευκή γραμματοσειρά σε μαύρο φόντο, βαριά φιλοσοφία, αυτό που λένε βγαλμένη από τη ζωή.

Στιχάκια περί μαγκιάς, περί χρημάτων, γυναικών και άλλων τινών καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια του μαύρου Golf με τις ξένες πινακίδες. Μια αυτοκίνητη ποιητική συλλογή. Με τον ιδιοκτήτη του οχήματος να καμαρώνει που έχει αποτυπώσει και περιφέρει σε κοινή θέα τις απόψεις και τον ψυχικό του κόσμο.

πηγή: thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου