Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Light show στους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, λαμβάνει χώρα το Χειμερινό Φεστιβάλ Φώτων στους Καταρράκτες του Νιαγάρα. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο μηνών, έξι χλμ της διαδρομής -γνωστής ως Πάρκο του Νιαγάρα- φωτίζονται από σχεδόν τρία εκατομμύρια φώτα καθώς και πυροτεχνήματα πάνω από τους καταρράκτες.


Αν και οι καταρράκτες του Νιαγάρα φωτίζονται όλο το έτος, το Χειμερινό Φεστιβάλ προσφέρει ένα ιδιαίτερο θέαμα. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, τα χρωματιστά φώτα λάμπουν για μόλις τρεις ώρες, αλλά με λιγότερο φως κατά τις χειμερινές ημέρες, οι χρωματιστές κουρτίνες πέφτουν κάθε βράδυ για επτά ώρες.




Ο πρώτος φωτισμός των Καταρρακτών έγινε σχεδόν πριν από 150 χρόνια, το 1860, προς τιμήν της επίσκεψης του πρίγκιπα της Ουαλίας, όταν είχαν τοποθετηθεί περίπου 200 χρωματιστές και λευκές λάμπες στις όχθες. Με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας οι Καταρράκτες φωτίστηκαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1879. Πολύχρωμα λαμπάκια εμφανίστηκαν το 1907. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Καταρράκτες δεν φωτιζόταν για να εξοικονομηθεί ενέργεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου