Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Η εφαρμογή της ελληνικής ιστορίας για iPhone και iPad made by Φθιώτιδα

«Greece: History and Culture» ονομάζεται η πρώτη και μοναδική εφαρμογή για iPhone και iPad, που παρουσιάζει την Ελληνική ιστορία, προϊστορία και πολιτισμό.

Μέσω αυτής της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να βρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την Ελλάδα και την ιστορία της και να εντάξει μουσειακά εκθέματα και αρχαιολογικούς χώρους που τον ενδιαφέρουν, στο ιστορικό και πολιτισμικό τους πλαίσιο.

Εμπνευστές της εφαρμογής είναι δύο αδέλφια από τον Αχινό της Ανατολικής Φθιώτιδας, οι Δημήτρης και Τάσος Βούλγαρης, αρχαιολόγος και προγραμματιστής αντίστοιχα. Το γεγονός ότι ο Αχινός είναι ένα χωριό με πλούσια ιστορία (Εχίνος) όπου μπορεί να συναντήσει κανείς σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Δημήτρη να σπουδάσει αρχαιολογία. Τα ιστορικά ερεθίσματα υπήρχαν στο μυαλό των δυο δημιουργών της εφαρμογής από την παιδική τους ηλικία.

Η εφαρμογή έχει κυκλοφορήσει στο App Store της Apple εδώ και 2 εβδομάδες και από τις πρώτες μέρες δέχτηκε θερμές κριτικές, τόσο για την ποιότητα και πληρότητα του περιεχομένου της, όσο και για τον τρόπο παρουσίασής. Είναι αξιοσημείωτο ότι γνωστοί Έλληνες του εξωτερικού, όπως η Rita Wilson, η Maria Menounos, ο Νίκος Αλιάγας και η Nia Vardalos, έχουν αγκαλιάσει και στηρίξει την προσπάθεια των δύο παιδιών με ενθουσιώδη σχόλια σε γνωστά sites κοινωνικής δικτύωσης.

Στόχος των δημιουργών είναι να εξελίξουν ακόμη περισσότερο την εφαρμογή, προσφέροντας ακόμη περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερες λειτουργίες.

πηγή: news-planet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου