Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

10 διάσημα μουσεία που μπορεί κανείς να επισκεφτεί Online


Τα μουσεία είναι για να τα επισκέπτεται κανείς και να θαυμάζει τα εκθέματα από κοντά, με τα ίσια του τα μάτια. Αλλά από τη μια δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να επισκεφτούν πολλά μουσεία και από την άλλη, και να την είχε κάποιος, πόσος χρόνος θα απαιτούνταν για να δει όσο περισσότερα μπορεί;

Να ένα καλό λοιπόν της ψηφιακής εποχής. Κατέστησε δυνατή και εύκολη μια "εικονική" επίσκεψη στα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου, από την άνεση του σπιτιού μας.

Δείτε μερικά απ' αυτά.



Λούβρο

Δεν είναι το μοναδικό μουσείο τέχνης στον κόσμο, αλλά είναι από τα μεγαλύτερα και ένα από τα πιο εμβληματικά ιστορικά μνημεία του Παρισιού. Το μουσείο προσφέρει δωρεάν online περιηγήσεις σε μερικά από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή εκθέματα του, όπως είναι οι Αιγυπτιακές Αρχαιότητες.


Μουσείο Γκούγκενχαϊμ

Η αρχιτεκτονική του κτιρίου του μουσείου, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και είναι σχέδιο του Frank Lloyd Wright, είναι αρκετά εντυπωσιακή. Το μουσείο διαθέτει μερικές από τις συλλογές και τα εκθέματα online, συμπεριλαμβανομένων των έργων των Φραντς Μαρκ, Πητ Μοντριάν, Πικάσο και Τζεφ Κουνς.


Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης

Ιδρύθηκε το 1937 και είναι δωρεάν και ανοικτή για το ευρύ κοινό. Για όσους που δεν μπορούν να πάνε στην Ουάσιγκτον, υπάρχουν online εικονικές περιηγήσεις συλλογών και εκθέσεων του μουσείου.


Βρετανικό Μουσείο

Με μια συλλογή που αριθμεί πάνω από 8 εκατομμύρια αντικείμενα, το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου έχει μερικά από τα κομμάτια της συλλογής του online. Μεταξύ τους υπάρχουν αντικείμενα από τις ρωμαϊκές πόλεις της Πομπηίας και του Herculaneum (σημερινό Ερκολάνο στην Καμπανία της Ιταλίας. Και αυτή η πόλη καταστράφηκε από ηφαιστειακή έκρηξη το 79 π.Χ.). Το μουσείο συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Πολιτισμού της Google για να προσφέρει εικονικές περιηγήσεις χρησιμοποιώντας το Google Street View.


Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σμιθσόνιαν

Το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Ουάσιγκτον είναι ένα από τα μουσεία που πρέπει να επισκεφτεί κανείς. Προσφέρει μια ματιά στους θησαυρούς του με μια online εικονική περιήγηση.


Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης

Στο Met υπάρχουν πάνω από 2 εκατομμύρια έργα τέχνης, αλλά δεν χρειάζεται να πάει κανείς στη Νέα Υόρκη για να τα δει. Η ιστοσελίδα του Μουσείου διαθέτει μια online συλλογή και εικονικές περιηγήσεις σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια της, όπως έργα του βαν Γκογκ, του Τζάκσον Πόλοκ του και Τζιότο. Και το Met συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Πολιτισμού της Google για να κάνει ακόμη περισσότερα έργα τέχνης (όσα δεν είναι online) διαθέσιμα στο κοινό.


Μουσείο Νταλί

Βρίσκεται στην πόλη Φιγέρας στην Καταλονία της Ισπανίας και είναι πλήρως αφιερωμένο στα έργα του Νταλί. Διαθέτει πολλά δωμάτια και εκθέματα από κάθε εποχή της ζωής και της καριέρας του Νταλί. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης είναι θαμμένος εδώ. Το μουσείο προσφέρει online εικονικές περιηγήσεις.


NASA

Η NASA προσφέρει ελεύθερη εικονική περιήγηση στο Space Center του Χιούστον, με ξεναγό ένα ρομπότ ονόματι "Audima".


Μουσεία Βατικανού

Τα Μουσεία του Βατικανού διαθέτουν μια εκτεταμένη συλλογή με σημαντικά έργα τέχνης, που επιμελήθηκαν οι Πάπες στο πέρασμα πολλών αιώνων. Μπορείτε να πάρετε μια εικονική περιήγηση στο μουσείο και τα εικονικά εκθέματα, συμπεριλαμβανομένης της οροφής της Καπέλα Σιξτίνα του Μιχαήλ Άγγελου.


Google Art Project

Η Google, για να βοηθήσει τους χρήστες της να ανακαλύψουν και να δουν σημαντικά έργα τέχνης online σε υψηλή ανάλυση και με πολλές λεπτομέρειες, συνεργάζεται με περισσότερα από 60 μουσεία και γκαλερί από όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας το Google Street View. Το Google Art Project διαθέτει έργα τέχνης από τον Λευκό Οίκο, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στο Κατάρ, ακόμη και τέχνη του δρόμου από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Δείτε την πλήρη λίστα των μουσείων που μπορείτε να επισκεφθείτε online μέσω του Google Art Project και του Ινστιτούτου Πολιτισμού της Google.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου