Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ένας μετεωρίτης εκρήγνυται πάνω από την έρημο Μοχάβι σε ένα εντυπωσιακό Timelapse Video

Ο μετεωρίτης πάνω από την Μοχαβί. Στο βίντεο, θα τον δείτε να εκρήγνυται σε ένα σύννεφο καπνού!

Το MOJAVE BLUES τραβήχτηκε από τον αστροφωτογράφο Harun Mehmedinovic. Είναι μέρος του Project SKYGLOW, μια συνεργασία του Mehmedinovic με τον Gavin Heffernan, οι οποίοι ταξιδεύουν στις ΗΠΑ ανακαλύπτοντας όμορφα και υποτιμημένα μέρη που προσφέρουν υπέροχη θέα του νυχτερινού ουρανού.



Το βασικό σημείο του Skyglow είναι η ευαισθητοποίηση κατά της αστικής φωτορύπανσης. Αλλά στο βίντεο, στο οποίο φαίνεται μια έκρηξη ενός μετεωρίτη και μια σπάνια λάμψη του ζωδιακού φωτός, έχει να δώσει πολλά περισσότερα. Μας υπενθυμίζει ότι η ύπαρξή μας περιέχεται σε έναν κόκκο βράχου που επιπλέει σε έναν τεράστιο έναστρο ωκεανό.



Το ζωδιακό φως κατατάσσεται στα ουράνια φαινόμενα. Από τον Ιανουάριο μέχρι Απρίλιο κάθε χρόνο, μετά τη λήξη του λυκόφωτος, γίνεται ορατό στον δυτικό ορίζοντα ένα υπόλευκο και διάχυτο, πολύ ζωηρό φως σε μορφή τριγωνικής στήλης. Ανάλογο τέτοιο φως παρατηρείται και στον ανατολικό ορίζοντα, προ του λυκαυγούς, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Το ζωδιακό φως προέρχεται από την ανάκλαση του ηλιακού φωτός υπό σωματιδίων που ως αραιός κονιορτός (σκόνη) βρίσκονται διαχυμένα στο χώρο μεταξύ των πλανητών και κυρίως από τον Ήλιο μέχρι τον Άρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου