Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η μήκους 65 μέτρων κεντρική αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Trinity College


Στην φωτογραφία βλέπουμε το "long room", την κεντρική αίθουσα του Old Library στο Trinity College του Δουβλίνου στην Ιρλανδία. Με μήκος σχεδόν 65 μέτρα, είναι γεμάτη με πάνω από 200.000 από τα παλιότερα βιβλία Βιβλιοθήκης.



Η αίθουσα χτίστηκε μεταξύ του 1712 και του 1732. Διαθέτει 14 παρατεταγμένες μαρμάρινες προτομές, μια συλλογή που ξεκίνησε το 1743, όταν ανατέθηκαν στον γλύπτη Peter Scheemakers. Πρόκειται για προτομές μεγάλων φιλοσόφων και συγγραφέων του δυτικού κόσμου, αλλά και ανθρώπων που συνδέονται με το Trinity College.

Ανάμεσα στους θησαυρούς της βιβλιοθήκης είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα αντίγραφα της Ανακήρυξης της Ιρλανδικής Δημοκρατίας του 1916, και μια ειδική άρπα -η Trinity College harp, γνωστή και ως Brian Boru's Harp-, την παλαιότερη του είδους της στην Ιρλανδία, και πιθανώς χρονολογείται από τον 15ο αιώνα (μαζί με την Queen Mary Harp και την Lamont Harp, είναι οι τρεις παλαιότερες σωζόμενες Γαελικές άρπες). Είναι κατασκευασμένο από ξύλο βελανιδιάς και ιτιάς και διαθέτει 29 ορειχάλκινες χορδές. Είναι το μοντέλο για το εθνόσημο της Ιρλανδίας (θα το έχετε δει στο ευρώ ή στην μπύρα Guinness).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου