Ίσως κάποια στιγμή θελήσετε να ανοίξετε μια κονσέρβα και δε διαθέτετε ανοιχτήρι κονσερβών.
Όπως εξηγεί το Country Living, το καπάκι σε μια κονσέρβα είναι το πιο λεπτό από τα περισσότερα άλλα μεταλλικά σκεύη σε μια κουζίνα. Αν κάποιος δε διαθέτει ανοιχτήρι ίσως τρέξει να πάρει το μεγαλύτερο, το πιο κοφτερό μαχαίρι που διαθέτει για να την ανοίξει. Όμως, αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να γίνει κάποιος... δολοφόνος, ας πούμε, σε ταινία τρόμου.
Το καλύτερο αντικείμενο είναι ένα κουτάλι. Πρώτα, πιάνουμε το κουτάλι κάτω από τη λαβή ώστε να φαίνεται η άκρη του κουταλιού κάτω από τα δάχτυλα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε την άκρη στο χείλος της κονσέρβας, ακριβώς εκεί που κανονικά θα πήγαινε το ανοιχτήρι και αρχίζουμε να πιέζουμε στο ίδιο σημείο μπρος-πίσω. Σύντομα, θα εμφανιστεί μια μικρή τρύπα. Σκάβουμε την άκρη του κουταλιού σε αυτήν την τρύπα και, στη συνέχεια, κινούμαστε γύρω από το χείλος ολόκληρου της κονσέρβας -ή τουλάχιστον αρκετά γύρω από την περίμετρο για να είναι εύκολο να ανοίξει το καπάκι. Η άκρη της κονσέρβας θα είναι οδοντωτή, οπότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς.
από: mental floss
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου