Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα μεσαιωνικό κάστρο στο κέντρο του αγροτικού Τέξας


Ένα μεσαιωνικό κάστρο είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενες να βρεις στην μικρή αγροτική πόλη Μέλβιλ του Τέξας. Και όμως υπάρχει και δείχνει όμορφο αν και εκτός τόπου, σαν κάτι από παραμύθι, με τάφρο, γέφυρα, μπουντρούμια κ.ά..
 
 

Το Κάστρο του Νιούμαν (Newman's Castle) είναι η ιδιωτική κατοικία του Μάικ Νιούμαν, ο οποίος έχει έναν φούρνο στην πόλη. Το Newman's Bakery ήταν από καιρό κάτι δεδομένο, αλλά ο Νιούμαν "ήθελε να κάνει περισσότερα από το να φτιάχνει λουκουμάδες", όπως είπε σε έναν τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό. Και έτσι έκανε ό, τι θα έκανε κάθε εκκεντρικός Τεξανός και έχτισε ένα γιγάντιο κάστρο.
 
 
Το 2006 και μετά από αρκετά χρόνια κατασκευής -κατά τη διάρκεια των οποίων πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι είχε τρελαθεί- το κάστρο ολοκληρώθηκε και άνοιξε για τους επισκέπτες. Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων, φοράει ένα στέμμα για να "ξέρει ο κόσμος ποιος είναι ο βασιλιάς".
 
 
 
Το εντυπωσιακό κάστρο διαθέτει μια λειτουργική ανασυρόμενη γέφυρα και έναν καταπέλτη, μια τάφρο γεμάτη με αλιγάτορες, μια μεγάλη αίθουσα, πύργους, αυλή και χώρους προπόνησης. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν όλους τους χώρους του και τους προτρέπουν να αγγίξουν και να παίξουν με όλες τις περιέργειες που βρίσκουν.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου