Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Το "Χρονικό της Γεωργίας" στην πρωτεύουσα της χώρας, την Τιφλίδα


Ένα μνημείο με πολλούς πυλώνες απεικονίζει τη συναρπαστική ιστορία της Γεωργίας.
 
 
 
φωτογραφία: David Timmins
 
Το εντυπωσιακό μνημείο κατασκευάστηκε το 1985, απεικονίζει σκηνές από την 3.000 ετών ιστορία της Γεωργίας και σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τον Γεωργιανό ζωγράφο, γλύπτη και αρχιτέκτονα γνωστό για τα μεγάλης κλίμακας και κατά καιρούς αμφιλεγόμενα μνημεία, Ζουράμπ Τσερτέλι, ο οποίος από το 1997 υπηρέτησε ως Πρόεδρος στη Ρωσική Ακαδημία Τεχνών. Βρίσκεται στα περίχωρα της Τιφλίδας, μέσα σε μια μικρή δασώδη περιοχή του επιτρέπει να το δει κανείς από μακριά.
 



Το Χρονικό, που μερικές φορές αποκαλείται και "Στόουνχεντζ της Γεωργίας, αποτελείται από 16 μεγάλες στήλες που φτάνουν σε ύψος περίπου 35 μέτρα η κάθε μία. Στο κάτω μέρος παρουσιάζεται η ζωή του Ιησού και άλλων αξιόλογων προσωπικοτήτων σε όλη την ιστορία του Χριστιανισμού. Στα ψηλότερα τμήματα των πυλώνων εμφανίζονται αξιόλογα μέλη των βασιλικών οικογενειών και των ηγεμόνων της Γεωργίας. Είναι ενδιαφέρον ότι οι πυλώνες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί πλήρως και, κατά διαστήματα, συνεχίζονται οι εργασίες. Δίπλα στο μνημείο βρίσκεται μια μικρή ορθόδοξη εκκλησία.
 

Το μνημείο βρίσκεται στην κορυφή ενός μικρού λόφου όπου μπορεί κάποιος να φτάσει ανεβαίνοντας ένα κάμποσα σκαλοπάτια. Όταν βρεθεί στην κορυφή, η τοποθεσία προσφέρει μια φανταστική πανοραμική θέα στη θάλασσα της Τιφλίδας και τα γύρω προάστια. Το μνημείο δεν έχει την επισκεψιμότητα άλλων γνωστότερων αξιοθέατων της πόλης και συχνά.
 


από: atlas obscura , φωτογραφίες: Kami

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου