Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Ναός της Μινέρβα στην Ασίζη της Ιταλίας

 
Αυτό που φαίνεται να είναι ένας αρχαίος ρωμαϊκός ναός, στην πραγματικότητα είναι μια καθολική εκκλησία.
 
 
 
Ο ναός της Μινέρβα στην πόλη της Ασίζης, στην Ούμπρια, εξωτερικά φαίνεται να είναι ένας τέλεια διατηρημένος ρωμαϊκός ναός. Όμως, στο εσωτερικό του φιλοξενεί μια καθολική εκκλησία.
 

Το ρωμαϊκό κτίριο ονομάστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ., πιθανώς ως μέρος της αγοράς της πόλης. Η δομή είναι ένας τυπικός ρωμαϊκός ναός με έξι κολώνες κορινθιακού τύπου που στηρίζουν την πρόσοψη. Αποδόθηκε λανθασμένα στη Μινέρβα εξαιτίας ενός γυναικείου αγάλματος που βρισκόταν μέσα στο κτίριο, αλλά αργότερα μελέτες βρήκαν μια πέτρα που ήταν αφιερωμένη στον Ηρακλή.

Κατά τον Πρώιμο Μεσαίωνα, ο σηκός του ναού μετατράπηκε σε εκκλησία και αργότερα σε κατοικίες και εργαστήρια. Τον 13ο αιώνα, ο ναός έγινε το δημαρχείο της πόλης, που περιελάμβανε δικαστήριο και φυλακή.
 
 
Το 1539, μετά από εντολή του Πάπα Παύλου Γ', ο ναός μετατράπηκε τελικά σε καθολική εκκλησία γνωστή ως Santa Maria sopra Minerva. Τα έργα αποκατάστασης συνεχίστηκαν τον 17ο αιώνα, ωστόσο, ο σηκός κατεδαφίστηκε εντελώς και το κτίριο ξαναχτίστηκε σε μπαρόκ στιλ. Επίσης, προστέθηκε το καμπαναριό γνωστό ως Torre del Popolo (Πύργος των Ανθρώπων). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου