Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Η πολυτάραχη ζωή του Τζον Χολμς, του "βασιλιά του πορνό"

 
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και του '80, ο Τζον Κέρτις Χολμς ξεσήκωσε το Χόλιγουντ ως ένας από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες ταινιών ενηλίκων της εποχής. Μέχρι που όλα κατέρρευσαν.
 
 
 
Η ζωή του πορνοστάρ Τζον Χολμς ήταν σαν μια από τις ταινίες του: γεμάτη ανατροπές, πολύ σεξ και ναρκωτικά. Τι άλλο θα περίμενε κανείς από έναν άντρα που είναι γνωστός ως ο "Βασιλιάς του πορνό", ο οποίος έπαιξε σε πάνω από 1.000 hardcore ταινίες και ισχυρίστηκε ότι συνευρέθηκε με 14.000 γυναίκες;

Παρά τον τεράστιο αριθμό ταινιών που είχε γυρίσει και τον αριθμό των γυναικών με τις οποίες υποτίθεται ότι έχει κάνει σεξ, ο Χολμς εξακολουθούσε να αισθάνεται την ανάγκη για να κοκορεύεται. Κατά τη διάρκεια συνομιλιών, ανέφερε γεγονότα και αριθμούς για τον ίδιο, τόσο συχνά που, τα πραγματικά γεγονότα συνήθως χάνονταν. Για παράδειγμα, ισχυρίστηκε ότι κατείχε αρκετά πτυχία από το UCLA και ότι σαν παιδί έπαιξε στο "Leave It to Beaver". Ο Χολμς είπε επίσης ότι το πέος του είχε μήκος 35 εκατοστά, εξαιτίας του οποίου, οποίο όχι δεν μπορούσε να φορέσει κανονικά εσώρουχα, αλλά επίσης είχε σκοτώσει και μερικούς ανθρώπους. Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξη όλων όταν διαπίστωσαν ότι αυτό το τελευταίο ήταν αληθινό -εν μέρει. Αν και το πέος του δεν σκότωσε ποτέ κανέναν, η φήμη, η δόξα, η ικανότητά του, αλλά και η πτώση του μπορούν να αποδοθούν σε ένα πράγμα: το πέος του.

Πώς ο Χολμς μπήκε στη βιομηχανία πορνό
 
Λέγεται ότι ασφάλισε το πέος του έναντι 14 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο Τζον Χολμς γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1944 στο Άσβιλ του Οχάιο. Αποφάσισε να καταταγεί στον αμερικανικό στρατό πριν αποφοιτήσει από το λύκειο και τελικά υπηρέτησε τρία χρόνια στη Δυτική Γερμανία. Όταν επέστρεψε στην Αμερική, μετακόμισε στη Νότια Καλιφόρνια, όπου έψαξε διάφορες καριέρες. Πριν μπει στην βιομηχανία του πορνό, ο Χολμς εργάστηκε ως οδηγός ασθενοφόρου, πωλητής παπουτσιών, επίπλων και βουρτσών πόρτα-πόρτα, αλλά και εργάτης σε μια σοκολατοποιία.

Τίποτα όμως δεν φαινόταν να αποδίδει. Μέχρι που βρέθηκε σε ένα μέρος που παιζόταν πόκερ στη Γκαρντένα της Καλιφόρνια. Όπως λέει η ιστορία, ο Χολμς ήταν στο μπάνιο όπου συνάντησε έναν επαγγελματία φωτογράφο ονόματι Τζόελ, ο οποίος προφανώς πρότεινε να χρησιμοποιήσει τα φυσικά του "ταλέντα". Σύντομα, ο Χολμς έκανε εικονογραφήσεις και χόρευε σε νυχτερινά κέντρα, όπου έβγαζε περισσότερα χρήματα απ' ό, τι είχε ποτέ ονειρευτεί. Εν τω μεταξύ, η σύζυγός του Σάρον δεν είχε καμία ιδέα και πίστευε ότι ο σύζυγός της ήταν ένας μέσος εργάτης. Και τότε, μια μέρα τον πέτυχε να μετράει το πέος του και να χορεύει.

Τότε ήταν που της είπε για τις εξωσυζυγικές του δραστηριότητες. "Πρέπει να σου πω ότι κάνω κάτι άλλο. Νομίζω ότι θέλω να το κάνω έργο ζωής", της είπε. Ήθελε να είναι ο καλύτερος σε κάτι, της εξήγησε, και πίστευε ότι αυτό ήταν το πορνό. Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο πέος του, ο Χολμς ήταν πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να γίνει σταρ.

Βρισκόμαστε στην δεκαετία του 1970 όταν η πορνογραφία είχε αρχίσει να εμφανίζεται στην καθημερινή ζωή. Οι συνηθισμένοι κινηματογράφοι έδειχναν ερωτικές ταινίες και ορισμένοι πορνοστάρ έγιναν τόσο διάσημοι όσο και άλλοι σταρ του κινηματογράφου. Ακόμα και ονόματα όπως ο Τζόνι Κάρσον και ο Μπομπ Χόουπ έκαναν αστεία για το πορνό σε ζωντανή μετάδοση.

Όταν ο Χολμς εξήγησε τους στόχους της καριέρας του στη σύζυγό του, ήταν σαφώς ενθουσιασμένος και πρόθυμος να ξεκινήσει. Όμως η Σάρον δεν ήταν τόσο ενθουσιασμένη. Όταν γνωρίστηκαν, ο Χολμς ήταν ο πρώτος με τον οποίο έκανε σεξ και περίμενε μια συμβατική ζωή μαζί του. Η απόφαση του Χολμς να μπει στην πορνογραφία δεν ήταν σίγουρα αυτή που είχε στο μυαλό της.

"Δεν μπορεί να στενοχωριέσαι γι' αυτό", είπε ο Τζον. "Δε σημαίνει απολύτως τίποτα για μένα. Είναι σαν να είμαι ξυλουργός. Αυτά είναι τα εργαλεία μου, τα χρησιμοποιώ για να ζήσω. Όταν επιστρέφω σπίτι το βράδυ, τα εργαλεία παραμένουν στη δουλειά".

"Κάνεις σεξ με άλλες γυναίκες. Είναι σαν να είμαι παντρεμένη με μια πόρνη", του είπε η Σάρον. Αυτό το επιχείρημα θα συνεχιζόταν για τα επόμενα 15 χρόνια, καθ' όλη τη διάρκεια του πολυτάραχου και τελικά αποξενωμένου γάμου τους. Όμως, παρά τη δυσαρέσκειά της για την καριέρα του, η Σάρον αγάπησε τον Χολμς και έμεινε μαζί του μέχρι που δεν άντεξε άλλο.

Η αμφιλεγόμενη βασιλεία του "βασιλιά του πορνό"
 
Στα Erotica Awards στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια στις 14 Ιουλίου 1977
 
Για λίγο, ο Τζον Χολμς προσπάθησε να τηρήσει την υπόσχεσή του και κράτησε την επαγγελματική του ζωή ως πορνοστάρ ξεχωριστά από τη ζωή του στο σπίτι του. Όταν τελείωνε τα γυρίσματα, δούλευε ως τεχνίτης στη μικρή κοινότητα διαμερισμάτων στο Γκλέντεϊλ. Την περίοδο που ζούσαν σε μία από τις 10 μονάδες που διαχειριζόταν η Σάρον, ο Χολμς βοήθησε στην ανακαίνιση των άλλων διαμερισμάτων, μάζευε σκουπίδια και περνούσε τον ελεύθερο χρόνο του ζωγραφίζοντας και φτιάχνοντας γλυπτά από πηλό.

Όταν όμως βρισκόταν στα γυρίσματα, ο Χολμς γινόταν Johnny Wadd, ένας ντετέκτιβ που δεν έλυνε υποθέσεις αλλά που κοιμόταν με όλους όσοι συναντούσε κατά τη διάρκεια των ερευνών του. Ενώ εμφανιζόταν κυρίως με γυναίκες, ήταν ανοιχτός σε συνευρέσεις και με άντρες, το οποίο και έκανε σε μερικές περιπτώσεις.

Ενώ ο Χολμς ζούσε μια σχετικά απλή ζωή, ο Johnny Wadd φορούσε ακριβά κοστούμια, επιδεικτικά κοσμήματα και ζώνες με διαμαντένιες αγκράφες, και έβγαζε μέχρι και 3.000 δολάρια την ημέρα. Αν και ο Χολμς προσπάθησε να διατηρήσει τη διπλή του ζωή, ο τρόπος ζωής του Wadd έγινε πολύ δελεαστικός και συναρπαστικός για να τον παρατήσει. Έτσι, άρχισε να επισκιάζει τον ήσυχο τρόπο ζωής του ως τεχνίτης και σύζυγος.

Το '76, ο Χολμς άρχισε να κυνηγά την Dawn Schiller, ένα κορίτσι που είχε μετακομίσει κοντά στο σπίτι του. Αν και η Σίλερ ήταν μόλις 15 ετών, η ηλικία της δεν τον πτόησε καθόλου. Αντιθέτως, άρεσε στον 32χρονο που ήταν τόσο νέα -και που δεν τον επέκρινε για την καριέρα του όπως η σύζυγός του.

Σύντομα, ο Χολμς άρχισε να αποκαλεί την Σίλερ "φίλη του". Αυτό την έβαλε σε εξαιρετικά ευάλωτη θέση, όχι μόνο επειδή ήταν πολύ μεγαλύτερός της, αλλά και επειδή ο Χολμς είχε αρχίσει να γίνεται χρήστης κοκαΐνης. Τελικά, έγινε τόσο εθισμένος που άρχισε να επηρεάζει την επαγγελματική του ζωή, καθώς, εμφανιζόταν στα γυρίσματα φτιαγμένος και ανίκανος να παίξει, οπότε έχασε τη δουλειά του. Παρά το γεγονός ότι κάποτε έβγαζε 3.000 δολάρια την ημέρα, σύντομα βρέθηκε αδέκαρος και με τεράστιο εθισμό για τα ναρκωτικά.

Για να βρει χρήματα, άρχισε να εκδίδει την Σίλερ σε άλλους άνδρες. Την κακοποίησε βάναυσα χτυπώντας την και την τρομοκρατούσε να βρει περισσότερα χρήματα για να παίρνει ο ίδιος περισσότερη κοκαΐνη. Η Σίλερ, που εκείνη τη στιγμή φοβόταν πολύ για να τον αφήσει, έκανε σχεδόν οτιδήποτε της ζητούσε. Έβγαζε χρήματα, του τα παρέδιδε και συχνά αναγκαζόταν να τον περιμένει στο αυτοκίνητο, ενώ εκείνος αγόραζε ναρκωτικά.

Η πτώση και ο θάνατος
 
Στην δίκη για τους "Wonderland Murders" το 1981
 
Μια μοιραία νύχτα του 1981, η Σίλερ περίμενε στο αυτοκίνητο, ενώ ο Χολμς λέγεται ότι ήταν μάρτυρας των επονομαζόμενων "Wonderland Murders": τέσσερα άτομα θανατώθηκαν στο Λος Άντζελες ως αντίποινα για μια ληστεία ναρκωτικών που λέγεται ότι είχε σχεδιάσει ο Χολμς. Αργότερα, η Σίλερ ανέφερε ότι και η ίδια ήταν στο σπίτι, αν και δε συμμετείχε στους φόνους.

Ωστόσο, ο Χολμς ισχυρίστηκε ότι είδε τα πάντα. Σύμφωνα με τον ίδιο, κρατήθηκε υπό την απειλή όπλου καθώς οι δράστες χτυπούσαν τον έμπορο ναρκωτικών του. Στη συνέχεια, πήγε στο σπίτι της Σάρον και ομολόγησε τα πάντα. Η Σάρον ανέφερε όσα ήξερε χρόνια αργότερα.

Αυτά τα γεγονότα ενέπνευσαν μια διάσημη σκηνή στην ταινία Boogie Nights του 1997, στην οποία ο πορνοστάρ Dirk Diggler χρειάζεται μετρητά. Έτσι, αυτός και δύο φίλοι εξαπατούν έναν έμπορο ναρκωτικών πουλώντας του μισό κιλό μαγειρικής σόδας ως κοκαΐνη. Ενώ ο Diggler προσπαθεί να φύγει από το σπίτι του ντίλερ, ένας άλλος φίλος του αποφασίζει να κλέψει περισσότερα χρήματα, οδηγώντας σε μια θανατηφόρα συμπλοκή. Τα εγκλήματα ενέπνευσαν επίσης την ταινία του 2003, "Wonderland", με πρωταγωνιστή τον Βαλ Κίλμερ στο ρόλο του Τζον Χολμς.

Οι "Wonderland Murders" φάνηκαν να σηματοδοτούν την αρχή του τέλους για τον Χολμς. Η Σίλερ και η Σάρον τον εγκατέλειψαν. Ο ίδιος κατηγορήθηκε για φόνο, αν και αργότερα αθωώθηκε. Η δίκη και ο εθισμός τους στην κοκαΐνη έβαλαν φρένο στην κινηματογραφική του καριέρα. Σύντομα, έκανε μόνο σύντομες εμφανίσεις.

Το '86, ο Χολμς διαγνώστηκε με HIV. Πιστεύεται ότι προσβλήθηκε από τον ιό λόγω της αλαζονικής του προσέγγισής στις ταινίες, ειδικά επειδή σπάνια χρησιμοποιούσε προφυλακτικά. Αν κάποιοι αναρωτήθηκαν αν είχε προσβληθεί από ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών, οι κοντινοί του ανέφεραν ότι φοβόταν τις βελόνες. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο Χολμς επέλεξε να μην αποκαλύψει την κατάστασή του και να συμμετάσχει στις τελευταίες πορνογραφικές ταινίες του. Δεδομένου ότι δεν χρησιμοποίησε προφυλακτικό, εξέθεσε αρκετούς ηθοποιούς στον ιό, κάτι που προκάλεσε αναστάτωση.

Υπέκυψε σε επιπλοκές που σχετίζονται με το AIDS το 1988 και πέθανε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες σε ηλικία 43 ετών. Λίγο πριν πεθάνει παντρεύτηκε ξανά και όταν πέθανε ήταν μόνος του με τη νέα του σύζυγο Laurie. Παρά τη θυελλώδη ζωή του, ο θάνατός του ήταν σχετικά ήσυχος. Ωστόσο, η ιστορία του δεν ξεχάστηκε ποτέ.

"Ο Τζον Χολμς ήταν για τη βιομηχανία των ταινιών ενηλίκων ό, τι ήταν ο Έλβις Πρίσλεϊ για την ροκ εν ρολ. Ήταν απλά ο Βασιλιάς", δήλωσε ο κινηματογραφιστής Bob Vosse στο ντοκιμαντέρ "Wadd: The Life & Times of John C. Holmes".

Ως τελευταία του επιθυμία, ο Τζον Χολμς ζήτησε από τη νέα του σύζυγο να του κάνει μια χάρη.

"Ήθελε να δω το σώμα του και να βεβαιωθώ ότι όλα ήταν εκεί. Δεν ήθελε κανένα μέρος του να καταλήξει σε ένα βάζο κάπου. Έβλεπα το σώμα του γυμνό και μετά τους έβλεπα να βάζουν το καπάκι στο κουτί και να τον βάζουν στον φούρνο. Σκορπίσαμε τις στάχτες του στον ωκεανό".
 
από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου