Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Οι μεγαλύτερες διαφημίσεις του κόσμου


Από τότε που έχουν ξεκινήσει οι διαφημίσεις γίνεται συνεχώς ένας αγώνας δρόμου στο ποιος θα φτιάξει τη μεγαλύτερη και πιο τολμηρή. Αν και το βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες έχει πιστοποιήσει τον κάτοχο του ρεκόρ της μεγαλύτερης διαφημιστικής πινακίδας, υπάρχουν πολλές ακόμα σε όλων τον κόσμο που υποστηρίζουν ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως.

Δείτε τις 10 μεγαλύτερες διαφημίσεις.
 
 

Η μεγαλύτερη πινακίδα κατεύθυνσης από τη Nokia (φωτογραφία πάνω)
Για να προσελκύσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού στις συσκευές πλοήγησης της, η Nokia κατασκεύασε τη μεγαλύτερη πινακίδα του κόσμου και την έστησε σε ύψος 50 μέτρων, δίπλα στη Γέφυρα του Λονδίνου. Όσοι έβλεπαν την πινακίδα μπορούσε να στείλουν ένα γραπτό μήνυμα με τα αγαπημένα μέρη τους το οποίο θα εμφανιζόταν στην πινακίδα και το βέλος θα έδειχνε με τη σειρά του την κατεύθυνση του μέρους. Το Βέλος ζύγιζε πάνω από 2 τόνους και είχε το μήκος δύο διώροφων λεωφορείων.
 
 
Η μεγαλύτερη πινακίδα αφισοκόλλησης (και μάλιστα … οικολογική)


Eίναι κατασκευασμένη από βιοδιασπώμενα και ανακυκλωμένα υλικά. Το Ντουμπάι κατάφερε να ξαναμπεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες με μια 1,5 χλμ πινακίδα! Η αξίας 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων πινακίδα θα παρουσιαστεί στο εμιράτο την επόμενη άνοιξη. Η διαφήμιση θα προωθηθεί σε 40 διαφορετικές χώρες στη διάρκεια ενός χρόνου, σε μια προσπάθεια να επιδειχτούν τα «πραγματικά χρώματα» του Ντουμπάι. Είναι σχεδιασμένη για να είναι 100% φιλική προς το περιβάλλον. Συναρμολογείται από 450 κομμάτια διαστάσεων 10x2 μέτρων, τα οποία χωράνε σε δύο 12μέτρα κοντέινερ, για την ασφαλή μεταφορά τους. Η πινακίδα θα χρηματοδοτηθεί από 100 χορηγούς, συμπεριλαμβανομένων 40 μεγάλων χορηγών.
 
 
Το μεγαλύτερο ξύρισμα από την Gillette


Δημιουργήθηκε στην Αγγλία το 2011 για το τουρνουά του Γουίμπλεντον. Η κατασκευάστρια εταιρία δημιούργησε μια εικόνα του Ρότζερ Φέντερερ σε ένα γήπεδο ράγκμπι διαστάσεων 70x50 μέτρων. Το πρόσωπο δημιουργήθηκε με λέιζερ που καθοδηγούνταν από ένα ρομπότ, 3.000 λίτρα μπογιάς και σπρέι. Μόλις ολοκληρώθηκε, πάνω από 1000 λίτρα αφρού ξυρίσματος προστέθηκαν στα γένια του Φέντερερ, το οποίο ξυρίστηκε με ένα χορτοκοπτικό.
 
 
Η μεγαλύτερη φυτεμένη διαφήμιση από την Betfair


Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες στην Βιέννη για το Euro 2008, η Betfair.com ξόδεψε 4 μήνες για να φτιάξει τη μεγαλύτερη διαφήμιση του κόσμου με φυτά η οποία έλεγε, «No 1 FOR FOOTBALL AND STILL GROWING» (Νο1 για το ποδόσφαιρο και ακόμα μεγαλώνει). Για τη διαφήμιση καλλιεργήθηκαν σιτάρι, βαμβάκι και marigold σε ένα χώρο ίσο σε μέγεθος όσο 50 γήπεδα ποδοσφαίρου!
 
 
Το μεγαλύτερο λογότυπο της Coca-Cola


Στην έρημο στη Βόρεια Χιλή, η Coca-Cola δημιούργησε το μεγαλύτερο λογότυπο της στον κόσμο. Με ύψος 50 και μήκος 120 μέτρα, δημιουργήθηκε από 70.000 άδεια μπουκάλια του αναψυκτικού! Κάτω από το λογότυπο «έγραφε» «100 Años» (100 χρόνια), επειδή δημιουργήθηκε για τα 100 χρόνια της εταιρείας. 
 
 
Η μεγαλύτερη αφίσα σε κτίριο για την ταινία "Transformers"


Πάνω από όλο το Λας Βέγκας, ο Optimus Prime πετιέται μέσα από το πιο εμβληματικό κτήριο του Λας Βέγκας, το Luxor Las Vegas Hotel and Casino, προστατεύοντας όλη την ανθρωπότητα. Με ειδικά εφέ, ο ήρωας έχει καταλάβει την πυραμίδα. Η Paramount / Dreamworks παρήγαγε το μεγαλύτερο κάλυμμα κτιρίου στον κόσμο μέχρι σήμερα, που καλύπτει όλη την πλευρά του Luxor. Η πυραμίδα έχει ύψος 500 μέτρα και ο Optimus Prime είναι πάνω από 9 στρέμματα!
 
 
Το σήμα του KFC στο Google Earth


Αν και δεν είναι η πρώτη φίρμα που διεκδικεί το ότι η διαφήμιση της φαίνεται στο Google Earth, το λογότυπο της KFC είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα. Δημιουργήθηκε στην έρημο της Νεβάδα. Χρειάστηκαν 6 ημέρες για να φτιαχτεί και αποτελείτο από 65.000 πλακάκια τα οποία καταλάμβαναν χώρο κάτι περισσότερο από 8 στρέμματα.
 
 
Η μεγαλύτερη αφίσα για ένα άλμπουμ του Michael Jackson


Πρόκειται για αφίσα και όχι διαφήμιση, αλλά και πάλι … τι έγινε; Η αφίσα δημιουργήθηκε από τη Sony Music Entertainment σε ένα χωράφι κοντά στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνο. Ήταν φτιαγμένη από βινύλιο και καταλάμβανε 250 τετ. μέτρα. Είχε καταγραφεί στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως η «μεγαλύτερη αφίσα του Κόσμου».
 
 
Η μεγαλύτερη διαφήμιση με μπογιά από την Nationwide Insurance


Μια από τις μεγαλύτερες διαφημίσεις σε κτίριο στον κόσμο, είναι επίσης και μια από τις πιο αστείες. Η διαφήμιση στο Columbus των ΗΠΑ, με έκταση 400 τετ. μέτρα δημιουργήθηκε από Nationwide Insurance και διαφημίζει μια φανταστική εταιρεία που ονομάζεται «Coop's paints» (χρώματα Coop). Απεικονίζει την ψευδαίσθηση του χυμένου χρώματος σε όλο το κτίριο, το παρκινγκ και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. 


Η «οργωμένη» διαφήμιση της Swissair


Σε πάνω από 100 στρέμματα, η αγγελία της Swissair δημιουργήθηκε στο αεροδρόμιο του Μονάχου από κριθάρι, το οποίο κόπηκε και βάφτηκες με λινέλαιο. Χρειάστηκαν 4 μήνες για να μεγαλώσει το σιτάρι και να ετοιμαστεί η διαφήμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου