Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένες του Χόλιγουντ


To Χόλιγουντ παραμένει ανδροκρατούμενο κάστρο, τουλάχιστον στο επίπεδο των αμοιβών, όπου οι άνδρες εξακολουθούν να κερδίζουν πιο πολλά από τις γυναίκες.



Αυτό ωστόσο δεν είναι λόγος για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας προς τις σκληρά εργαζόμενες σταρ, αφού το Forbes υπολογίζει ότι οι δέκα πιο καλοπληρωμένες της χρονιάς απέσπασαν για τη σεζόν `10-'11 (από άνοιξη σε άνοιξη) ένα σύνολο που αγγίζει τα 218 εκατομμύρια δολάρια από την κινηματογραφική βιομηχανία (ακόμα και χωρίς όρους ελληνικής κρίσης, το ποσό είναι ασύλληπτο). Στην κορυφή φιγουράρουν τα ονόματα των Αντζελίνα Τζολί και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, ενώ στην πρώτη πεντάδα θα βρείτε ονόματα όπως της Ρις Γουίδερσπουν, της Τζένιφερ Άνιστον και της Τζούλια Ρόμπερτς. Μην ψάχνετε να θυμηθείτε ποια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία τους απέφερε τέτοιες εισπράξεις που να δικαιολογεί τέτοια ποσά. Οι κυρίες της οθόνης έχουν φροντίσει το μέλλον τους, με χρυσά συμβόλαια με εταιρείες ρούχων και καλλυντικών, κάποιες λανσάρουν τα δικά τους προϊόντα, άλλες φωτογραφίζονται στα εξώφυλλα των περιοδικών έναντι αδράς αμοιβής, συμμετέχουν σε τηλεοπτικά show και όταν δε δίνουν μάχη με το εγχώριο και διεθνές box office, προωθώντας τις ταινίες τους, ξεκλέβουν χρόνο για να σχεδιάσουν την επόμενή τους κίνηση. Smart girls.

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τις πιο υψηλά αμειβόμενες ηθοποιούς του Χόλιγουντ:

1. Αντζελίνα Τζολί: 30 εκατομμύρια. Η διάσημη ηθοποιός είχε μια καλή χρονιά, με τη «Salt» (σε ένα ρόλο που προοριζόταν για τον Τομ Κρουζ) να βγάζει και με το παραπάνω το μπάντζετ της (300 εκατομμύρια παγκοσμίως με προϋπολογισμό 110) και τον «Τουρίστα» να φέρνει εισπράξεις αρκετές, ώστε να εξασφαλίζουν στην πρωταγωνίστρια την πρωτιά στη λίστα του Forbes, η Αντζελίνα είναι σήμερα από τις λίγες ηθοποιούς που βγάζει το παντεσπάνι της κυρίως με ρόλους σε ταινίες δράσης.

2. Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: 30 εκατομμύρια. Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, ταυτισμένη με το ρόλο της Κάρι στο τηλεοπτικό και εσχάτως και κινηματογραφικό Sex and the City πρωταγωνίστησε στη δεύτερη ταινία της σειράς που παρά τις κακές κριτικές, σημείωσε εισπράσεις 290 εκατομμυρίων. Άλλωστε η ηθοποιός και fashion icon βγάζει τα έξοδά της και ως σχεδιάστρια ρούχων και αυτή η «δεύτερη καριέρα», μαζί με τα αρώματα που κυκλοφορεί με το όνομά της αποφέρουν περισσότερα από τα μισά από τα ετήσια εισοδήματά της.

3. Τζένιφερ Άνιστον: 28 εκατομμύρια. Μπορεί οι κινηματογραφικές της εμφανίσεις να ταυτίζονται με τις πιο σαχλές κομεντί, πάντως η Ρέιτσελ από τα «Φιλαράκια», αποδεικνύεται επιτυχημένη businesswoman, επιλέγοντας να πρωταγωνιστεί, εκτός από τα πρωτοσέλιδα των tabloids, σε φιλμάκια που τα βγάζουν τα λεφτά τους. Το Bounty Hunter ξεκίνησε «χλωμά», αλλά έφτασε να βάζει τελικά στις τσέπες των παραγωγών κοντά στα 140 εκατομμύρια, ενώ και η βοήθεια που πρόσφερε ως νοικιασμένη σύζυγος στον Άνταμ Σάντλερ στο Just Go With It τιμολογήθηκε στα 215 εκατομμύρια. Pas mal Τζένι…

4. Ρις Γουίδερσπουν: 28 εκατομμύρια. Η χρονιά που πέρασε δεν είχε για τη Ρις καλλιτεχνική επιτυχία, αλλά προσωπική ευτυχία με το γάμο της με τον ατζέντη Τζιμ Τοθ. Η κωμωδιούλα της έξυπνης ξανθιάς του Χόλιγουντ How Do You Know δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση στα ταμεία, αλλά η Γουίδερσπουν έχει στερεώσει καλά τις ταρίφες της στη βιομηχανία του θεάματος και παραμένει ψηλά στις αμοιβές. Η συνεργασία της με τον Πάτινσον στο «Νερό για Ελέφαντες» και το επερχόμενο «This Means War», με θέμα ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, είναι η απάντησή της.

5.Τζούλια Ρόμπερτς: 20 εκατομμύρια. Η δασκάλα του «Λάρι Κράουν» έβγαλε τη σεζόν με φαγητό, προσευχές και έρωτα, αφού το «Eat, Pray, Love» με τις εντυπωσιακές, κοντά στα 210 εκατομμύρια, εισπράξεις, τη βοήθησε να διατηρήσει τη θέση της ανάμεσα στο top 5 των πιο ακριβοπληρωμένων γυναικών της show biz, μαζί και με τις ενισχύσεις της Lancome, με την οποία συνεργάζεται, ενώ σχεδιάζει την επόμενη εμφάνισή της ως κακιά βασίλισσα στο ένα από τα δύο πρότζεκτ της «Χιονάτης» που είναι στα σκαριά.

6.Κρίστεν Στιούαρτ: 20 εκατομμύρια. Το κορίτσι του Twilight saga, μπορεί να μην είχε φέτος ανάλογη επιτυχία στις απόπειρές της εκτός βρικολάκων (οι Runaways δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε τα 4.5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως), αλλά η χρυσοφόρος συμμετοχή της στη σειρά – εμμονή των teenagers της δίνει τον αέρα να επιλέξει χωρίς άγχος το επόμενο βήμα της, που μάλλον θα είναι το γυναικείο lead στο «Η Χιονάτη και ο Κυνηγός», πλάι στον Thor – Κρις Χέμσγουορθ.

7.Κάθριν Χέιγκλ: 19 εκατομμύρια. Με το Killers και το Life As We Know It να απέχουν πολύ από αυτό που χαρακτηρίζουμε εισπρακτική επιτυχία, η βασίλισσα των ρομαντικών κομεντί κινδυνεύει να χάσει το στέμμα της, αλλά όχι και τα λεφτά της, αφού είναι από τις λίγες ηθοποιούς που οι φωτογραφίσεις της μπορούν ακόμα να κοστίζουν τόσο ακριβά!

8.Κάμερον Ντίαζ: 18 εκατομμύρια. Η Κάμερον πρωταγωνίστησε κοντά στον Τομ Κρουζ στην κωμική περιπέτεια «Day and Knight», μια ταινία που απέφερε 260 εκατομμύρια και την έκανε να ποζάρει ξέγνοιαστη στο πλευρό του διάσημου παίχτη του baseball Άλεξ Ροντρίγκεζ, μια σχέση που την κρατά ψηλά και στις προτιμήσεις των παπαράτσι. Η Κάμερον αναμένεται να συνεχίσει να «πουλάει», αυτήν τη φορά ως Κακιά Δασκάλα: τα σέξι πλάνα της ταινίας μάλλον δε θα αφήσουν ασυγκίνητο το κοινό.

9.Σάντρα Μπούλοκ: 15 εκατομμύρια. Με τη φόρα ενός Όσκαρ από το αθλητικό μελόδραμα του 2009 «The Blide Side», αλλά και ένα επεισοδιακό διαζύγιο στην πλάτη, η Μπούλοκ δεν είχε να επιδείξει κάτι αυτήν τη χρονιά, αλλά ετοιμάζει come back στο πλευρό του Τομ Χανκς, στο Extremely Loud and Incredibly Close για τη μετατραυματική περίοδο μετά την 11/9 στη Νέα Υόρκη.

10.Μέριλ Στριπ: 10 εκατομμύρια. Η grande dame του σινεμά είχε μια επιτυχημένη χρονιά το 2009 με τα «Τζούλι και Τζούλια» και «Είναι Μπερδεμένο», αλλά το 2010 πέρασε μακριά από την οθόνη, σχεδιάζοντας την επιστροφή της ως Μάργκαρετ Θάτσερ.

πηγή: e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου