Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ομορφιά σε... αργή κίνηση

Καταπληκτικές εικόνες τραβηγμένες σε κλάσματα δευτερολέπτου δείχνουν με τεράστια ακρίβεια τις κινήσεις των ζώων, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα γεμάτο χρώμα και πρωτοτυπία.

Έχετε δει πολλές φορές μία γάτα να περπατά και πουλιά να πετούν. Ποτέ όμως δε θα είχατε καταφέρει να παρακολουθήσετε με μεγάλη ακρίβεια τις κινήσεις τους. Για αυτό το λόγο, οι φωτογραφίες του Kim Taylor αποτελούν ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Τα θέματά του είναι απλά και καθημερινά, αλλά καταφέρνει με μοναδικό ταλέντο να τα μετατρέπει σε αριστουργήματα. Ενώ, πρόκειται για στατικές εικόνες, αποτυπώνουν την κίνηση των ζώων με τρόπο αξιοπερίεργο.

Ένα πόνι Ουαλίας και ο αναβάτης του  φωτογραφίζονται καλπάζοντας σε μισό δευτερόλεπτο

Μια πανέμορφη λευκή κουκουβάγια φωτογραφίζεται ενώ προσγειώνεται σε μια ξύλινη βάση σε έναν κήπο

Χρησιμοποιεί μία ειδική φωτογραφική τεχνική που είναι ικανή να "πιάσει" τα πάντα, από το ρυθμό του φτερού ενός πουλιού, το άλμα μίας γάτας και την κίνηση της ουράς ενός σκίουρου. Με τις εικόνες του δείχνει την ευελιξία των ζώων και την ικανότητά τους να μετακινούνται από το ένα σημείο στο άλλο.

Με τον ειδικό σπιτικό του εξοπλισμό, ο 78χρονος φωτογράφος, είναι σε θέση να συλλάβει κινήσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου. Τραβάει πολλαπλές εικόνες και στη συνέχεια τις συνδέει ώστε να προκύψει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Μια άσπρη γάτα, με το όνομα Πύραμος, πηδώντας από μια καρέκλα σε ένα τραπέζι, φωτογραφημένη μέσα σε 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ένας γκρι σκίουρος συλλαμβάνεται πηδώντας από δέντρο σε δέντρο, σε 8 εικόνες που τραβήχτηκαν μέσα σε 40   χιλιοστά του δευτερολέπτου

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιούνταν και από το θρυλικό Άγγλο φωτογράφο Eadweard Muybridge τη δεκαετία του '70, ο οποίος αποτύπωνε τη δράση αλόγων που κάλπαζαν.

"Δεν ήταν εύκολο, αλλά από τις δοκιμές και τα λάθη μου, έμαθα να γίνομαι καλύτερος σε κάτι που αγαπώ", δηλώνει ο 78χρονος. Στην πραγματικότητα, κάθε εικόνα αποτελεί και ένα ξεχωριστό γεγονός.

Ένας κοκκινολαίμης απογειώνεται από μια ξύλινη βάση, καθώς ο ήλιος δύει στο Surrey

Ένα σκαθάρι συλλαμβάνεται να πετάει γύρω από τον κήπο

Το τελικό αποτέλεσμα, το ενιαίο σύνολο που προκύπτει είναι εξαιρετικό και αποδίδει την κάθε λεπτομέρεια της στιγμής. Οι φωτογραφίες του είναι τόσο εντυπωσιακές, που το BBC αποφάσισε να τις χρησιμοποιήσει στο καλοκαιρινό του πρόγραμμα.

πηγή: news247.gr

Όταν παρατήρησε μερικές όμορφες νυχτερίδες να πετούν κοντά στη λίμνη του κήπου του τη νύχτα, ο Kim άρχισε να αναρωτιέται πώς θα μπορούσε να "πιάσει"  τη στιγμή που έπιναν νερό.




Δείτε τον εξοπλισμό του για να τραβήξει τις παραπάνω φωτογραφίες...


πηγή: dailymail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου