Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Η στοιχειωμένη φυλακή της Δυτικής Βιρτζίνια


Το West Virginia State Penitentiary είναι ένα επιβλητικό χώρο. Το κτίριο βρίσκεται σε ιστορικό μητρώο και η φυλακή, κλειστή εδώ και χρόνια, είναι στη λίστα όλων των κυνηγών φαντασμάτων της Αμερικής.




Η ιστορία της φυλακής


Το West Virginia State Penitentiary ιδρύθηκε το 1866. Το κυρίως τμήμα ολοκληρώθηκε το 1876. Οι έγκλειστοι της ήταν 251. Με το πέρασμα του χρόνου, άρχισαν να φτάνουν πολλοί καταδικασμένοι στη φυλακή, και το 1929 στοιβάζονταν 3 άντρες στα κελιά διαστάσεων 1,5x2 μέτρων. Ένα σχέδιο επέκτασης πήρε 30 χρόνια για να ολοκληρωθεί, και ίσα που χαλάρωσε το πρόβλημα. Στα 1960 οι έγκλειστοι έφταναν τους 2.000. Ήταν στο Top 10 των πιο βίαιων φυλακών.


Την Πρωτοχρονιά του 1986, οι έγκλειστοι εξεγέρθηκαν, μια εξέγερση που διήρκεσε 2 μέρες και σκοτώθηκαν 3 από αυτούς (ήταν η δεύτερη εξέγερση. Η πρώτη ήταν το 1973). Αργότερα την ίδια χρονιά, το Ανώτατο Δικαστήριο της Δυτικής Βιρτζίνια αποφάνθηκε ότι τα μικροσκοπικά κελιά ήταν απάνθρωπα και η φυλακή άρχισε να μεταφέρει τους κρατούμενους σε πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, αλλά όχι συμβούν πολλές διαβόητες αποδράσεις. ΤΟ ίδρυμα έκλεισε το 1995.

Οι νεκροί της φυλακής


94 άνθρωποι εκτελέστηκαν στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια. 84 κρεμάστηκαν, ανάμεσα τους και ο Frank Hyer, που καταδικάστηκε επειδή σκότωσε τη σύζυγο του το 1931. Έπεσε τόσο σκληρά, που αποκεφαλίστηκε. Αυτή ήταν και η τελευταία εκτέλεση ανοικτή στο ευρύ κοινό. 9 εκτελέστηκαν στον "Old Sparky," την ηλεκτρική καρέκλα που φτιάχτηκε από έναν έγκλειστο.


Ένα από τα φαντάσματα που υποτίθεται πως στοιχειώνουν τη φυλακή είναι αυτό του Avril Adkins, ο οποίος κρεμάστηκε δυο φορές. Την πρώτη φορά, υπήρξε ένα λάθος, ο κατάδικος έπεσε με το κεφάλι και τραυματίστηκε. Την δεύτερη φορά τα πράγματα κύλησαν ... ομαλά.

36 φόνοι διεπράχθησαν μέσα στη φυλακή, αριθμός πολύ μικρός συγκριτικά με όσους πέθαναν από φυσικά αίτια. Η φυλακή διέθετε και νεκροταφείο, όπου θάβονταν όσοι δεν τους αναζητούσε κάποιος. Εκεί κοντά όμως βρίσκεται και ένα αρχαίο ινδιάνικο νεκροταφείο. Άλλωστε το Moundsville από εκεί πήρε το όνομα του.

Το φάντασμα Greenbrier


Η Zona Heaster Shue βρέθηκε νεκρή το 1897. Ο σύζυγος της, Erasmus Trout Shue, την έντυσε για την κηδεία, πριν φτάσει ο γιατρός για να καθορίσει τα αίτια του θανάτου της. Ο Shue έκλαιγε, οδυρόταν και δεν άφηνε το πτώμα της συζύγου του μέχρι που θάφτηκε. Έδωσε ακόμα και το αγαπημένο της σάλι γύρω από το λαιμό της. Ο γιατρός έριξε μια βιαστική ματιά, και έγραψε ότι λιποθύμησε και πέθανε εξαιτίας του τοκετού. Διαβάστε την υπόλοιπη ιστορία της Zona σε ένα παλιότερο θέμα του Ξωτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου