Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

East Bay Dragons: Η συμμορία μαύρων με τις chopper στις Η.Π.Α. του 1950


Η Ρόζα Παρκς έμεινε στην ιστορία για την επαναστατική της βόλτα με το λεωφορείο. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο Malcolm X και οι Μαύροι Πάνθηρες επειδή όρθωσαν πολιτικά το ανάστημα τους ζητώντας ισότητα. Υπήρξαν όμως και οι East Bay Dragons που με τις Harley τους διακινδύνευαν εξίσου τη ζωή τους σε μια περίοδο που στις Η.Π.Α. το να είναι κανείς μαύρος και να έχει δική του chopper ήταν επανάσταση!


Οι East Bay Dragons από το Όκλαντ της Καλιφόρνια ιδρύθηκαν στα 1950 σαν λέσχη αυτοκινητιστών με αρχηγό τον Tobie Gene Levingston, ιδρυτικό μέλος των California Hells Angels, του οποίου το κύριο μέλημα ήταν να κρατήσει τα νεότερα αδέρφια του και τους φίλους του μακριά από προβλήματα. Το 1959, τα μέλη της λέσχης άλλαξαν και απέκτησαν Harley και Chopper και έγιναν "παράνομη" λέσχη μοτοσικλετιστών, οι East Bay Dragons MC, μια από τις πρώτες του είδους.


Στους δύο τροχούς, η ομάδα μοτοσικλετιστών, που αποτελούνταν μόνο από μαύρους και μόνο με Harley, δεν είχε εύκολες βόλτες, αντιμετωπίζοντας την βία και τις φυλετικές εντάσεις.


Οι Η.Π.Α. έχουν μια μακρά -και πολύ βίαιη- παράδοση σε ομάδες με Harley. Μερικές από τις πιο γνωστές ομάδες είναι οι Hell’s Angels, οι Oakland Raiders και οι Black Panthers. Ανάμεσα στις γνωστές βρήκαν μια θέση και East Bay Dragons!


Η ιστορία των East Bay Dragons έχει εκδοθεί στο βιβλίο "Soul on Bikes" -σε συνεργασία με τον ιδρυτή τους Tobie Gene Levingston.



φωτογραφίες: eastbaydragons.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου