Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Ο "βασιλιάς" των Ελβετικών σουγιάδων!


Ο ελβετικός σουγιάς που θα δείτε μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ο "βασιλιάς" των σουγιάδων! Το πολυεργαλείο που σχεδίασε ο John S. Holler στην Γερμανία το 1880, διαθέτει 100 λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων κάθε τύπου λεπίδας. Γα την ακρίβεια, ο συγκεκριμένος σουγιάς είναι ο πρόγονος των διάσημων σουγιάδων, των οποίων η παραγωγή ξεκίνησε δέκα χρόνια μετά από τον συγκεκριμένο, το 1890.
Διαθέτει οδοντωτή λεπίδα, στιλέτα, ψαλίδια, τρυπάνι, ανοιχτήρι, πριόνια, έναν κόφτη πούρων, νυστέρι, γάντζο, στυλό και μολύβια, καθρέφτη και ξυράφι. Διαθέτει κουρδιστήρι πιάνου, αν πεινάς έχει ειδικό μαχαίρι για το βούτυρο καθώς και ένα μαχαίρι σε σχήμα σταυρού, γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν θα συναντήσεις έναν βρικόλακα!


Δεν σταματάνε εδώ όμως τα εργαλεία του. Ο συγκεκριμένος διαθέτει ένα λειτουργικό πιστόλι διαμετρήματος .22 με πέντε σφαίρες. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, η λαβή από όστρακο που καλύπτει το μαχαίρι ανοίγει και έχει διάφορα εργαλεία, ακόμη και μίνι πτυσσόμενα μαχαίρια. Το μόνο που δεν διαθέτει είναι ανοιχτήρι μιας και τα καπάκια των μπουκαλιών ανακαλύφτηκαν το 1892!

φωτογραφίες: Smithsonian Institution, National Museum of American History, Kenneth E. Behring Center. Catalog Number 1986.0101.03

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου