Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Tikker: Το πρώτο ρολόι χειρός που προβλέπει τι ώρα θα... πεθάνεις!


Το Τikker, όπως λέγεται το ασυνήθιστο -και κάπως μακάβριο- ρολόι χειρός, που σίγουρα δεν προορίζεται για όσους θεωρούν ότι θα ζήσουν για πάντα, είναι δημιούργημα του Σουηδού εφευρέτη Φρέντρικ Κόλτινγκ.



Θέλεις να γνωρίζεις τι ώρα θα... πεθάνεις (ακόμη και με ακρίβεια δευτερολέπτων); Τότε το νέο «ρολόι του θανάτου», που στην οθόνη του δείχνει πόσο χρόνος ζωής έχει απομείνει στον κάτοχό του είναι ό,τι χρειάζεσαι...

Το Τikker, όπως λέγεται το ασυνήθιστο -και κάπως μακάβριο- ρολόι χειρός, που σίγουρα δεν προορίζεται για όσους θεωρούν ότι θα ζήσουν για πάντα, είναι δημιούργημα του Σουηδού εφευρέτη Φρέντρικ Κόλτινγκ, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ».

Ο ίδιος πάντως προτιμά να το αποκαλεί «ρολόι της ευτυχίας», επειδή, όπως ισχυρίζεται, ο στόχος που το σχεδίασε, είναι να θυμίζει στους ανθρώπους ότι η ζωή είναι σύντομη και συνεπώς κάθε στιγμή θα πρέπει να την χαίρονται σαν να είναι η τελευταία.

Για να εξατομικευτεί το ρολόι ανάλογα με τον κάθε χρήστη του, ο τελευταίος πρέπει αρχικά να συμπληρώσει ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο για το προσωπικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό του, την ηλικία του, το βάρος του, τις συνήθειές του (κάπνισμα, αλκοόλ, σωματική άσκηση κ.λπ.) κ.α., έτσι ώστε να προκύψει -με το κατάλληλο λογισμικό- μια πρόβλεψη για την ημερομηνία του θανάτου του (ασφαλώς αρκετά αυθαίρετη…). Αυτή η ημερομηνία εισάγεται στο ρολόι, το οποίο αμέσως αρχίζει να μετρά αντίστροφα σε χρόνια, μέρες, ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα, θυμίζοντας στον κάτοχό του ότι ο χρόνος κυλάει και χάνεται ανεπιστρεπτί.

«Το συμβάν του θανάτου δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν, όμως στη σύγχρονη κοινωνία σπάνια μιλάμε γι’ αυτό. Νομίζω πως αν είχαμε περισσότερη επίγνωση για τον επικείμενο θάνατό μας, θα κάναμε σίγουρα καλύτερες επιλογές όσο ζούμε» δήλωσε ο Φρέντρικ Κόλτινγκ, ο οποίος είχε την ιδέα για το ασυνήθιστο ρολόι μετά τον θάνατο του παππού του.

πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου