Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Η δολοφονία της 13χρονης Ινδής Aarushi Talwar το 2008 που παραμένει ακόμη άλυτη


Η σκηνή του εγκλήματος αλλοιώθηκε πολύ και οι εισαγγελείς δεν μπόρεσαν να εκθέσουν μια πλήρη υπόθεση -παρόλο που πολλά στοιχεία έδειχναν τους γονείς της Aarushi Talwar.



Όταν στις 16 Μαΐου του 2008 η 13χρονη Aarushi Talwar βρέθηκε σφαγμένη στο υπνοδωμάτιο της στην πόλη Νόιντα της Ινδίας, οι αρχές αμέσως στράφηκαν στους γονείς της για απαντήσεις. Και επειδή κανείς δεν αυτοκτονεί με το να κόψει το λαιμό του, η αστυνομία ήταν σίγουρη ότι είχε να κάνει με μια ανθρωποκτονία.

Όμως, η επακόλουθη έρευνα αποδείχτηκε ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη. Στην πραγματικότητα, χρειάστηκαν πολλές έρευνες, και μια πολύ μακρά χρονική περίοδο, που έγινε μια συγκλονιστική ιστορία μυστηρίου, με καμία σχεδόν ανάλογη περίπτωση.

Αρχικά, ο κύριος ύποπτος ήταν ο 45χρονος Hemraj Banjade, ο υπηρέτης των Rajesh και Nupur Talwar, των γονιών της άτυχης Aarushi. Αυτό όμως άλλαξε όταν, μόλις μία ημέρα μετά τη δολοφονία της Aarushi, βρέθηκε νεκρός και ο ίδιος. Το σώμα του βρέθηκε μερικώς αποσυντεθειμένο στην ταράτσα του σπιτιού των Talwar.

Με δύο υποθέσεις δολοφονίες, οι αρχές άρχισαν τις προχειρότητες στην έρευνα, όπως το γεγονός ότι δεν ασφάλισαν τη σκηνή του εγκλήματος μετά το θάνατο της Aarushi, ή επειδή επέτρεψαν στα Μ.Μ.Ε. και στο περίεργο κοινό να μπουν στο σπίτι ελάχιστες ώρες μετά τη δολοφονία. Παρ' όλα αυτά, η έρευνα βρήκε γρήγορα τον στόχο της και δεν ήταν άλλοι από τους ίδιους τους γονείς της άτυχης κοπέλας, καθώς είχαν εύκολη πρόσβαση, αλλά και το πιθανότερο κίνητρο για τις δύο δολοφονίες.
 
Το σώμα βρισκόταν μέσα σε μια λίμνη αίματος

Ένα δέντρο στη μνήμη της Aarushi

Οι Rajesh και Nupur Talwar ήταν γιατροί σε μια κλινική καθώς και σε ένα νοσοκομείο. Η Anita και ο Praful Durrani, οι πιο στενοί φίλοι των Talwar, μοιράζονταν την κλινική με το ζευγάρι. Ο Rajesh και η Anita μοιραζόντουσαν τις πρωινές βάρδιες από τις 9 μέχρι το μεσημέρι, ενώ ο Praful και η Nupur είχαν τις υπόλοιπες, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 7 το πρωί.

Στις 6:01 το πρωί της 16ης Μαΐου, χτύπησε το κουδούνι της εξώπορτας. Συνήθως, ο Banjade άνοιγε στην υπηρέτρια Bharti, αλλά εκείνη την ημέρα έλειπε. Εκείνη χτύπησε το κουδούνι ακόμη τρεις φορές και τελικά της άνοιξε η Nupur, η οποία βρισκόταν στο μπαλκόνι. Αυτό ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο, καθώς οι γονείς της Aarushi ήταν γνωστό ότι κοιμόντουσαν επειδή εργάζονταν τις βραδινές βάρδιες. Ήταν γνωστό ότι ο Banjade άνοιγε στους υπηρέτες και τους επισκέπτες. Η πόρτα της εισόδου ήταν κλειδωμένη από έξω, οπότε η Nupur έπρεπε να πετάξει στην Bharti ένα μάτσο με κλειδιά. Όταν εκείνη μπήκε στο σπίτι, παρατήρησε ότι και ο Rajesh ήταν ξύπνιος. Και οι δύο γονείς βρίσκονταν στο δωμάτιο της κόρης τους, κλαίγοντας. "Κοίτα τι έκανε ο Hemraj", είπαν.

Αμέσως η Bharti είδε την Aarushi ακίνητη, μέσα σε μια λίμνη αίματος και το λαιμό της σχισμένο με ένα μαχαίρι kukri (ή khukuri, ένα μαχαίρι, που προέρχεται από την ινδική υποήπειρο και σχετίζεται με τους Γκούρκα -ή Γκόρκα-, τους Νεπαλέζους στρατιώτες που στρατολογούνται στον βρετανικό και τον ινδικό στρατό. Το μαχαίρι έχει μια ξεχωριστή καμπύλη στη λεπίδα και χρησιμοποιείται ως εργαλείο και ως όπλο). Έσπευσε να φωνάξει τους γείτονες και ιατρική βοήθεια. Δυστυχώς όμως, ήταν ήδη πολύ αργά για να βοηθήσει το κορίτσι.

Όταν στις 7:15 έφτασε η αστυνομία, στο σαλόνι του σπιτιού βρισκόντουσαν ήδη 15 άτομα που είχαν καλέσει οι Talwar, ενώ πέντε ή έξι ακόμη ήταν στο υπνοδωμάτιό τους. Όσον αφορά την παραβίαση της σκηνής του εγκλήματος, δεκάδες άτομα είχαν αλλοίωση την ακεραιότητα του DNA, ενώ έντονη ήταν και η μετακίνηση πραγμάτων. Τα περισσότερα από τα 28 δείγματα δακτυλικών αποτυπωμάτων που πήρε η αστυνομία από τη σκηνή του εγκλήματος ήταν άχρηστα.

Περιέργως, ο Rajesh είπε στην αστυνομία να μην ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα της ταράτσας και τους προσέφερε 25.000 ρούπιες (365 δολάρια) για να εντοπίσουν τον Banjade. Αμέσως, υπεύθυνος θεωρήθηκε ο υπηρέτης. Αργότερα, το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών (CBI) ανέφερε πόσο πολύ προωθούσαν αυτή την εκδοχή οι Talwar. Επιπλέον, οι Rajesh και Nupur ισχυρίστηκαν ότι δεν άκουσαν τον παραμικρό θόρυβο όταν έλαβαν χώρα οι δολοφονίες. Είπαν ότι η κλειστή πόρτα και το κλιματιστικό του δωματίου τους απέκλεισαν κάθε ήχο.

Η νύχτα της δολοφονίας της Aarushi


Τη νύχτα που δολοφονήθηκε η Aarushi, ο φίλος της, Anmol, κάλεσε στο τηλέφωνο του σπιτιού των Talwar. Ήταν γύρω στα μεσάνυχτα και ο Anmol δεν μπόρεσε να βρει τη φίλη του στο κινητό. Συνήθως, η Aarushi έμενε ξυπνητή μέχρι μετά τα μεσάνυχτα και μιλούσε στους φίλους της χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό της. Όμως, στις 15 Μαΐου, το τηλέφωνό της ήταν απενεργοποιημένο μετά τις 9:10 μ.μ.. Η κλήση του Anmol στο σταθερό έμεινε αναπάντητη, οπότε της έστειλε ένα μήνυμα γύρω στις 12:30 π.μ.. Το μήνυμα δεν ελήφθη ποτέ από το κινητό της καθώς ήταν ήδη κλειστό. Αργότερα, το κινητό βρέθηκε από μια κοπέλα σε ένα χωματόδρομο κοντά στην περιοχή του Sadorpur της Νόιντα. Η μνήμη του είχε σβηστεί.

Η έκθεση του CBI ανέφερε ότι, τη νύχτα του θανάτου της κόρης τους, οι Talwar επέστρεψαν στο σπίτι τους από την εργασία τους στις 9:30 μ.μ.. Προφανώς, έφαγαν όλοι μαζί και της έδωσαν μια νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ως δώρο για τα γενέθλιά της. Αφού τράβηξαν μερικές φωτογραφίες, η οικογένεια αποσύρθηκε στις 11 μ.μ. και, αργότερα, δήλωσαν ότι είδαν την κόρη τους να διαβάζει ένα βιβλίο. Η τελευταία φωτογραφία της Aarushi τραβήχτηκε στις 10 μ.μ.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι, την ώρα του ύπνου, η πόρτα της κρεβατοκάμαρας της Aarushi συνήθως ήταν κλειδωμένη και τα κλειδιά ήταν στο κομοδίνο της Nupur. Αργότερα όμως, η μητέρα είπε στην αστυνομία ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί αν κλείδωσε ή όχι την πόρτα εκείνη τη νύχτα.

Ταυτόχρονα, ο Rajesh ήταν στο διαδίκτυο και διάβαζε τα email του και την κατάσταση των μετοχών του. Στις 11:57 μ.μ., μετά από μια κλήση στο τηλέφωνο του σπιτιού, έστειλε το τελευταίο email. Στη συνέχεια, πήγε για ύπνο -απ' όσο μπορεί να γνωρίζει κανείς-, αν και η τελευταία χρήση του διαδικτύου τοποθετείται χρονικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Τόσο η Aarushi, όσο και ο Banjade πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν μεταξύ 12 και 1 π.μ. Ανακαλύφθηκε ότι το router της Aarushi έκλεισε στις 3:43 π.μ., πράγμα που δείχνει ότι όποιος μπήκε στην κρεβατοκάμαρά της για να τον κλείσει, είτε δεν είδε το αιματοβαμμένο κρεβάτι του κοριτσιού και το νεκρό κορίτσι, είτε ήταν υπεύθυνος για τον θάνατό της.

Την επόμενη μέρα, η Nupur βρήκε τα κλειδιά για το διαμέρισμα και την ταράτσα στο κρεβάτι του Banjade, ενώ τα κλειδιά για την κρεβατοκάμαρα της Aarushi ήταν στο σαλόνι. Δεν υπήρχαν άλλα κλειδιά για το σπίτι, παρόλο που η εξώπορτα ήταν κλειδωμένη από έξω. Σαφέστατα, κάποιος άλλος είχε εφεδρικά κλειδιά. Αλλά ποιος;

Ανακαλύπτοντας το σώμα του Hemraj Banjade



Όταν γιατροί επισκέφτηκαν την κατοικία των Talwar για να ελέγξουν τους απελπισμένους γονείς, παρατήρησαν κηλίδες αίματος στο χερούλι της πόρτας της ταράτσας, η οποία ήταν ακόμα κλειδωμένη. Επίσης παρατήρησαν θολά, αιματοβαμμένα ίχνη παπουτσιών στο πάτωμα και κηλίδες αίματος στη σκάλα.

Οι αρχές ζήτησαν από τον Rajesh κλειδιά για την ταράτσα, αλλά εκείνος δεν τους έδωσε και, αντ' αυτού, όταν είδε το αίμα στο χερούλι της πόρτας, μπήκε μέσα στο σπίτι, όπου παρέμεινε όλη την μέρα, με την αστυνομία να μην έχει πρόσβαση στην ταράτσα.

Το πτώμα του Banjade ανακαλύφτηκε την επόμενη ημέρα, στις 17 Μαΐου. Κατά σύμπτωση, εκείνο το πρωί, ο τηλεφωνικός βρόχος από την προηγούμενη ημέρα επαναλήφθηκε δύο φορές μεταξύ 9 π.μ. και 10 π.μ.. Ο Gautam κάλεσε τους δημοσιογράφους που ήξερε ότι θα φτάσουν στο σπίτι πριν ανοίξει η πόρτα της ταράτσας.

Στις 17 Μαΐου, η αστυνομία έσπασε την κλειδαριά της ταράτσας, καθώς τα κλειδιά ακόμα έλειπαν, και βρήκε το πτώμα του Banjade σε αποσύνθεση.

Υπήρχαν αποδείξεις ότι και τα δύο σώματα μετακινήθηκαν στο διαμέρισμα. Η νέα περιγραφή έλεγε ότι ο Banjade σύρθηκε στην ταράτσα με ένα σεντόνι. Στη συνέχεια, η πόρτα της ταράτσας κλειδώθηκε και οι δολοφόνοι μπήκαν ξανά στο σπίτι και ήπιαν ουίσκι. Το μπαράκι ήταν αρκετά καλά κρυμμένο πίσω από ένα ξύλινο πλαίσιο. Στο τραπέζι της κουζίνας βρέθηκε ένα μπουκάλι ουίσκι που είχε σταγόνες αίματος και των δύο θυμάτων. Ωστόσο, η αστυνομία δεν κατάφερε να συλλέξει κατάλληλα δείγματα.

Η σκηνή του εγκλήματος φαινόταν να είναι "στημένη" και καθαρή από οποιαδήποτε στοιχεία θα οδηγούσαν στους Talwar, οι οποίοι είπαν στους υπηρέτες να καθαρίσουν το πάτωμα και τους τοίχους του δωματίου της κόρης τους με σαπούνι και νερό. Το αιματοβαμμένο στρώμα του κρεβατιού της το πέταξαν στην ταράτσα ενός γείτονα.

Εν τω μεταξύ, τα τηλεφωνικά αρχεία δείχνουν ότι στις 16 Μαΐου, μεταξύ 3 μ.μ. και 6 μ.μ., ο μεγαλύτερος αδελφός του Rajesh, Dinesh, ο οικογενειακός του φίλος, Sushil Chaudhury, ο συνταξιούχος αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας, K.K. Gautam, και κάποιος με άγνωστο αριθμό, άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ γραφόταν η αναφορά της αυτοψίας.

Ο Dinesh κάλεσε τον Chaudhury, ο οποίος έπειτα κάλεσε τον Gautam και αυτός, τον άγνωστο αριθμό. Αυτό επαναλήφθηκε, αλλά αντίστροφα, έξι ολόκληρες φορές.

Αργότερα, το CBI δήλωσε ότι αυτές οι κλήσεις μπορεί να ήταν προσπάθειες της οικογένειας να χρησιμοποιήσει τη γνωριμία τους με το Gautam για να διαγράψει από την αναφορά της αυτοψίας τον "βιασμό". Η θεωρία λέει ότι ο Rajesh ίσως έπιασε την κόρη του να κάνει σεξ (ίσως συναινετικά, ίσως όχι) με τον Benjade και να τους σκότωσε και τους δύο εξοργισμένος.

Σε αυτό το σημείο, με τον Benjade νεκρό, οι Talwar έγιναν οι κύριοι ύποπτοι. Ήξεραν πού ήταν το μπαράκι, είχαν τα κλειδιά του σπιτιού και βρίσκονταν στο σπίτι όταν έγιναν οι δολοφονίες. Στις 23 Μαΐου, η αστυνομία συνέλαβε τον Rajesh.

Αρχικές θεωρίες

Χάρτης του δευτέρου ορόφου της κατοικίας των Talwar

Ένας εμπειρογνώμονας, ο οποίος εξέτασε πρώτος τη σκηνή του εγκλήματος, δήλωσε ότι οι δολοφονίες έγιναν από κάποιον "πολύ κοντά στην Aarushi". Υπήρχαν αποδείξεις ότι είχε σεξουαλική επαφή -με διείσδυση στον κόλπο της, ο οποίος στη συνέχεια καθαρίστηκε από κάποιον-, αλλά δεν βρέθηκε σπέρμα.

Όσο για τις προαναφερθείσες τηλεφωνικές κλήσεις, η αστυνομία υποψιάστηκε ότι ο Rajesh Talwar βρήκε τον υπηρέτη και την κόρη του να κάνουν σεξ και δολοφόνησε την κόρη του για λόγους τιμής και τον Banjade επειδή την βίασε. Μια άλλη θεωρία ήταν ότι, ο Rajesh είχε εμπλακεί σε εξωσυζυγικές σχέσεις και έπρεπε να αντιμετωπίσει την κόρη του και τον εκβιασμό του Banjade. Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν άρεσαν στους Talwar και ισχυρίστηκαν ότι η αστυνομία προσπαθούσε να τους εμπλέξει ως δολοφόνους για να καλύψει το πόσο άσχημα χειρίστηκε την έρευνα, πριν την μεταβιβάσουν στο CBI. Αρχικά άλλωστε, το CBI είχε απαλλάξει τους γονείς από υπόπτους και οι ύποπτοι ήταν πλέον η βοηθός των Talwar, Krishna Thadarai, και δύο υπηρέτες, ο Rajkumar και ο Vijay Mandal.

Από την αρχή, αυτό που ήταν ξεκάθαρο για το CBI ήταν ότι ήταν μια δουλειά εκ των έσω. Όποιος σκότωσε την Aarushi και τον Banjade είχε πρόσβαση στο σπίτι, καθώς δεν υπήρχαν ενδείξεις βίαιης εισόδου και η πόρτα ήταν κλειδωμένη από έξω.

Η ανάκριση των τριών νέων υπόπτων από το CBI οδήγησε τις αρχές στο να πιστεύουν ότι η Aarushi δολοφονήθηκε μετά από μια αποτυχημένη σεξουαλική επίθεση και ότι ο Banjade έπεσε θύμα των υπευθύνων για την πράξη. Ωστόσο, λόγω των αντιδεοντολογικών ανακρίσεων που διεξήχθησαν για να φθάσουν σε αυτό το σημείο, και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι μιας και δεν βρέθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία.

Ωστόσο, αυτό που μπέρδεψε τους πάντες ήταν ο λόγος για τον οποίο ο δολοφόνος άφησε τον Banjade να σαπίζει στην ταράτσα, ειδικά αν οι υπεύθυνοι ζούσαν εκεί.

Μία θεωρία που έθεσε το CBI ήταν ότι το σώμα έμεινε κρυμμένο εκεί για να το ξεφορτωθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της σκηνής του εγκλήματος της Aarushi. Όμως, με τόσο πολλή προσοχή από τα Μ.Μ.Ε. και με τόσα άτομα στο σπίτι, κάτι τέτοιο δεν ήταν πλέον επιλογή.

Επειδή η σκηνή του εγκλήματος ήταν πολύ αλλοιωμένη και δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις, το CBI άρχισε να υποψιάζεται ότι συμμετείχαν και οι γονείς της Aarushi.

Όμως, το 2010, το CBI παρέδωσε την έρευνα σε μια άλλη ομάδα, στην οποία προτάθηκε το κλείσιμο της υπόθεσης. Εντούτοις, κατονόμασε τον Rajesh ως το μόνο σοβαρό ύποπτο -παρά το ότι δεν αποδόθηκαν κατηγορίες μιας και δεν υπήρχαν πραγματικές αποδείξεις.

Η οικογένεια Talwar αντιτάχθηκε σε αυτή τη καταγγελία χωρίς αποτέλεσμα. Το γραφείο επανέλαβε την έρευνα το 2011 και δήλωσε τους Rajesh και Nupur ως τους κύριους υπόπτους. Όταν τον Φεβρουάριο του 2011 το CBI άλλαξε την έκθεση σε κατηγορίες, οι Talwar υπέβαλαν σχετικό αίτημα στο δικαστήριο του Αλλαχαμπάντ και στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά απέτυχαν.

Πλέον, θα δικάζονταν για το θάνατο της κόρης τους.

Οι δίκες

Οι Nupur και Rajesh Talwar ενώ φεύγουν από την φυλακή Dasna στις 16 Οκτωβρίου του 2017

Η δίκη ξεκίνησε στις 11 Μαΐου του 2013 και ολοκληρώθηκε με ετυμηγορία για τους δύο κατηγορούμενους στις 25 Νοεμβρίου του 2013. Η εισαγγελία έδωσε αυτή την εξήγηση για τη δολοφονία της Aarushi Talwar:

"Τη νύχτα των δολοφονιών, ο Rajesh άκουσε έναν θόρυβο και υπέθεσε ότι προερχόταν από το δωμάτιο του Banjade. Δεν βρήκε κανέναν εκεί και πήρε ένα μπαστούνι του γκολφ από το δωμάτιο του Banjade πριν μπει στο δωμάτιο της Aarushi. Εκεί, τους είδε να κάνουν σεξ.

Ο Rajesh χτύπησε τον 45χρονο υπηρέτη στο κεφάλι. Όταν προσπάθησε να τον χτυπήσει ξανά, ο Banjade μετακινήθηκε, κάνοντας τον πατέρα να χτυπήσει αντ' αυτού, τυχαία, την κόρη του. Μέχρι τη στιγμή που η Nupur ξύπνησε από το θόρυβο και έσπευσε στο δωμάτιο, οι Banjade και Aarushi ήταν ετοιμοθάνατοι".

"Ο τραυματίας Hemraj είχε πέσει από το κρεβάτι", δήλωσε ο ειδικός εισαγγελέας. "Και οι δύο έλεγξαν το σφυγμό της Aarushi και την βρήκαν ετοιμοθάνατη, κάτι που τους τρόμαξε, και αποφάσισαν να σκοτώσουν τον Hemraj, ώστε να μην ανακαλύψει κανείς το περιστατικό".

Το ζευγάρι συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να κατασκευάσει ένα σενάριο προκειμένου να γλυτώσουν από τη διπλή δολοφονία, της κόρης τους και του υπηρέτη τους. Τύλιξαν το σώμα του Banjade και τον ανέβασαν στην ταράτσα για να απαλλαγούν από το πτώμα κάποια άλλη στιγμή. Έκοψαν τον λαιμό του και αποφασίζουν να κάνουν το ίδιο με την κόρη τους. Επίσης, καθάρισαν τον κόλπο της.

Κατόπιν, ο Rajesh και η Nupur καθάρισαν τη σκηνή του εγκλήματος -κηλίδες αίματος στο πάτωμα, οποιοδήποτε βρώμικο ρούχο, ό,τι μπορούσαν να δουν που ήταν βαμμένο από τη βίαιη πράξη, τα μάζεψαν και τα πέταξαν. Έπειτα, έφυγαν από το σπίτι, κλείδωσαν την πόρτα απ' έξω και μπήκαν στο σπίτι από το δωμάτιο του Banjade για να ξεγελάσουν τις αρχές.

Τότε, ο πατέρας κάθισε και ήπιε ένα ουίσκι.

Οι Talwar στην φυλακή


Τον Νοέμβριο του 2013, μετά από χρόνια δικών και δικαστικών διαδικασιών, ο Rajesh και η Nupur Talwar καταδικάστηκαν σε ισόβια. Η απόφαση επικρίθηκε έντονα επειδή βασίστηκε σε περιστασιακά και μη πειστικά στοιχεία και οι Talwar άσκησαν έφεση στο δικαστήριο του Αλλαχαμπάντ.

Το 2017, το δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση του CBI λόγω έλλειψης άμεσων αποδεικτικών στοιχείων. Δεν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες, είπαν οι δικαστές. Επίσης, κατά τη γνώμη τους, το CBI δεν κατάφερε να παράσχει ισχυρό κίνητρο. Οι δικαστές σημείωσαν επίσης ότι το Ανώτατο Δικαστήριο έχει αναγνωρίσει προηγουμένως ότι αν δεν υπάρχουν άμεσα αποδεικτικά στοιχεία, η εύλογη αμφιβολία θα πρέπει να υπερισχύει της υποψίας.

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια, αλλά στις 12 Οκτωβρίου 2017 οι γονείς κατάφεραν να αθωωθούν και έκτοτε παραμένουν ελεύθεροι.

Η υπόθεση παραμένει νομικά αβάσιμη και η οικογένεια δείχνει ως υπεύθυνους για την καταστροφή μιας έρευνας που θα είχε οδηγήσει στον εντοπισμό του δολοφόνου της κόρης τους το CBI, την τοπική αστυνομία και τα Μ.Μ.Ε..

Το CBI δεν ικανοποιήθηκε με την απόφαση. Ο πρώην διευθυντής του θεώρησε ότι η υπηρεσία είχε να αντιμετωπίσει ένα περιβάλλον εξαιρετικά χειραγωγημένο και περιορισμένες ευκαιρίες για αποδείξεις.

"Η μόνη αδυναμία που διαπιστώσαμε [με την έρευνά μας] ήταν ότι η σκηνή του εγκλήματος είχε αλλοιωθεί [την] πρώτη ημέρα", δήλωσε. "Ως αποτέλεσμα, μετά από αυτό, δεν έχουμε τίποτα αξιόλογο από τη σκηνή του εγκλήματος. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κενό σε ολόκληρη την έρευνα". Ο ίδιος δήλωσε στο δικαστήριο ότι, αν και δε διέθεταν αρκετές αποδείξεις, το CBI πίστευε ότι συμμετείχαν οι γονείς. Όταν ήθελε να κλείσει την υπόθεση, το δικαστήριο δεν το επέτρεψε και αντιθέτως, διέταξε τους Talwar να δικαστούν με κατηγορίες για δολοφονία.

Πάνω από μια δεκαετία μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων των Aarushi Talwar και Hemraj Banjade σε μια διπλή δολοφονία που εξέπληξε τη Νόιντα, το HBO έκανε μια εντυπωσιακή, σε βάθος έρευνα στην περίεργη περίπτωση και τις διάφορες παγίδες της.

Πίσω από κλειστές πόρτες



Η σκηνοθέτις ντοκιμαντέρ P.A. Carter, η οποία αντιμετώπισε την υπόθεση αυτοκτονίας Michelle Carter, ασχολήθηκε πρόσφατα με την έρευνα της δολοφονίας της Aarushi Talwar. Το ντοκιμαντέρ των δύο μερών, θα περιλαμβάνει αναπαράσταση, κάλυψη ειδήσεων και υλικό από συνεντεύξεις.
 
Η ταινία Talvar


Το 2015 κυκλοφόρησε η ταινία Talvar, η οποία βασίζεται στην εν λόγω υπόθεση. Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Irrfan Khan, Konkona Sen Sharma και Neeraj Kabi, παρακολουθεί την έρευνα της υπόθεσης από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες, στις οποίες οι γονείς της είναι είτε ένοχοι είτε αθώοι από τις κατηγορίες δολοφονίας από την αστυνομική έρευνα, αλλά και την πρώτη και δεύτερη έρευνα της ομάδας του CBI.

από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου