Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Ένας μοναδικός βραχώδης σχηματισμός στην Αυστραλία

 
Ελάχιστοι έχουν καταφέρει να ανέβουν στο Skull Rock, ή νησί Cleft, στην χερσόνησο Wilsons Promontory, το νοτιότερο άκρο της Αυστραλίας.



Το Skull Rock, επίσημα γνωστό ως Cleft Island, είναι ένα μικρό, αλλά αξιοσημείωτο νησί από γρανίτη που βρίσκεται ανάμεσα στην ομάδα των νησιών Anser στα ανοιχτά της νοτιοδυτικής ακτής του Wilsons Promontory στην Βικτώρια της Αυστραλίας.
 


Το νησί βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Wilsons Promontory. Λόγω της θέσης του, οι ισχυροί άνεμοι και τα κύματα έχουν δημιουργήσει μια σπηλιά πλάτους 130 μέτρων και ύψους 60 μέτρων. Ο σχηματισμός φαίνεται από την ακτή, αλλά μόνο αν πλησιάσει κάποιος μπορεί να εκτιμήσει το νησί.

Στο νησί αναπαράγονται πολλά θαλασσοπούλια τα οποία επιλέγουν να φωλιάσουν μέσα στο βαθύ, προστατευμένο σπήλαιο, ενώ υπάρχει και μια μεγάλη αποικία φώκιας. Περιτριγυρισμένο από τα νερά του Στενού Μπας καθιστούν το νησί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες, φυσικούς σχηματισμούς της Αυστραλίας.
 


Λίγα είναι γνωστά για την ιστορία του, αλλά λέγεται ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βρεθεί στο φεγγάρι παρά μέσα στο Skull Rock. Η ανάβαση στους ολισθηρούς βράχους είναι επικίνδυνη και τα τοπικά αρχεία δείχνουν ότι μόνο εννέα άτομα έχουν βρεθεί στο σπήλαιο.

Σε μια πρόσφατη αποστολή στην οποία συμμετείχε ένας Σκωτσέζος παρουσιαστής της τηλεόρασης, μια ομάδα προσγειώθηκε στο νησί με ελικόπτερο. Εκεί, βρήκαν παλιές μπάλες κανονιού σε αποσύνθεση, οι οποίες οι ντόπιοι ιστορικοί πιστεύουν ότι είναι αποτέλεσμα διερχόμενων πλοίων που χρησιμοποιούσαν τον βράχο ως στόχο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου