Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Πολωνοί επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο λεπτομερή χάρτη του The Witcher

 
Μια ομάδα γεωγράφων στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας δημιούργησε τον πρώτο λεπτομερή χάρτη στον κόσμο του φανταστικού κόσμου του The Witcher.
 
 
 
Ακολουθώντας τις περιπέτειες του Γκέραλτ της Ρίβια, η δημοφιλής σειρά φαντασίας The Witcher (ο Γητευτής) του Πολωνού συγγραφέα Άντζεϊ Σακπόφσκι έγινε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του Netflix μετά την κυκλοφορία της πρώτης σεζόν το 2019 με πρωταγωνιστή τον Χένρι Καβίλ.

Μέρος της σειράς "Poland in the contemporary world" που αναδεικνύει την πολωνική δύναμη μέσω μιας σειράς πολιτιστικών προϊόντων και επιτευγμάτων (συμπεριλαμβανομένων τοποθεσιών ξένων ταινιών στην Πολωνία ή ένα σχέδιο της καριέρας του Πολωνού ποδοσφαιριστή Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι), ο χάρτης του Witcher περιγράφει λεπτομερώς την τοπογραφία και τις πόλεις, τα νησιά, τα σύνορα του βασιλείου και τα ποτάμια.
 

"Έχω διαβάσει τα βιβλία πολλές φορές, έχω παίξει όλα τα παιχνίδια και έχω παρακολουθήσει όλα όσα σχετίζονται με το Witcher", δήλωσε ο επικεφαλής του έργου Marcin Wereszczyński, προσθέτοντας ότι η ύπαρξη ενός λεπτομερούς χάρτη του κόσμου μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τη μοίρα και τα κίνητρα των χαρακτήρων, να κατανοήσουμε την τοπική γεωπολιτική και να οπτικοποιηθεί η τοπογραφία της ηπείρου.

Ήδη έχουν δημιουργηθεί αρκετοί χάρτες από θαυμαστές της σειράς, αλλά κανένας δεν είναι τόσο λεπτομερής όσο αυτός που δημιούργησαν οι γεωγράφοι του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας.

Ο Wereszczyński εξήγησε ότι, μερικές φορές, οι αποστάσεις και οι τοποθεσίες διαφέρουν μεταξύ των βιβλίων, της τηλεοπτικής σειράς και του βιντεοπαιχνιδιού, ορισμένα δε γεωγραφικά χαρακτηριστικά και ονόματα επινοήθηκαν για τους σκοπούς του χάρτη.

Ο χάρτης σε μεγάλη ανάλυση εδώ
 
από: kafka desk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου