Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Ο μυθικός γίγαντας της Κανταχάρ, το βιβλικό τέρας που λέγεται ότι σκότωσαν οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

 
Το 2002, λέγεται ότι μια ελίτ ομάδα σκότωσε ένα θηρίο ύψους 4 μέτρων με κατακόκκινα μαλλιά, έξι δάχτυλα σε κάθε χέρι και δύο μασέλες δόντια.
 
 
 
Τον Αύγουστο του 2016, ένας YouTuber δημοσίευσε μια μακροσκελή συνέντευξη με έναν εξωτερικό συνεργάτη του στρατού τον "Κύριο K" (Mr. K). Στη συνέντευξη, ο "κος K" ισχυρίστηκε ότι ήταν παρών στη βάναυση σφαγή ενός δολοφόνου που αποκάλεσε "Γίγαντα της Κανταχάρ".

Η δολοφονία του γίγαντα, είπε, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης "Enduring Freedom" το 2002, όταν ο στρατός συμμετείχε σε σκληρές μάχες με τους Ταλιμπάν στην de facto πρωτεύουσά τους στην επαρχία Κανταχάρ κατά την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Ο γίγαντας όμως δεν ήταν άνθρωπος.

Ο Γίγαντας της Κανταχάρ, είπε ο κος Κ, είχε ύψος 4 μέτρα, με κατακόκκινα μαλλιά, έξι δάχτυλα και δύο μασέλες δόντια, και, προτού τον ρίψει η ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων, σκότωσε έναν από τους στρατιώτες με ένα δόρυ. Όταν η ομάδα ανέφερε τι είχε συμβεί, ο στρατός πήρε το πτώμα του και το έκρυψε.

Ο Θρύλος του Γίγαντα της Κανταχάρ
 
 
Το 2002, μια ομάδα στρατιωτών χάθηκε ενώ περιπολούσε σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή της Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, και όταν πλέον δεν είχαν επικοινωνήσει για κάμποσο, ο στρατός έστειλε μια ομάδα ειδικών επιχειρήσεων να τους βρει -αν και ο στρατός δεν το επιβεβαίωσε ποτέ.

Ψηλά στα βουνά, η δεύτερη ομάδα βρήκε μια σπηλιά με διάσπαρτο εξοπλισμό του στρατού, αλλά κανένα σημάδι από τους αγνοούμενους στρατιώτες. Και τότε ήταν που έπεσαν πάνω στον Γίγαντα της Κανταχάρ.

Αν και η ιστορία γίνεται όλο και πιο υπερβολική ανάλογα την αφήγηση -κάποιοι λένε ότι το ανθρωποειδές είχε ύψος 4,5 μέτρα- ο κοκκινομάλλας γίγαντας με τα έξι δάχτυλα, τα δερμάτινα μοκασίνια, που μύριζε σαν "νεκρά σώματα", βγήκε ξαφνικά από τη σπηλιά και σκότωσε έναν στρατιώτη με ένα δόρυ. Αμέσως, οι υπόλοιποι άνοιξαν πυρ, ρίχνοντας τελικά τον γίγαντα με 30 δευτερόλεπτα συνεχούς πυρός.

"Η ομάδα ήταν οπλισμένη με μεγάλη δύναμη πυρός, η οποία, συγκεντρωμένη σε έναν στόχο για ένα δευτερόλεπτο, πόσο μάλλον για τριάντα, θα ήταν εξαιρετικά καταστροφική", λένε κάποιες αναφορές.

Όταν οι στρατιώτες σκότωσαν τον γίγαντα, τον φόρτωσαν σε ένα ελικόπτερο, το οποίο το μετέφερε σε ένα μεταγωγικό αεροπλάνο. Από τότε, κανείς δεν τον είδε ποτέ ξανά και οι στρατιώτες αναγκάστηκαν να υπογράψουν σύμφωνα μη αποκάλυψης.

Τελικά όμως, κάποιοι στρατιώτες έσπασαν τη σιωπή τους επειδή, όπως θα έλεγε αργότερα ένας από αυτούς, "ο κόσμος δικαιούται να ξέρει την αλήθεια".

Πώς η άρνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ τροφοδότησε περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας
 
 
Τον Αύγουστο του 2016, η ιστοσελίδα Snopes επικοινώνησε με το Υπουργείο Άμυνας σχετικά με το "Περιστατικό του Γίγαντα της Κανταχάρ". Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι "δεν είχαν κανένα αρχείο ή πληροφορίες για κάποιο μέλος των ειδικών δυνάμεων που σκοτώθηκε από κάποιον γίγαντα στην Κανταχάρ". Επιπλέον, στη ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας δεν υπάρχουν δελτία τύπου που να αφορούν, είτε κάποιον "στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων" που εξαφανίστηκε στο Αφγανιστάν ή για οποιοδήποτε περιστατικό που αφορά στρατιώτες να σκοτώνουν κάποιον γίγαντα.

Όπως συμβαίνει με κάθε καλή ιστορία συνωμοσίας, η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων δεν είναι επαρκής απόδειξη ότι ο μύθος του Γίγαντα της Κανταχάρ δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα, η απομυθοποίηση του θρύλου από το Snopes είχε το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα σε ορισμένους του χώρου, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση "προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια" από το κοινό.

Την ίδια εποχή που κυκλοφόρησε το άρθρο του Snopes, ο αυτοαποκαλούμενος υπερφυσικός L.A. Marzulli δήλωσε σε αρκετούς δεξιούς ιστότοπους ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συγκαλύπτει αυτή τη "θεαματική" ιστορία και ότι αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία είχαν "συμφέρον" να μην αποκαλυφτεί η αλήθεια βιβλικών προφητειών στο ευρύ κοινό.

Η βιβλική προέλευση του μύθου του Γίγαντα της Κανταχάρ
 
Η "πτώση των επαναστατημένων αγγέλων" του Ιερώνυμου Μπος βασίζεται σε έναν στίχο της Γένεσης που αναφέρεται στους Νεφελίμ

Η πραγματική ιστορία του Γίγαντα της Κανταχάρ είναι πολύ λιγότερο ενδιαφέρουσα από τον μύθο. Το 2016, ο L.A. Marzulli, του οποίου το κανάλι στο YouTube είναι αφιερωμένο στη σύνδεση των επίκαιρων γεγονότων με τις βιβλικές προφητείες, επανέφερε την ιστορία χάρη στη δύναμη του Διαδικτύου.

Σε ένα βίντεο που διαγράφηκε για πρώτη φορά στις 16 Αυγούστου του 2016, ο Marzulli πήρε συνέντευξη από τον "κύριο Κ", έναν άνδρα που υποτίθεται ότι ήταν στρατιώτης που είπε ότι ήταν μάρτυρας του "Γίγαντα της Κανταχάρ". Ο "κος Κ" ισχυρίστηκε ότι είδε τον γίγαντα να ρίχνει ένα δόρυ και να σκοτώνει έναν Αμερικανό στρατιώτη, τον "Νταν", προτού αυτός και οι άλλοι των "ειδικών δυνάμεων" τον ρίξουν.

Σύμφωνα με τον Marzulli, το πλάσμα ήταν ένα Νεφελίμ, ομάδα ανθρώπων που αναφέρονται στα βιβλία Γένεση και Αριθμοί της Παλαιάς Διαθήκης και οι οποίοι λέγεται ότι ήταν "άνθρωποι ασυνήθιστα μεγάλου μεγέθους και δύναμης" που ζούσαν στη Μέση Ανατολή, τόσο πριν, όσο και μετά τον Κατακλυσμό.

Όμως, οι βιβλικοί μελετητές συμφωνούν -σε μεγάλο βαθμό- ότι οι ιστορίες των Νεφελίμ ήταν μεταφορές και δεν βασίζονταν στην ύπαρξη ενός γίγαντα ύψους 4 μέτρων που ζούσε στην έρημο.

Ο μόνος "Νταν" που πέθανε στην Κανταχάρ την εποχή του υποτιθέμενου περιστατικού το 2002 ήταν ο επιλοχίας (Sgt. 1st Class) Daniel A. Romero, ο οποίος σκοτώθηκε σε έκρηξη βόμβας μαζί με άλλους τρεις στρατιώτες.

Όμως, ακόμα και με τα στοιχεία που έχουν μαζευτεί εναντίον του, ο μύθος του Γίγαντα της Κανταχάρ εξακολουθεί να λέγεται ότι είναι ένα "ανοιχτό μυστικό" μεταξύ των στρατιωτών που υπηρέτησαν στην Κανταχάρ το 2002. Μάλιστα, αρκετοί βετεράνοι που υπηρέτησαν στην περιοχή έχουν πει ότι μετά από αυτό, έλαβαν οδηγίες να σηκώσουν τα όπλα τους ψηλά, στοχεύοντας το κεφάλι, και "μετά λίγο ψηλότερα".

από: ati

1 σχόλιο:

  1. Ως γνωστόν,στό Αφγανιστάν,οι Αμερικανοί φουμάρανε ό,τι έυρισκαν από όπιο.Οι συνέπειες πλέον φαίνονται......

    ΑπάντησηΔιαγραφή