Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Η θεωρία συνωμοσίας του δορυφόρου του Μαύρου Ιππότη που κάποιοι λένε ότι είναι ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο 13.000 χρόνων

Ο Δορυφόρος του Μαύρου Ιππότη παρατηρήθηκε στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Αφρικής το 1998

Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς ξεκίνησε η θεωρία συνωμοσίας του δορυφόρου του Μαύρου Ιππότη (Black Knight satellite conspiracy theory), αλλά η υπόθεση είναι ξεκάθαρη: ένα Α.Τ.Ι.Α. βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη εδώ και χιλιετίες και η NASA το κρύβει.
 
 
 
Το 2017, οι θεωρητικοί της συνωμοσιολογίας ισχυρίστηκαν ότι οι Πεφωτισμένοι (Illuminati) είχαν καταρρίψει ένα Α.Τ.Ι.Α. Ονόμασαν το αντικείμενο "Δορυφόρος του Μαύρου Ιππότη" και είπαν ότι βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Γη για περισσότερα από 13.000 χρόνια όταν οι ηγέτες της μυστικής εταιρίας ανέλαβαν δράση.

Ήταν ένας "τρελός" ισχυρισμός, αλλά ήταν αυτός που τράβηξε την προσοχή σε μια μεταβαλλόμενη θεωρία συνωμοσίας που χρονολογείται από το 1973.

Η θεωρεία υποστηρίζει ότι ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη από τη Λίθινη Εποχή και κάποιοι πιστεύουν ότι η NASA και διάφορες κυβερνήσεις το καλύπτουν. Βέβαια, οι ειδικοί είναι κάθετοι και δηλώνουν ότι πρόκειται για διαστημικά απορρίμματα και ραδιοφωνικά σήματα.

Οι πιστοί ισχυρίζονται ότι τα στοιχεία για την ύπαρξη του δορυφόρου χρονολογούνται τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα, όταν ο Νίκολα Τέσλα έλαβε μια σειρά από παράξενες ραδιοφωνικές εκπομπές στο εργαστήριό του στο Κολοράντο Σπρινγκς, και φτάνει σε μια μυστηριώδη φωτογραφία της NASA του 1998 που απαθανάτισε ένα παράξενο αντικείμενο σε τροχιά.

Τα πρώτα στοιχεία για τον δορυφόρο
 

Ο πειραματικός σταθμός του Τέσλα στο Κολοράντο Σπρινγκς
 
Τα στοιχεία για τον δορυφόρο του Μαύρου Ιππότη προέρχονται από μια συγχώνευση πολλών διακριτών γεγονότων σε όλη την ιστορία που οι θεωρητικοί έχουν συγκεντρώσει τα τελευταία 100 χρόνια.

Πολλά προστέθηκαν αναδρομικά, όπως για παράδειγμα ότι ο Νίκολα Τέσλα ανακάλυψε, άθελά του, τις εξωγήινες μεταδόσεις από το αντικείμενο το 1899. Ενώ ο Τέσλα δούλευε στο εργαστήριό του στο Κολοράντο, τελειοποίησε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο δέκτη σημάτων και έλαβε μια σειρά από απροσδόκητα ηλεκτρικά σήματα, τα οποία ερμήνευσε ως μια σειρά αριθμητικών κωδίκων και πίστευε ότι προέρχονται από "πολύ ευφυή όντα" στον Άρη. Οι εμμονικοί του δορυφόρου είναι κατηγορηματικοί ότι έκανε λάθος και ότι τα σήματα που έλαβε ήταν η πρώτη φορά που εξωγήινοι από τον δορυφόρο προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με ανθρώπους στη Γη.

Περισσότερα στοιχεία ήρθαν το 1927, ισχυρίζονται οι πιστοί, όταν ο Νορβηγός μηχανικός Jørgen Hals έκανε μια συγκλονιστική ανακάλυψη. Ενώ έκανε πειράματα με τη μετάδοση σημάτων, έλαβε μια σειρά από από ηχώ σημάτων που επανήλθαν τρία δευτερόλεπτα μετά το πέρας των εκπομπών του. Αν και αυτά τα σήματα -που ονομάζονται Long Delayed Echoes- έχουν παρατηρηθεί από τότε, ποτέ δεν εξηγήθηκαν πλήρως.

Το 1954, οι New York Times δημοσίευσαν έναν ισχυρισμό του ερευνητή ΑΤΙΑ Donald Keyhoe ότι μια πηγή του Πενταγώνου είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη δύο "φυσικών δορυφόρων" σε τροχιά γύρω από τη Γη. Το Army Office Of Ordnance Research είχε στρατολογήσει μια ομάδα αστρονόμων για να αναζητήσει δορυφόρους κοντά στη Γη, αλλά οι επικεφαλής αρνήθηκαν ότι ανακάλυψαν κάτι.

Η θεωρεία μεγαλώνει και πλέον περιλαμβάνει κυβερνητική συγκάλυψη
Οι συνωμοσιολόγοι επεξεργάστηκαν το άρθρο του '54 και επιμένουν, όχι μόνο στοιχεία για την ύπαρξη του δορυφόρου, αλλά και σε μια κυβερνητική συγκάλυψη. Όταν δε η Ρωσία το 1957 και οι ΗΠΑ το 1958 εκτόξευσαν πραγματικούς δορυφόρους, τότε τα νερά θόλωσαν ακόμη περισσότερο.

Στις 11 Φεβρουαρίου του '60, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είδε στο ραντάρ ένα "σκοτεινό αντικείμενο που πέφτει", το οποίο το Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι ήταν απλώς διαστημικά συντρίμμια από τον δορυφόρο Discoverer της Πολεμικής Αεροπορίας. Αργότερα, τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Πενταγώνου αποκάλυψαν ότι αυτό ήταν ψέμα και, στην πραγματικότητα, το αντικείμενο ήταν ένας αμερικανικός αναγνωριστικός δορυφόρος που εκτοξεύτηκε για να κατασκοπεύσει τη Ρωσία.

Τον επόμενο χρόνο, ο διάσημος ουφολόγος Jacques Vallée ισχυρίστηκε ότι είχε καταγράψει πλάνα ενός ΑΤΙΑ που βρισκόταν σε ανάδρομη τροχιά γύρω από την Γη, μέχρι που το αντικείμενο κατασχέθηκε, προωθώντας έτσι τις κατηγορίες ότι η NASA έκρυβε κάτι.

Το 1973, ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, Duncan Lunan δημιούργησε μια θεωρία που ένωσε όλα αυτά τα γεγονότα και έτσι γεννήθηκε η ιστορία όπως είναι σήμερα. Ο Lunan είπε στο περιοδικό Spaceflight ότι ένα ΑΤΙΑ ηλικίας 13.000 χρόνων περιφέρεται γύρω από τη Γη και είναι αυτό που ευθύνεται για τις περίεργες θεάσεις και τα σήματα. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι τα είχε αποκωδικοποιήσει ως μήνυμα και είπε ότι ήταν οδηγίες από μια εξωγήινη φυλή σε ένα διπλό αστέρι με όνομα "Epsilon Boötis". Αργότερα, ο ίδιος απέσυρε τον φανταστικό ισχυρισμό του και δήλωσε ότι δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με τις "ανοησίες του δορυφόρου του Μαύρου Ιππότη".
 
Όμως, η δουλειά είχε γίνει και η συνωμοσία είχε εξαπλωθεί στους ουφολόγους. Μέχρι το 1998, οι πιστοί ήταν έτοιμοι να μην πιστεύουν οτιδήποτε τους έλεγε η NASA, ειδικά όταν είχε να κάνει με μια επίσημη φωτογραφία που μπορούσαν να δουν με τα μάτια τους.

Καταρρίπτοντας την θεωρεία
 

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1998 κατά τη διάρκεια της πρώτης αποστολής διαστημικού λεωφορείου της NASA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, προκαλώντας το ενδιαφέρον για τον "δορυφόρο"
 
Είναι απίθανο ο Ρώσος κοσμοναύτης Σεργκέι Κρικάλεφ να γνώριζε πόσο θα παρερμήνευαν την φωτογραφία που τράβηξε.

Σύμφωνα με τη NASA, υπάρχει μια απολύτως λογική εξήγηση για την εν λόγω φωτογραφία. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ήταν υπό κατασκευή και η NASA έστειλε την πρώτη αποστολή διαστημικού λεωφορείου για να βοηθήσει στην κατασκευή. Το λεωφορείο είχε μαζί του εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων καλυμμάτων θερμικής κουβέρτας που προορίζονταν να μονώσουν τις ακίδες του σταθμού. Όμως, μια από τις κουβέρτες λύθηκε κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στο διάστημα και χάθηκε.

"Τζέρι, ένα από τα θερμικά καλύμματα έφυγε από πάνω σου", είπε ο διοικητής Ρόμπερτ Καμπάνα στον αστροναύτη Τζέρι Ρος.

Μερικές από τις αμέτρητες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από αστροναύτες εκείνη την περίοδο απαθανάτισαν τη σιλουέτα του θερμικού καλύμματος. Ήταν ένα σκιερό, μυστηριώδες αντικείμενο που επέπλεε στο διάστημα, πάνω από έναν νεφελώδη πλανήτη. Αργότερα, το αντικείμενο που ονομάστηκε 025570 διέφυγε από την τροχιά και κάηκε ολοσχερώς.

Όσο για τις περίεργες ραδιοφωνικές εκπομπές του Tesla, και αυτές έχουν εξηγηθεί από τότε που έγραψε για αυτές. Η επιστημονική επικρατούσα άποψη είναι ότι πιθανότατα ανακάλυψε ηλεκτρομαγνητικά σήματα που εκπέμπονται από πάλσαρ, τα οποία ανακαλύφθηκαν μόλις τη δεκαετία του '60.

Παρ' όλα αυτά, οι φανατικοί της θεωρίας της συνωμοσίας του δορυφόρου του Μαύρου Ιππότη επιμένουν ότι καμία εξήγηση για αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία δεν μπορεί να αποκλείσει την ύπαρξή του.

από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου