Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Ταινίες και οι άνθρωποι που τις ενέπνευσαν, Μέρος 2ο: Danny Rolling, ο βιαστής που ενέπνευσε το "Scream"

 
Σε διάστημα τεσσάρων ημερών, ο κατά συρροή δολοφόνος Ντάνι Ρόλινγκ τρομοκρατούσε τους φοιτητές του Γκέινσβιλ της Φλόριντα με ένα δολοφονικό αμόκ.
 
 
 
Ο Ντάνι Ρόλινγκ, ο επονομαζόμενος "Gainesville Ripper" (Βιαστής του Γκέινσβιλ) έζησε μια δυστυχισμένη ζωή, από τη γέννησή του ακόμα, και μετέδωσε τη φρικτή κακοποίηση που είχε υποστεί στα θύματά του.

Το 1990, μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, ο Ρόλινγκ δολοφόνησε πέντε φοιτητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα. Όμως, παρά την τεράστια κάλυψη των δολοφονιών από τα ΜΜΕ, ο Ρόλινγκ δε συνελήφθη ποτέ για τους φόνους. Μόνο όταν συνελήφθη για μια -άσχετη- κατηγορία διάρρηξης ομολόγησε μερικές από τις πιο φρικτές δολοφονίες στην ιστορία της Φλόριντα και αποκαλύφθηκε ο Βιαστής του Γκέινσβιλ. Λίγα χρόνια αργότερα, οι δολοφονίες του έγιναν ακόμη πιο διαβόητες όταν βοήθησαν στην έμπνευση της κλασικής ταινίας τρόμου "Scream".

Ο Ρόλινγκ πριν γίνει ο Βιαστής του Γκέινσβιλ
 
Η οικογένεια Ρόλινγκ - πηγή
 
Ο Danny Harold Rolling γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1954 στην μικρή πόλη Shreveport της Λουιζιάνα. Μητέρα του ήταν η Κλόντια και πατέρας του ο Τζέιμς Ρόλινγκ. Δυστυχώς για τον Ντάνι, ο πατέρας του -ένας αστυνομικός που κακοποιούσε συνεχώς τη γυναίκα και τα παιδιά του- δεν ήθελε ποτέ παιδιά.

Όταν ο Ντάνι ήταν μόλις ενός έτους, ο πατέρας του τον κακοποίησε για πρώτη φορά, ξυλοκοπώντας τον γιατί δεν μπουσουλούσε σωστά. Όταν το 1955, γεννήθηκε ο Κέβιν, ο μικρότερος αδερφός του Ντάνι, η κακοποίηση επιδεινώθηκε.

Η Κλόντια προσπάθησε να ξεφύγει από τον τοξικό γάμο, αλλά επέστρεφε ξανά και ξανά. Όταν ο Ντάνι δεν πέρασε την τρίτη δημοτικού εξαιτίας πάρα πολλών απουσιών λόγω ασθένειας, η μητέρα του έπαθε νευρικό κλονισμό. Οι σχολικοί του σύμβουλοι τον περιέγραψαν ως "πάσχον από σύμπλεγμα κατωτερότητας, με επιθετικές τάσεις και κακό έλεγχο των παρορμήσεων".

Αυτές οι επιθετικές τάσεις και ο κακός έλεγχος των παρορμήσεων προμήνυαν τη δολοφονική οργή του.

Στα 11 του, ο Ρόλινγκ άρχισε να ασχολείται με τη μουσική για να αντιμετωπίσει τον καταχρηστικό πατέρα του. Έπαιζε κιθάρα και έλεγε τραγούδια που έμοιαζαν με ύμνους. Εκείνη την εποχή περίπου η μητέρα του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο επειδή έκοψε τις φλέβες της. Τότε, ο Ρόλινγκ το έριξε στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, τα οποία απλά επιδείνωσαν την ήδη εύθραυστη ψυχική του κατάσταση.

Στα 14 του, οι γείτονες του τον έπιασαν να κρυφοκοιτάζει την αδερφή του στο δωμάτιό της. Όπως είναι αναμενόμενο, ο πατέρας του τον χτύπησε. Όμως, ο Ντάνι προσπάθησε να διατηρήσει τον έλεγχο και πήγε στην εκκλησία, πάλευε να κρατήσει μια σταθερή εργασία, και τελικά κατατάχθηκε.

Το Πολεμικό Ναυτικό δεν τον δέχτηκε και έτσι εντάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά ο στρατός δεν του παρείχε καμία άνεση. Τελικά, μετά από υπερβολική χρήση ναρκωτικών, παράτησε και την Αεροπορία. Μετά την απόλυσή του, ο Ντάνι κατάφερε να παντρευτεί και να ξεκινήσει μια φυσιολογική ζωή.

Όμως, ο κύκλος της κατάχρησης συνεχίστηκε. Στα 23 του, όντας ήδη τέσσερα χρόνια με τη σύζυγό του, τον χώρισε όταν απείλησε να τη σκοτώσει. Αυτό συνέβη το 1977. Ο Ντάνι μετέτρεψε την καταστροφή του σε θυμό και βίασε μια γυναίκα που έμοιαζε πολύ με την πρώην σύζυγό του. Αργότερα την ίδια χρονιά, σκότωσε μια γυναίκα σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που τον έβαλε σε ακόμα περισσότερα προβλήματα.
 
Η άνοδος του Βιαστή του Γκέινσβιλ
 
Πρωτοσέλιδο της τριπλής ανθρωποκτονίας της οικογένειας Grissom - πηγή

Με ύψος 1,90 μέτρα, ο Ρόλινγκ ήταν ένας τεράστιος, δυνατός άνδρας. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 έως τη δεκαετία του '90, ο Rolling διέπραξε μια σειρά μικροεγκλημάτων και κλοπών. Στράφηκε σε μια σειρά από ένοπλες ληστείες για να έχει μετρητά και στη συνέχεια, μπαινόβγαινε στις φυλακές της Λουιζιάνα, του Μισισιπή, της Τζόρτζια και της Αλαμπάμα.

Δραπέτευσε πολλές φορές και απολύθηκε ή παρατούσε την εργασία του εξίσου συχνά. Εν τω μεταξύ, στο Shreveport βρέθηκαν τα πτώματα τριών θυμάτων: της 24χρονης Julie Grissom, του πατέρα της Tom Grissom και του ανιψιού της, του 8χρονου Sean, που σκοτώθηκαν όταν ο Ρόλινγκ έχασε την τελευταία του δουλειά και τους επισκέφτηκε στο σπίτι τους για να πάρει εκδίκηση.

Τον Μάιο του 1990, πυροβόλησε δύο φορές τον 58χρονο πατέρα του και παραλίγο να τον σκοτώσει. Αν ο Τζέιμς Ρόλινγκ επέζησε, έχασε ένα μάτι και ένα αυτί.

Έπειτα, ο Ντάνι άλλαξε την ταυτότητά του με χαρτιά που έκλεψε όταν εισέβαλε στο σπίτι κάποιου και, στα τέλη του Ιουλίου του '90, έφυγε από το Shreveport και πήγε σε μια άλλη πόλη στην Φλόριντα, για να ξεκινήσει μια νέα ζωή ως Michael Kennedy Jr.

Όμως, η φυγή του στη Φλόριντα δεν τον βοήθησε, αλλά απεναντίας, τον έκανε χειρότερο.
 
Τα θύματα του Ρόλινγκ (από αριστερά προς τα δεξιά): Tracy Inez Paules, Sonja Larson, Manuel Taboada, Christa Hoyt και Christina Powell
 
Στις 24 Αυγούστου του '90, ο Ρόλινγκ εισέβαλε στα σπίτια των Sonja Larson και της Christina Powell στο Γκέινσβιλ, δυο νέων φοιτητριών στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Ο Ρόλινγκ τους ακολούθησε στο σπίτι, εισέβαλε και απλά τις εξουδετέρωσε. Έτσι ξεκίνησε το μανιακό σερί του Βιαστή του Γκέινσβιλ.

Πριν δέσει τα χέρια της Sonja Larson, κάλυψε το στόμα της με κολλητική ταινία. Την ανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ και στη συνέχεια την βίασε, τη μαχαίρωσε και τη σκότωσε. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, και βίασε ξανά το νεκρό σώμα της Sonja. Τέλος, της έκοψε τις θηλές για να τις κρατήσει ως ένα -φρικτό- τρόπαιο των πράξεών του.

Την επόμενη μέρα, σκότωσε και την Christa Hoyt με τον ίδιο σχεδόν τρόπο. Εισέβαλε στο σπίτι της και, αφού την βίασε, της έκοψε τις θηλές και τις τοποθέτησε δίπλα της. Της έκοψε το κεφάλι και την κάθισε όρθια στην άκρη του κρεβατιού της, βάζοντας το κεφάλι της σε ένα ράφι.

Σύντομα, τα νέα για τις δολοφονίες είχαν διαδοθεί σε όλο το Πανεπιστήμιο. Οι αρχές έδωσαν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσαν για να προσπαθήσουν να συλλάβουν τον ύποπτο, ενώ οι φοιτητές κοιμόντουσαν σε ομάδες και έπαιρναν κάθε προφύλαξη που μπορούσαν να σκεφτούν. Παρόλα αυτά, ο Βιαστής του Γκέινσβιλ σκότωσε ξανά.
 
Στις 27 Αυγούστου, ο Ρόλινγκ επιτέθηκε στους Tracey Paules και Manuel Taboada, και οι δύο 23 ετών. Σκότωσε τον Tobada ενώ εκείνος κοιμόταν και μετά σκότωσε την Tracey. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Ρόλινγκ δεν κατάφερε να ακρωτηριάσει αυτά τα πτώματα επειδή μπορεί να κινδύνευε να τον πιάσουν ή, με κάποιον τρόπο, τον διέκοψαν.

Όλοι αυτοί οι φόνοι συνέβησαν γύρω από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, λιγότερο από 2 μίλια ο ένας από τον άλλο.

Το Πανεπιστήμιο ακύρωσε τα μαθήματα για μια εβδομάδα. Οι φοιτητές, όπου κι αν πήγαιναν, κουβαλούσαν ρόπαλα του μπέιζμπολ και κανείς δεν έβγαινε μόνος του, μέρα ή νύχτα. Τριπλοκλείδωναν τις πόρτες τους και κοιμόντουσαν με βάρδιες, ώστε κάποιος να ήταν ξύπνιος ανά πάσα στιγμή. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου, χιλιάδες φοιτητές έφυγαν από την πανεπιστημιούπολη και περίπου 700, φοβούμενοι για τη ζωή τους, δεν επέστρεψαν ποτέ.

Ο πατέρας του Ρόλινγκς, ο βετεράνος αστυνομικός, όχι μόνο είχε μάθει στον γιο του πώς να κακοποιεί όλη του τη ζωή, αλλά του είχε μάθει και πώς να καλύπτει τα ίχνη του.

Η αστυνομία δεν μπόρεσε να βρει αρκετά στοιχεία στους τόπους των εγκλημάτων για να τον εμπλέξει. Αντί να αφήσει τη ταινία στα νεκρά σώματά του, ο Ρόλινγκ την πετούσε σε κάδους για να απαλλαγεί από τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα. Επίσης, χρησιμοποίησε διαλυτικά καθαρισμού στα νεκρά σώματα για να αφαιρέσει τυχόν ίχνη σπέρματος, ενώ μερικά από τα γυναικεία σώματα αφέθηκαν σε σεξουαλικά υπονοούμενες στάσεις, κάτι που έδωσε στις αρχές μια ιδέα για τη μέθοδο του δολοφόνου.

Ο Βιαστής του Γκέινσβιλ συνέχισε να κλέβει σπίτια και βενζινάδικα μέχρι που τελικά πιάστηκε στην Ocala μετά από καταδίωξη και αφού τον καταζητούσαν για τη ληστεία ενός σούπερ μάρκετ, καθώς οι αρχές δεν γνώριζαν ακόμη ότι ήταν ο Βιαστής. Αυτό συνέβη στις 8 Σεπτεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά τους φόνους.

Πίσω στο Shreveport, η τριπλή δολοφονία της Julie Grissom, του πατέρα της και του ανιψιού της, έδωσε στοιχεία στην αστυνομία του Γκέινσβιλ για τον ύποπτό της. Το πτώμα της Grissom είχε αφεθεί και αυτό σε σεξουαλική στάση, ενώ είχε μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου.
 
Ο Ντάνι Ρόλινγκ γνωστός στο δικαστήριο
 
Τον Ιανουάριο του '91, περισσότερο από τέσσερις μήνες μετά τις δολοφονίες, η αστυνομία είχε κάτι καλό στα χέρια της. Λόγω των ομοιοτήτων των δολοφονιών στο Shreveport και στο Γκέινσβιλ, οι ερευνητές της Φλόριντα αναζήτησαν DNA κρατουμένων από το Shreveport. Το DNA του Ρόλινγκ ήταν αρκετά παρόμοιο με το DNA που είχε απομείνει στις σκηνές δολοφονίας του Γκέινσβιλ για να τον κατηγορήσουν για φόνο.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι ήταν ο Βιαστής του Γκέινσβιλ. Οι εισαγγελείς βρήκαν αρκετά στοιχεία για να τον καταδικάσουν και στις 25 Οκτωβρίου του 2006 εκτελέστηκε στη Φλόριντα.

Συνολικά 47 άτομα παρακολούθησαν την εκτέλεσή του, διπλάσιοι από τη χωρητικότητα της αίθουσας. Το τελευταίο του γεύμα περιλάμβανε ουρά αστακού σερβιρισμένη με βούτυρο, γαρίδες με σάλτσα κοκτέιλ, ψητή πατάτα με κρέμα γάλακτος και βούτυρο, τσιζκέικ φράουλα και γλυκό τσάι.

Στο νεκροκρέβατό του, ο πλέον 52χρονος Ρόλινγκ τραγούδησε κάτι σαν ύμνο με πέντε στίχους, ενθυμούμενος τις μελωδίες της παιδικής του ηλικίας, όταν έμαθε να παίζει κιθάρα, για να βρει ηρεμία πριν την εκτέλεσή του.

Πώς οι δολοφονίες του Ρόλινγκ ενέπνευσαν το "Scream"
 
 
Τη δεκαετία του 1990, ο Κέβιν Γουίλιαμσον ήταν ένας επίδοξος συγγραφέας όταν οι δολοφονίες του Βιαστή του Γκέινσβιλ τράβηξαν την προσοχή του. Ο Γουίλιαμσον χρησιμοποίησε την υπόθεση για να δημιουργήσει ένα σενάριο για μια ταινία τρόμου που περιστρέφεται γύρω από τις δολοφονίες φοιτητών και τη φρενίτιδα των ΜΜΕ που ακολούθησε.

Το σενάριο μετατράπηκε στην κλασική ταινία "Scream" του 1996. Παρόλο που το franchise "Scream" ακολουθεί μαθητές γυμνασίου, ο Γουίλιαμσον είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει τον φόβο που κυριαρχεί στο πανεπιστήμιο μετά από μια υπόθεση όπως εκείνη του Ρόλινγκ.

Σήμερα, στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, υπάρχουν μνημεία συμπεριλαμβανομένων πέντε δέντρων που φυτεύτηκαν για να τιμήσουν τα θύματα και μια τοιχογραφία που προτρέπει τους φοιτητές να μην ξεχάσουν ποτέ.
 
Μνημείο στην 34th Street στο Γκέινσβιλ για τα θύματα του Ρόλινγκ
 
από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου