Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Ο οικογενειακός ταφικός θόλος στα Μπαρμπάντος που τα φέρετρα δεν παρέμεναν στη θέση τους

 
Το Chase Vault, που βρίσκεται στο νεκροταφείο των Μπαρμπάντος της ενορίας Christ Church, είναι ένας κοινός, ημιβυθισμένος τάφος, που όμως είναι γνωστός για τις επαναλαμβανόμενες ιστορίες με τα φέρετρα που μετακινούνται λόγω μυστηριωδών δυνάμεων.
 
 

Ο θόλος χτίστηκε το 1724, αλλά αγοράστηκε από την οικογένεια Chase όταν πέθανε η 2χρονη Mary Ann Chase. Το κοριτσάκι τοποθετήθηκε στον θόλο, σε ένα μολύβδινο φέρετρο, μαζί με ακόμη τον μοναδικό άλλο νεκρό που ενταφιάστηκε εκεί σε ξύλινο φέρετρο. Λίγα χρόνια αργότερα, στο ίδιο μέρος θάφτηκε και η αδερφή της Mary Ann, η Dorcas, όταν πέθανε από την πείνα.
 
 
Ο θάνατος συνέχισε να μαστίζει την οικογένεια Chase όταν, περίπου ένα μήνα μετά τη μεγαλύτερη κόρη, πέθανε και ο πατέρας, ο Thomas. Ωστόσο, όταν αφαιρέθηκε η χοντρή μαρμάρινη πλάκα που σφράγιζε την είσοδο του θόλου, η ομάδα ανακάλυψε ότι τα τρία φέρετρα που υπήρχαν μέσα είχαν πεταχτεί βίαια γύρω και στέκονταν στους τοίχους σε φαινομενική αταξία. Δεν υπήρχαν ενδείξεις ανθρώπινης παραβίασης του σφραγισμένου θόλου και κανένας από τους άλλους θόλους στο νεκροταφείο δεν είχε επηρεαστεί με τον ίδιο τρόπο, εξαλείφοντας την πιθανότητα σεισμού ή πλημμύρας. Τα φέρετρα τοποθετήθηκαν πίσω στις αρχικές τους θέσεις και μαζί τους, τακτοποιημένα πλέον, προστέθηκε και εκείνο του Thomas.
 

Χρόνια αργότερα, όταν ο θόλος ανοίχτηκε για ακόμη μια φορά για να προστεθεί ακόμη ένα σώμα, βρήκαν και πάλι τα φέρετρα σε άλλη θέση από εκείνη που είχαν τοποθετηθεί. Αυτή τη φορά, προτού σφραγίσουν ξανά τον φαινομενικά στεγανό και αδιαπέραστο χώρο, έστρωσαν ένα στρώμα άμμου στο πάτωμα για να ανιχνεύσουν τυχόν ίχνη, σε περίπτωση που οι ένοχοι επέστρεφαν ξανά. Μετά από μερικά χρόνια, με την ιστορία να γίνεται γνωστή, ο θόλος ανοίχτηκε για να ελέγξουν την κατάσταση. Όπως λέει η ιστορία, μπροστά σε έκπληκτα μάτια περίεργων θεατών, τα φέρετρα είχαν μετακινηθεί και πάλι.
 

Τότε ήταν που αφαιρέθηκαν όλα τα φέρετρα και θάφτηκαν σε άλλο σημείο του νεκροταφείου, με τον άδειο πλέον θόλο να παραμένει ανοιχτός μέχρι σήμερα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου