Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Κάστρο κατασκευασμένο από 3.000 τούβλα ... από ανθρώπινα μαλλιά!


Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει σχεδιαστές να χρησιμοποιούν ανθρώπινα μαλλιά σε ένα απίστευτο φάσμα εφαρμογών -από γυαλιά ηλίου μέχρι φορέματα για την Lady Gaga, συσκευασία προϊόντων και υφαντά χαλιά που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη ζωυφίων. Η Agustina Woodgate μετατρέπει αμέτρητες τρίχες σε τούβλα και τα χρησιμοποιεί για να κατασκευάσει γιγάντια κάστρα.




Στη σειρά της "I Wanted To Be A Princess" (Θέλω να γίνω πριγκίπισσα), η Woodgate χρησιμοποιεί τούφες μαλλιών για να δημιουργήσει 3.000 τούβλα, τα οποία στοιβάζονται για να σχηματίσουν δύο γλυπτά Μεσαιωνικά κάστρα. Με ντεμπούτο στο Spinello Gallery του Μαϊάμι, το ένα από τα δύο, που ονομάζεται "Πύργος", έχει περίπου 1,37 μέτρα ύψος. Το κομμάτι με την πρώτη ματιά μοιάζει να είναι πήλινο, με διαφορετικές αποχρώσεις καφέ και γκρι να στοιβάζονται τέλεια. Τα ξανθά μαλλιά είναι τοποθετημένα στα παράθυρα και τα λευκά για την κορυφή του πύργου.


Ένα άλλο κάστρο της Woodgate λέγεται Sandcastle (Κάστρο στην Άμμο). Τα μαλλιά που χρησιμοποιήθηκαν σ' αυτό είναι λιγότερο σφιχτά δεμένες μεταξύ τους. Ο ρεαλισμός του είναι παράξενος - τα μαλλιά προκαλούν ένα χάος που κάνει το κάστρο να μοιάζει παλιό και έτοιμο να καταρρεύσει, παραμελημένο με την πάροδο του χρόνου.


πηγή: inhabitat.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου