Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

10 ασυνήθιστοι θάνατοι


Παλιότερα σας είχαμε παρουσιάσει τους 10 πιο σοκαριστικούς θανάτους σε γυρίσματα ταινιών, εφευρέτες που σκοτώθηκαν από τις ίδιες τους τις εφευρέσεις αλλά και 10 παράξενες ιστορίες κεραυνόπληκτων.

Σήμερα θα δούμε μερικούς ακόμα παράξενους θανάτους. Ο κατάλογος είναι σε χρονολογική σειρά. Βέβαια υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα παράξενων θανάτων σε όλη την ιστορία, οπότε αν ξέρετε κανένα πείτε το μας για να φτιάξουμε ακόμα μια λίστα.



Χρύσιππος ο Σολεύς, 207 π.Χ. (φωτογραφία πάνω)
Ο Χρύσιππος ο Σολεύς ήταν στωικός φιλόσοφος και θεωρείται ο θεμελιωτής της Στωικής Σχολής. Αγαπημένο θέμα της φιλοσοφίας του ήταν η Λογική. Πώς πέθανε; Έδωσε σ’ ένα γαϊδουράκι λίγο κρασί και το παρακολουθούσε που έτρωγε σύκα από ένα δέντρο. Βρήκε το θέμα τόσο αστείο που άρχισε να γελάει και δεν σταμάτησε ποτέ. Το γέλιο προκαλεί τεταμένη αναπνοή, και το συνεχές γέλιο μπορεί να προκαλέσει ένταση στην καρδιά και -όπως με τον Χρύσιππο- να προκαλέσει το θάνατο.

Sigurd Eysteinsson, 892 μ.Χ.


Ο Sigurt ο Δυνατός ήταν ο δεύτερος Βίκινγκ κόμης του Orkney. Ήταν αμείλικτος ηγέτης με πολλούς εχθρούς. Στα τέλη της διακυβέρνησης του, προκάλεσε ένα από τους εχθρούς του -τον Máel Brigte Bucktoothed- σε μια μάχη όπου ο καθένας θα είχε 40 πολεμιστές. Ο Sigurt ήταν αναξιόπιστος και πήρε μαζί του 80 άνδρες και έσφαξε τον Máel και τους στρατιώτες του. Μετά τη μάχη, αποφάσισε να δέσει το κομμένο κεφάλι του Máel στο άλογό του. Την ώρα που ίππευε το άλογο του, το κομμένο κεφάλι χτύπησε το πόδι του και ένα δόντι του έκανε μια μικρή αμυχή. Στο στόμα υπάρχουν πολλά περισσότερα βακτήρια απ’ ότι στο πισινό και λόγω της λιγοστής ιατρικής γνώσης της εποχής, το πόδι του μολύνθηκε σοβαρά και πέθανε λίγες ημέρες αργότερα.


Sir Arthur Aston, 1649


Ο Sir Arthur Aston ήταν στρατιωτικός καριέρας και υπηρέτησε στον Αγγλικό εμφύλιο πόλεμο υπό τον βασιλιά Καρόλο Α'. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, έχασε το ένα πόδι του. Αυτό το χαμένο άκρο θα είναι τελικά η αιτία του θανάτου του. Ο πρόωρος θάνατός του ήρθε ως αποτέλεσμα του ξυλοδαρμού που υπέστη από κλέφτες από το ίδιο το τεχνητό μέλος του. Οι κλέφτες πίστευαν πως έκρυβε χρήματα μέσα στο πόδι -ενώ δεν είχε- και τον χτυπούσαν με αυτό μέχρι που έσπασε και αποκαλύφτηκε πως δεν είχε τίποτα. Ο Sir Arthur όμως ήταν ήδη νεκρός.


Henry Hall, 1755


Ο Henry Hall ήταν ο φαροφύλακας του φάρου Eddystone στην Κορνουάλη. Στις 3 Δεκεμβρίου 1755, ξέσπασε πυρκαγιά στον Πύργο Rudyard. Ο Henry και δύο συντρόφους του προσπάθησαν μάταια, αλλά δεν μπορούσαν να σβήσουν τη φωτιά. Κατάφεραν όμως και διέφυγαν στα βράχια, και είδαν τον φάρο να καίγεται. Το επόμενο πρωί, οι τρεις τους διασώθηκαν με βάρκες. Στις 5 Δεκεμβρίου, ο Henry πέθανε ξαφνικά και ας έδειχνε η υγεία του σημάδια βελτίωσης. Μια αυτοψία που έγινε μετά το θάνατό του αποκάλυψε ότι, ενώ παρακολουθούσε το φάρο να καίγεται, ένα κομμάτι από λιωμένο μολύβι έπεσε στο στόμα του, καίγοντας τα πάντα από τον οισοφάγο του μέχρι που κατέληξε στο στομάχι του. Ο γιατρός αφαίρεσε ένα κομμάτι μολυβιού 170 γραμμαρίων από το στομάχι του.


Clement Vallandigham, 1871


Ο Clement Vallandigham ήταν μέλος του Κογκρέσσου των ΗΠΑ και πολιτικός αντίπαλος του Αβραάμ Λίνκολν, και εκπροσωπούσε τον κατηγορούμενο σε μια δίκη για φόνο όταν πέθανε. Ο κατηγορούμενος πιστεύονταν ότι σκότωσε κάποιον άνδρα κατά τη διάρκεια μιας φιλονικίας σε μια κάβα. Ο Clement υποστήριξε ότι ο θανόντας θα μπορούσε να το είχε πυροβολήσει ο ίδιος το πόδι του, στην κίνηση του να τραβήξει το πιστόλι του. Ενώ έκανε επίδειξη με ένα γεμάτο όπλο, ο Clement αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος στο πόδι, κόβοντας την μηριαία αρτηρία του, με αποτέλεσμα το θάνατο λίγα λεπτά αργότερα. Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε και απελευθερώθηκε.


Phillip McClean, 1926


Στις 6 Απριλίου 1926, ο Phillip McClean και τα αδέλφια του (16 και 13) μπήκαν στον κήπο τους και είδαν ένα Cassowary (το 3ο μεγαλύτερο πουλί) στο γκαζόν τους. Τα αγόρια αποφάσισαν να σκοτώσουν το πουλί με ένα ρόπαλο. Ο Phillip έκανε μια προσπάθεια, αλλά αστόχησε και το πουλί εξοργίστηκε. Αμέσως το πουλί σηκώθηκε και κλώτσησε τον Phillip στο λαιμό. Ο Phillip κατάφερε να σηκωθεί και να φύγει, αλλά έπεσε νεκρός μετά από λίγο, από σοβαρή απώλεια αίματος. Τα Cassowary είναι γνωστό πως είναι επικίνδυνα, αλλά στις 221 καταγεγραμμένες επιθέσεις, αυτή είναι η μόνη θανατηφόρα.


Len Koenecke, 1935


Ο Len Koenecke ήταν διάσημος παίκτης του μπέιζμπολ. Κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης σεζόν, ο Len απορρίφτηκε λόγω του ολοένα και αυξανόμενου προβλήματος με το αλκοόλ. Στην επιστροφή του με το αεροπλάνο στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη έγινε επιθετικός και έπρεπε να τον δέσουν όταν μάλωσε με τους αεροσυνοδούς, με άλλους επιβάτες και με τον πιλότο. Μόλις έφτασε στη Νέα Υόρκη, ναύλωσε μια πτήση για το Μπάφαλο. Στην πτήση, κατανάλωσε και άλλο αλκοόλ και έγινε και πάλι επιθετικός και τσακώθηκε με τον πιλότο στη μέση της πτήσης. Επειδή ο συγκυβερνήτης και ο αεροσυνοδός δεν μπορούσαν να παρέμβουν, ο πιλότος τον χτύπησε στο κεφάλι με έναν πυροσβεστήρα και έκανε αναγκαστική προσγείωση σε μια πίστα αγώνων. Ο Len πέθανε από κάταγμα στο κρανίο και σοβαρή αιμορραγία του εγκεφάλου.


Alan Stacey, 1960


Ο Alan Stacey ήταν Βρετανός οδηγός της Formula 1 για την Lotus. Κατά τη διάρκεια του βελγικού γκραν πρι του 1960, ο Alan οδηγούσε με 120 χλμ/ώρα, όταν ένα πουλί έπεσε στο πρόσωπό του. Ο Alan έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του και ανέβηκε το ανάχωμα σε μια κλειστή στροφή, εκτινάσσοντας τον σε κάτι φράκτες από θάμνους και τελικά σταμάτησε σε ένα χωράφι έξω από τους φράκτες. Ακόμα δεν είναι γνωστό το πότε ακριβώς πέθανε ο Alan.

Η ομάδα Bena Tshadi, 1998


Δείτε παραπάνω για τους εν λόγω παράξενους θανάτους των παικτών μιας ολόκληρης ομάδας.


Acton Beale, 2011


Ο Acton Beale έπεσε από ένα μπαλκόνι στον 7ο όροφο μιας πολυκατοικίας στο Brisbane της Αυστραλίας. Όλα αυτά συνέβησαν ενώ προσπαθούσε να κάνει planking στα κάγκελα του μπαλκονιού. Ο θάνατος του προκάλεσε την ανησυχία γι’ αυτήν τη νέα μόδα, αλλά δεν εμπόδισε εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα τους και τον Hugh Hefner, να το προσπαθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου