Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αν πιστεύετε ότι ο «Μεγάλος Αδερφός» είναι μόνο το Facebook είστε γελασμένοι

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή Charlie Rose, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg δήλωσε ότι η Yahoo, η Microsoft και η Google συλλέγουν κρυφά δεδομένα του χρήστη.

Ο Zuckerberg, επίσης, υποστήριξε ότι το Facebook είναι περισσότερο(!) διαφανής από τις προαναφερθείσες εταιρείες. «Το ζήτημα είναι πολύ απλά ότι η συλλογή στοιχείων γίνεται πίσω από την πλάτη σας», δήλωσε. «Γυρίζετε το διαδίκτυο και όπου και αν βρεθείτε, αυτοί συνεχίσουν να συλλέγουν τεράστιες ποσότητες πληροφοριών για εσάς, δίχως φυσικά εσείς να το γνωρίζετε»

Από την άλλη ο Zuckerberg παραδέχτηκε ότι η Google επιτρέπει στους χρήστες της να δουν τις πληροφορίες τις οποίες αποθηκεύει μέσω της ιστοσελίδας Google Dashboard του, που ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν το εν λόγω χαρακτηριστικό/υπηρεσία. Αναφερόμενος τώρα στο δίκτυο του, επεσήμανε ότι πλέον προσφέρει περισσότερες λειτουργίες αναφορικά με την το τι θέλουν οι χρήστες να φαίνεται και τι όχι...

Βέβαια από την άλλη το Google+ σε αυτό το τομέα είναι σαφώς πιο ευέλικτο και πιο άμεσο σχετικά με την επιλογή επιθυμητών προς διαμοίραση στοιχείων ή όχι.



πηγή: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου