Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ένα αστείο στο facebook μετέτρεψε έναν τύπο σε Νο1 δημόσιο κίνδυνο

Η φωτογραφία που εξαγρίωσε μια ολόκληρη πόλη

Η νίκη στο Giants’ World Series ήταν μεγάλη είδηση ​​για το Σαν Φρανσίσκο. Στα πανηγύρια που ακολούθησαν όμως καταστράφηκε δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Η φωτογραφία ενός αγνώστου να καταστρέφει ένα λεωφορείο ένωσε την πόλη σε μια προσπάθεια για απόδοση μαζικής δικαιοσύνης. Και ο μετέπειτα αναγνωρισμένος άντρας έμαθε πως το να κάνει πλάκες στο Facebook δεν είναι και τόσο έξυπνο.
 
 

Η φωτογραφία έγινε viral στην περιοχή πολύ γρήγορα. Στο Reddit ανέβηκε θέμα στο ζητούσαν την αναγνώριση του άντρα. Ο κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο, Tony Lukezic, είδε την φωτογραφία τη Δευτέρα το βράδυ όταν κάποιοι του είπαν πως μοιάζει με τον βάνδαλο. Και εκείνος αντί απλά να γελάσει με την ομοιότητα, άλλαξε και τη φωτογραφία στο προφίλ του και άρχισε να κοκορεύεται πως αυτός ήταν ο βάνδαλος. Κάποια στιγμή κάποιος τράβηξε screenshot της συζήτησης κάτω από την φωτογραφία στο προφίλ του και την ανέβασε στο Twitter.


Λίγες ώρες μετά, η εικόνα πέρασε στη σελίδα ενός club στο Σαν Φρανσίσκο στο Facebook, όπου άρχισαν να ανεβαίνουν σχόλια με το τηλέφωνο του Lukezic, πληροφορίες για το αυτοκίνητο του και φωτογραφίες εκείνου με τον γιο του. Επίσης, άρχισε να λαμβάνει ανώνυμα μηνύματα. "Ξέρω ποιος είσαι, έρχομαι για σένα και την οικογένεια σου", έλεγε ένα απ' αυτά.

Ο Lukezic δήλωσε πως δεν έφυγε από το σπίτι του 15 λεπτά μετά το τέλος του αγώνα για να βρει κάτι φίλους σε ένα μπαρ νότια του Σαν Φρανσίσκο. Ο ίδιος είναι φαλακρός και όπως φαίνεται σε μια φωτογραφία (κάτω), ο βάνδαλος έχει μαλλιά.


Ο Lukezic τελικά πήρε το μάθημα του. "Είναι απαίσιο για 15 λεπτά δημοσιότητας. Το πήρα το μάθημα μου. Μερικοί παίρνουν κάποια πράγματα πολύ σοβαρά", λέει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου