Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Το κυνήγι του θησαυρού και άλλα παραμύθια...

Λαρισαίος δεν διστάζει να γκρεμίσει το σπίτι του πιστεύοντας ότι στα θεμέλιά του βρίσκονται τσουβάλια με πεντόλιρα! Στην Καβάλα, αρχαιοκάπηλοι σκάβουν επί τρία χρόνια τούνελ ψάχνοντας θησαυρό με «οδηγό» ένα μέντιουμ!

Στη Φθιώτιδα επίδοξοι χρυσοθήρες προκάλεσαν μπλακάουτ ψάχνοντας για σεντούκια με χρυσές λίρες, ενώ «συνάδελφοί» τους στη Λάρισα αναγκάστηκαν να φτιάξουν από την αρχή την κεντρική πλατεία του χωριού, αφού ο θησαυρός που αναζητούσαν αποδείχτηκε άνθρακας...

Θρύλοι για αμύθητους θησαυρούς που βρίσκονται κρυμμένοι στα πιο απίστευτα σημεία της Ελλάδας έχουν αναγάγει τη χώρα μας σε «παράδεισο» χαμένων θησαυρών, κάνοντας σύγχρονους «Ιντιάνα Τζόουνς» να έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της υφηλίου φορτωμένοι με ελπίδες και σκαφτικά εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας.

Στην πλειονότητά τους οι ιστορίες και οι φήμες που κυκλοφορούν αποδεικνύονται «φούσκες» και οι θησαυροί «άνθρακες». Ωστόσο, οι λογιών-λογιών κυνηγοί χρυσού, πεπεισμένοι ότι θα βρουν τα σακιά με τις λίρες ή τα σεντούκια με τον χρυσό, για τα οποία έχουν διαβάσει ή πληροφορηθεί από γεροντότερους, επιδίδονται σε απίστευτες επιχειρήσεις, που συνήθως καταλήγουν σε φιάσκο!

Τσουβάλια με χρυσά πεντόλιρα από την εποχή της Τουρκοκρατίας έχει βάλει σκοπό να βρει ένας 60χρονος από τον Πλατύκαμπο Λάρισας, ο οποίος για τον λόγο αυτόν αποφάσισε να γκρεμίσει συθέμελα το σπίτι του! Ο άνδρας κατέθεσε αίτηση στην Κτηματική Υπηρεσία και πήρε τη σχετική άδεια για να κατεδαφίσει την οικία του, στα θεμέλια του οποίου, όπως επιμένει, έχει θαφτεί ένας αννεκτίμητος θησαυρός από χρυσές λίρες και πεντόλιρα που έκρυψαν προύχοντες την εποχή της Τουρκοκρατίας και άφησαν πίσω τους μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας, με την ελπίδα ότι θα επέστρεφαν και θα αποκτούσαν ξανά το χρυσάφι τους.

Το μυστικό πέρασε από γενιά σε γενιά και, όπως λέει, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί ο θησαυρός. Η άδεια που έχει αφορά εργασίες διάρκεια τριών εικοσιτετραώρων παρουσία αστυνομικού, εφοριακού και υπαλλήλου της Κτηματικής Υπηρεσίας, οι οποίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.

Πριν από μερικά χρόνια, στους Γόννους Λάρισας χρυσοθήρες κατέστρεψαν την κεντρική πλατεία αναζητώντας έναν θησαυρό που λεγόταν ότι βρισκόταν θαμμένος κάτω από αυτήν. Ο θρύλος ανέφερε ότι ο θησαυρός αυτός θάφτηκε εκεί ύστερα από την ανατίναξη ενός τρένου την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Η ομάδα των «Ιντιάνα Τζόουνς» άρχισε να σκάβει και να ψάχνει με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα που υπήρχαν στην αγορά εκείνη την εποχή.

Η πλατεία καταστράφηκε απ άκρη σ άκρη, ωστόσο ο θησαυρός αποδείχτηκε άνθρακας και οι χρυσοθήρες, παρά την απογοήτευσή τους, αναγκάστηκαν, σύμφωνα με τους όρους της άδειας που πήραν, να ξαναφτιάξουν την πλατεία από την αρχή και μάλιστα μεγαλύτερη!

πηγή: kosmoslarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου