Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Οι πόντοι του χωρισμού


Μέχρι πού θα φτάσει η μοιρασιά των αγαθών μετά τον χωρισμό ενός ζευγαριού, εξαρτάται από το χαρακτήρα των ατόμων, λένε οι ειδικοί, αλλά ακόμη και μέχρι πού τους επιτρέπει ο νόμος να εισχωρήσουν.

Μερικοί, για παράδειγμα, φεύγουν με το κεφάλι ψηλά, λέγοντας "ας τα βρούνε οι δικηγόροι μας", ενώ άλλοι κάθονται και μετράνε και τα μαχαιροπήρουνα.

Το καινούργιο "αγαθό" που μπαίνει τώρα στη λίστα της μοιρασιάς στην Αυστραλία, είναι οι πόντοι που μαζεύονται στις διάφορες κάρτες και μεταφράζονται σε ταξίδια, διακοπές και ψώνια στα μεγάλα καταστήματα.

Αν, για παράδειγμα, κάποιος μαζέψει ένα εκατομμύριο πόντους, πληροφορούμαστε, ότι αυτό ισοδυναμεί με εννέα ταξίδια μετ’ επιστροφής Μελβούρνη-Λονδίνο ή με $8.000 ψώνια στα μεγάλα καταστήματα "Μάιερ", το "Χάρβεϊ Νόρμαν" κ.λπ.

Οι πόντοι στις κάρτες θεωρούνται περιουσιακά στοιχεία. Αν ο ένας από τους δύο συζύγους, για παράδειγμα, κάνει συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, λόγω της δουλειάς του, μαζεύει εκατομμύρια πόντων που μεταφράζονται σε χιλιάδες δολάρια και αποτελούν μέρος της περιουσίας που λόγω χωρισμού θα μοιράσουν οι πρώην αγαπημένοι.

Η αρχή έγινε στο Οικογενειακό Δικαστήριο Μελβούρνης, πέρυσι, που ο δικαστής έκρινε ότι οι άνω του ενός εκατομμυρίου πόντοι που είχε μαζέψει ο σύζυγος λόγω της δουλειάς του, με συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, αποτελούσαν μέρος της περιουσίας που έπρεπε να μοιραστεί.

Οι πιο "πολιτισμένοι", που χωρίζουν, κάνουν έναν κατάλογο από όλα τα αγαθά που μέχρι στιγμής είχαν και απολάμβαναν από κοινού, μέχρι και φλιτζάνια καφέ και μετά με μαθηματική ακρίβεια τα μοιράζουν στα δύο.

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου