Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Προστέθηκαν στο Oxford English Dictionary οι λέξεις retweet, sexting και woot


Για μια ακόμα φορά το Oxford Dictionary ανοίγει το δρόμο για την αναγνώριση της αργκό του Internet ως πραγματικές λέξεις. Αυτή τη βδομάδα στη λίστα έχουν προστεθεί τρεις νέες λέξεις, οι "retweet", "sexting" και "woot"!



Οι τρεις αυτές λέξεις πρωτοεμφανίστηκαν στo Oxford Dictionary Online το Φεβρουάριο. Αυτή είναι, όμως, η πρώτη φορά που θα τις δούμε και σε έντυπη μορφή, αφού θα συμπεριλαμβάνονται στην επερχόμενη έκδοση του Concise Oxford Dictionary, το οποίο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά πριν από 100 χρόνια.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το Oxford University Press Blog, στη 12η έκδοση του Concise Oxford English Dictionary θα περιέχονται συνολικά 400 νέες λέξεις, όπως οι cyberbullying, domestic goddess, gastric band, slow food και textspeak. Με τις προσθήκες αυτές, το Λεξικό θα μετράει περισσότερες από 240.000 λέξεις.

Αυτή, δεν είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που βλέπουμε να γίνεται κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα, οι τρεις αυτές λέξεις έπονται της ενσωμάτωσης στο Oxford Dictionary μιας σειράς άλλων ιντερνετικών λέξεων, όπως οι OMG, LOL, NSFW, Twittersphere, infographic, unfollow και newb...

πηγή: techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου