Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

9 απίστευτες ιστορίες οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ


Όλοι ξέρουμε πως το να πίνεις και να οδηγείς δεν είναι απλά χαζομάρα, δεν είναι απλά αμέλεια, αλλά σύμφωνα και τον γνωστό πρώην οδηγό αγώνων που πλέον παραδίδει μαθήματα ασφαλής οδήγησης Τάσο Μαρκουίζο, πιο γνωστός ως Ιαβέρης, αποτελεί κακούργημα! Αν τύχει και πέσει στα χέρια σας κάποια από τα βιβλία του («Εθνικό Θέμα» και «Εθνικό Πένθος») ή κάποιο video από τις ομιλίες του ή βρείτε καμία συνέντευξη του πραγματικά αφιερώστε λίγο χρόνο! Θα σκεφτείτε αλλιώς το θέμα της οδήγησης!



Τέλος πάντων! Το θέμα μας δεν είναι τόσο «βαρύ». Αν και από αυτές τις ιστορίες θα μπορούσαμε να διδαχτούμε μερικά πράγματα!

Δείτε μερικές από τις πιο απίστευτες ιστορίες οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και αν νομίζετε πως είναι ψεύτικες πατήστε στον τίτλο κάθε ιστορίας για να δείτε την είδηση!

Συνελήφθη για οδήγηση μηχανοκίνητου καταψύκτη μπύρας σε κατάσταση μέθης
Ένας άντρας στη Noosa της Αυστραλίας συνελήφθη να οδηγεί ένα μηχανοκίνητο καταψύκτη μπύρας, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και επειδή οδηγούσε χωρίς άδεια οδήγησης, ένα αυτοσχέδιο όχημα, το οποίο τροφοδοτούνταν από ένα κινητήρα 50 cc. Οι δικηγόροι του κατηγορουμένου δυσκολεύονται να απορρίψουν την εκδοχή ότι ο καταψύκτης είναι όχημα.

Έφηβος συνελήφθη για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, κάλεσε τη μητέρα του, η οποία επίσης συνελήφθη για οδήγηση σε κατάσταση μέθης η οποία κάλεσε το σύζυγό της, ο οποίος …συνελήφθη για οδήγηση σε κατάσταση μέθης
Θα πρέπει να είναι ρεκόρ, αλλά αυτή η οικογένεια από το South Canterbury σίγουρα δεν θα το ήθελε, καθώς 3 από τα μέλη της συνελήφθησαν επειδή οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ το ίδιο βράδυ. Η ιστορία ξεκίνησε περίπου στις 12.15 το βράδυ όταν αρχικά συνελήφθη ο 15χρονος γιός καθώς το αλκοτέστ έδειξε 3 1/2 φορές πάνω από το όριο για την ηλικία του. Μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου και κάλεσαν τη μητέρα του για να τον παραλάβει. Έπειτα συνέλαβαν και αυτή γιατί το αλκοτέστ έδειξε το διπλάσιο από το όριο. Η γυναίκα τότε τηλεφώνησε στον σύζυγο της να έρθει να πάρει και τους δύο. Τότε συνέλαβαν και αυτόν.

Μια μεθυσμένος οδηγός κάλεσε την αστυνομία
Μια γυναίκα στο Ουισκόνσιν κάλεσε την Άμεση Δράση για να αναφέρει ένα μεθυσμένο οδηγό -ο οποίος ήταν η ίδια. Η 49χρονη Mary Strey οδηγούσε στο Ουισκόνσιν όταν ένιωσε υπερβολικά αδύναμη και αποφάσισε να καλέσει την Άμεση Δράση και να αναφέρει ότι οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.
Στο τηλέφωνο ανάφερε «Κάποιος πολύ μεθυσμένος οδηγεί στην Οδού Granton». Αφού είπε προς τα που πήγαινε ο μεθυσμένος οδηγός, ο τηλεφωνητής την ρώτησε: «Τον ακολουθείς;», «Όχι, εγώ είμαι», απάντησε, με ειλικρίνεια.
Όταν έφτασε η Αστυνομία την βρήκε να μπερδεύει τα λόγια της, να μη μπορεί να περπατήσει και να μην μπορεί να κάνει τα τεστ. Το αλκοτέστ αργότερα έδειξε το αλκοόλ στο αίμα της ήταν σε διπλάσιο επίπεδο από το επιτρεπτό όριο.

Άνδρας ντυμένος σαν συσκευή αναπνοής
Η αστυνομία σταμάτησε τον φοιτητή James Miller από το Οχάιο με την υποψία ότι ήταν μεθυσμένος, αφού εθεάθη να οδηγεί ανάποδα σε μονόδρομο, φορώντας ένα κοστούμι συσκευή αναπνοής. Οι υποψίες ότι είχε πιεί αυξήθηκαν όταν βρέθηκε ένας ανοικτός τενεκές μπύρας στο κάθισμα του οδηγού.
Όταν ήρθε αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς γέμισε το στόμα του με τσίχλες και επέμεινε ότι δεν είχε πιει. Το αλκοτέστ έδειξε το διπλάσιο από το επιτρεπόμενο όριο. Επίσης, βρέθηκε να έχει και πλαστές ταυτότητες.

Εργαζόμενοι έπρεπε να σπρώξουν το αυτοκίνητο του μεθυσμένου αφεντικού τους στο σπίτι του
Δέκα υπάλληλοι στην Κίνα έσπρωξαν το αυτοκίνητο του αφεντικού τους 3 μίλια μέχρι το σπίτι του μετά από ένα πάρτι στο γραφείου, επειδή ήταν πολύ μεθυσμένοι για να οδηγήσουν. Η παρέα απολάμβανε ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης Τσανγκτσούν, όταν συνειδητοποίησαν πως είχαν πρόβλημα. Το αφεντικό τους ανακοίνωσε ότι ήταν πολύ μεθυσμένος για να οδηγήσει και ξαφνικά συνειδητοποίησαν πως κανείς δεν ήταν νηφάλιος για να οδηγήσει.
Το αφεντικό δεν ήθελε να αφήσει το αυτοκίνητό του στο κέντρο της πόλης και ήταν πολύ αργά για να φωνάξει κάποιον οδηγό και έτσι ο αντιπρόεδρος της εταιρείας πρότεινε να σπρώξουν το αυτοκίνητο μέχρι το σπίτι. Συνειδητοποίησε ότι ήταν μόνο 3 μίλια μακριά και ότι η άσκηση θα τους έκανε καλό. Έτσι και οι δέκα άρχισαν να σπρώχνουν με το αφεντικό στο τιμόνι. Αξιωματικός της τροχαίας δήλωσε ότι όσο δεν δούλευε ο κινητήρας του αυτοκινήτου, δεν υπήρχε κάποια παράβαση.

Μεθυσμένος οδηγός έπινε περισσότερη μπύρα όσο περίμενε να τον σώσουν
Ένας μεθυσμένος οδηγός παγιδεύτηκε μέσα στο αυτοκίνητό του όταν αυτό ανατράπηκε και είπε να ανοίξει ακόμα ένα κουτί μπύρα ενώ περίμενε να τον απεγκλωβίσουν. Ο 47χρονος Paul Sneddon, «δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει», παρά να πιει δήλωσε στο δικαστήριο.
Όταν η αστυνομία τον ρώτησε πόσο είχε πιει, δήλωσε: «Πολύ». Του απαγορεύτηκε η οδήγηση για 10 μήνες και του επιβλήθηκε πρόστιμο 1100 δολαρίων με κατηγορίες περί οδήγησης με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και απρόσεκτη οδήγηση, την οποία και παραδέχτηκε.

Παρουσιάστηκε μεθυσμένος στις εξετάσεις οδήγησης
Ένας οδηγός του οποίου του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχασε την ευκαιρία να το πάρει πίσω όταν εμφανίστηκε για τις θεωρητικές εξετάσεις γιατί ήταν πολύ μεθυσμένος και δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει! Του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, όταν συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ δύο χρόνια πριν.
Όταν πήγε στις εξετάσεις, είπε ότι ήταν πολύ νευρικός και χρειαζόταν «κάτι να τονωθεί το ηθικό του». Οι εξεταστές παρατήρησαν ότι δεν μπορούσε να περπατήσει και αποφάσισαν να του κάνουν αλκοτέστ και του ζητήθηκε να αποχωρήσει αμέσως.

Ζευγάρι έβαλε τον 13χρονο γιο τους να οδηγήσει, επειδή ήταν πολύ μεθυσμένοι
Η 32χρονη Heather Choulos, κατηγορήθηκε ότι έβαλε σε κίνδυνο το παιδί της επειδή το έβαλε να οδηγήσει. Η Choulos, ο 29χρονος φίλος της, Donald Hughes, και ο 13χρονος γιος της, πήγαν σε μια πιτσαρία να δειπνήσουν και αφού ήπιαν ένα μπουκάλι κρασί αποφάσισαν ότι ήταν πάρα πολύ μεθυσμένοι για να οδηγήσουν. Το ζευγάρι έχει πάρα πολλές καταδίκες επειδή οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ο μικρός, που ποτέ δεν είχε οδηγήσει ξανά, δεν είχε καμία βοήθεια επειδή το ζευγάρι ήταν πολύ «απασχολημένο» στο πίσω κάθισμα! Ο μικρός φοβήθηκε όταν συνειδητοποίησε ότι οδηγούσε ανάποδα το δρόμο. Η αστυνομία δέχτηκε μια κλήση για ένα σταματημένο όχημα και όταν έφτασαν, βρήκαν το αυτοκίνητο του ζευγαριού σταματημένο στη μέση μιας λεωφόρου. Το αγόρι είχε σταματήσει το αυτοκίνητο και αρνούταν να οδηγήσει.

Έχασε το δίπλωμα οδήγησης επειδή οδηγούσε ένα παιδικό αυτοκινητάκι μεθυσμένος
Σε έναν άντρα απαγορεύτηκε να οδηγεί επειδή συνελήφθη να οδηγεί σε κατάσταση μέθης ένα παιδικό αυτοκινητάκι με τελική ταχύτητα 6 χλμ/ώρα! Η αστυνομία σταμάτησε τον 40χρονο Paul Hutton, καθώς οδηγούσε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Barbie, το οποίο κινείται πιο αργά και από ένα σκούτερ, κοντά στο σπίτι του. Του δόθηκε μια υποχρεωτική τριετής απαγόρευση οδήγησης, επειδή είχε λάβει και άλλη απαγόρευση μέσα στα τελευταία 10 χρόνια οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είναι «εντελώς χαζός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου