Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Το top 10 των video games

Βιντεοπαιχνίδια με κέρδη εκατομμυρίων που μας καθηλώνουν στις οθόνες.

Η λίστα έχει δημιουργηθεί με δεδομένα που έχουν καταγραφεί από το 1995, από την αμερικάνικη εταιρεία ερευνών αγοράς, NPD Group.


10η θέση: Call of Duty 4: Modern Warfare (Activision-Blizzard)
Τα προηγούμενα Call of Duty είχαν επικεντρωθεί σε ιστορικές μάχες, ενώ η τέταρτη συνέχεια έφερε τους παίκτες στο παρόν. Έτσι εξασφάλισε και την μελλοντική επιτυχία της σειρά συστήνοντας το εν λόγω παιχνίδι στο ευρύτερο κοινό, το οποίο όχι μόνο το λάτρεψε, αλλά το έβαλε στην δεκάδα με τα καλύτερα video games της γενιάς.

9η θέση: Mario Kart (με τιμόνι) (Nintendo)
Η έκτη και πιο επιτυχημένη έκδοση στα παιχνίδια αγώνων με τον διάσημο πρωταγωνιστή Mario της Nintendo οφείλει την επιτυχία της στο πλαστικό τιμόνι που κάνει την οδήγηση πιο φυσική. Επίσης, δίνει την δυνατότητα σε μέχρι και 12 παίκτες να κοντραριστούν στην πίστα online κάτι που η εν λόγω σειρά δεν είχε κάνει ποτέ πριν.

8η θέση: Wii Fit Plus (Nintendo)
Πρόκειται για αναβάθμιση του αρχικού παιχνιδιού «Wii Fit», καθώς εισήγαγε 21 νέα mini-games και ασκήσεις στη δημοφιλές σειρά, ενώ διατηρεί όλα τα στοιχεία –συμπεριλαμβανομένης και της τιμής- με τον προκάτοχό του. Επίσης, την plus έκδοση προστέθηκε και σύστημα καταμέτρησης θερμίδων που καταναλώνονται, ενώ είναι μέχρι σήμερα το μόνο παιχνίδι που εγκρίθηκε από το American Heart Association.

7η θέση: Guitar Hero World Tour (Activision-Blizzard)
Ακολουθώντας την επιτυχία του «Rock Band» το «Guitar Hero» ήρθε να ολοκληρώσει και να τελειοποιήσει το παιχνίδι-μουσικό συγκρότημα. Αν και τα «μουσικά» video games, είχαν αρχίσει να χάνουν έδαφος εκείνη την εποχή, ωστόσο οι καλές κριτικές και οι πιστοί φαν της δημοφιλούς μπάντας δεν έχασαν την ευκαιρία να την… επεκτείνουν.

6η θέση: Wii Play (με τηλεχειριστήριο) (Nintendo)
Αυτό που έκανε την διαφορά στο εν λόγω video-game δεν ήταν το παιχνίδι αυτό καθεαυτό, αλλά το έχτρα τηλεχειριστήριο. Η σειρά παιχνιδιών Wii είχε και αυτόνομη έκδοση, οπότε οι παίκτες είχαν την επιλογή ενός αυτόνομου παιχνιδιού ή ενός με κοντρόλ. Η επιλογή είναι προφανής.

5η θέση: Rock Band (Viacom/MTV Games)
Οι παίκτες είχαν ήδη αρχίσει να τζαμάρουν με πλαστικές κιθάρες όταν κυκλοφόρησε το «Rock Band». Ωστόσο, αυτό που έκανε το εν λόγω παιχνίδι να ξεχωρίσει ήταν η προσθήκη των ντραμς και του τραγουδιστή. Κατασκευασμένο από τον δημιουργό του «Guitar Hero», άλλαξε το τοπίο στα μουσικά video games και απέφερε κέρδη που ξεπερνούσαν τα $670 εκατομμύρια.

4η θέση: Call of Duty: Modern Warfare 2 (Activision-Blizzard)
Η σειρά παιχνιδιών Call of Duty είχαν μεγάλη επιτυχία και πριν την έκδοση «Modern Warfare 2», αλλά αυτή ήταν που τα απογείωσε σε πωλήσεις. Με κέρδη $713.6 εκατομμυρίων, επαναπροσδιόρισε τον ορισμό των κινηματογραφικών παιχνιδιών δράσης και έγινε από τα πλέον αγαπημένα του Xbox Live.

3η θέση: Wii Fit (Nintendo)
Όταν η Nintendo λάνσαρε το «Wii Fit» το 2007 πολλοί αναρωτήθηκαν ποιος θα αγόρασε ένα παιχνίδι με ασκήσεις γυμναστικής που κόστιζε $100. Κι όμως, το εν λόγω video game έγινε το best seller της σειράς Wii με κέρδη $736.6 εκατομμυρίων.

2η θέση: Call of Duty: Black Ops (Activision-Blizzard)
Η πιο πρόσφατη έκδοση της σειράς παιχνιδιών «Call of Duty» έχει αφήσει πίσω τους προκατόχους του και με πωλήσεις που ξεπερνούν τα $787 εκατομμύρια το «Black Ops» είναι από τον Φεβρουάριο του 2011 στα best seller της Activision-Blizzard. Αν και το λανσάρισμά του έγινε εν μέσω πολλών αλλαγών στην εταιρεία με αποκορύφωμα την απόλυση των δημιουργών των παιχνιδιών «Call of Duty», ωστόσο το κοινό το λάτρεψε.

1η θέση: Guitar Hero III: Legends of Rock (Activision-Blizzard)
Η ειρωνεία είναι πως το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες συνολικά εισπράξεις όλων των εποχών, ανήκει σε μια σειρά που δεν είναι πια στην παραγωγή. Το «Guitar Hero III» κατέκτησε την κορυφή των μουσικών video games με πωλήσεις $830.9 εκατομμυρίων. Με τον κιθαρίστα των Guns N' Roses να κοσμεί το εξώφυλλο, ήταν το πρώτο online παιχνίδι για πολλούς παίκτες.

πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου