Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

10 ανεξερεύνητα μέρη της γης

Ο άνθρωπος έχει αποκαλύψει πολλά μυστικά της γης με τη βοήθεια των μηχανών, της έρευνας και της ανάπτυξης. Τα περισσότερα από τα μέρη στη γη είναι προσβάσιμα πλέον με τη βελτίωση των υποδομών και της τεχνολογίας. Ωστόσο υπάρχουν κάποια μέρη που ακόμα δεν έχουν εξερευνηθεί...

1. Σπήλαια
Η Κίνα, η οποία έχει τις υψηλότερες καταθέσεις ασβεστόλιθων στον κόσμο, έχει εξερευνήσει πολύ λίγες σπηλιές. Επίσης, στη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ανταρκτική, είναι ανεξερεύνητες οι περισσότερες, ενώ στη Γεωργία όπου υπάρχει το πιο βαθύ σπήλαιο στον κόσμο δεν έχει εξερευνηθεί πλήρως, λόγω του εξαιρετικά αφιλόξενου περιβάλλοντος του. Πάντως ο ακριβής αριθμός των σπηλαίων στη Γη δεν είναι ακόμα γνωστός.

2. Τροπικό Δάσος του Αμαζονίου
Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου περιλαμβάνει το 50% των τροπικών δασών του κόσμου. Η βιοποικιλότητά του είναι εξαιρετικά μεγάλη, καθώς υποστηρίζει πολλά είδη φυτών και πάνω από 2.000 πουλιά και θηλαστικά, ενώ έχει περίπου 2,5 εκατομμύρια είδη εντόμων και 438.000 είδη φυτών και πολλά ακόμα που δεν έχουν ανακαλυφθεί.

3. Ανταρκτική
Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς κρύβεται κάτω από το παγωμένο έδαφος της Ανταρκτικής. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει ένα δίκτυο από ποτάμια, ρέματα και πετρώδες έδαφος που αποτελούν τη γεωγραφία της. Μάλιστα πρόσφατα, η ανακάλυψη των υπο-παγωμένων λιμνών έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην εξερεύνηση της Ανταρκτικής.

4. Mariana Trench & Deep Ocean
Το πιο βαθύ και σκοτεινό σημείο στον ωκεανό είναι 35.800 πόδια, Mariana Trench, και όπως είναι φυσικό έχει μείνει ανεξερεύνητο.

5. Έρημοι
Αν και γνωρίζουμε όλες τις ερήμους του πλανήτη, λίγες έχουν εξερευνηθεί δεδομένου ότι έχουν το λιγότερο φιλόξενο περιβάλλον για τη διατήρηση της ανθρώπινης ζωής.

6.Gangkhar Puensum, Μπουτάν
Σε υψόμετρο 7.570 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας το Gangkhar Puensum είναι το υψηλότερο βουνό πάνω στη γη που δεν έχει πατηθεί.

7. Πολικοί πάγοι, Γροιλανδία
Το 81% της Γροιλανδίας καλύπτεται από πάγο, και ως εκ τούτου είναι η λιγότερο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο με μεγάλους οικισμούς που βρίσκονται πάνω στον πάγο χωρίς ακτή. Η Γροιλανδία έχει εξερευνηθεί μόνο μέχρι ένα σημείο, ενώ οι επιστήμονες διενεργούν αποστολές για έρευνα και ανάπτυξη στο βόρειο τμήμα της Γροιλανδίας.

8. Βορειοδυτική Σιβηρία
Η Σιβηρία αποτελεί σχεδόν ολόκληρη τη Βόρειο Ασία∙ η δυτική Σιβηρία καλύπτεται από πάγο, ενώ η ανατολική και κεντρική αποτελείται από ορεινούς όγκους. Πρόσφατα έγιναν πολλές προσπάθειες από επιστήμονες και γεωλόγους για να μελετήσουν το περιβάλλον και την οικολογία της, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι συγκεντρωμένο στη δυτική Σιβηρία.

9. Βουνά της βόρειας Κολομβίας
Τα βουνά της βόρειας Κολομβίας είχαν μείνει ανεξερεύνητα μέχρι πρόσφατα, όταν μια ομάδα επιστημόνων ξεκίνησε μια βιολογική αποστολή.

10. Κεντρική Περιοχή, Νέα Γουινέα
Η κεντρική περιοχή των ορεινών δασικών εκτάσεων είναι υπό προστασία λόγω της εγγραφής της σε εθνικά πάρκα της Νέας Γουινέας. Στα δάση αυτά υπάρχουν και προστατεύονται ποικίλα είδη πουλιών και ζώων. Ωστόσο, οι εξορυκτικές δραστηριότητες συνιστούν απειλές για την εύθραυστο οικοσύστημα τους.

πηγή: sportygossip.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου