Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Πρέπει να τρέχουμε ή όχι στη βροχή για να μείνουμε στεγνοί;


Δεν μπορεί όλο και κάποιος θα το έχει σκεφτεί... Όταν βρέχει, τι είναι καλύτερα να κάνουμε για να μείνουμε στεγνοί -όσο γίνεται δηλαδή; Να τρέχουμε ή απλά να πάμε περπατώντας;Ο φυσικός του Πανεπιστημίου του Ούντινε στην Ιταλία, Alessandro De Angelis, λοιπόν, αποφάσισε να μας βοηθήσει με τη χρήση της επιστήμης. Πριν μερικά χρόνια υπολόγισε πως "κάποιος που τρέχει με ταχύτητα 10 μέτρα/δευτερόλεπτο όντως δεν βρέχεται τόσο πολύ από κάποιον που τρέχει πιο γρήγορα, αλλά μόλις κατά 10%".

Τώρα όμως, ο επίσης φυσικός Franco Bocci, αναφέρει στο European Journal of Physics, νέες ιδέες για το αιώνιο αυτό δίλημμα. Αν κάποιος τρέχει μένει λιγότερη ώρα στη βροχή, όμως πέφτουν πάνω του περισσότερες σταγόνες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απάντηση εξαρτάται από το σχήμα και την κατεύθυνση που κινείται το σώμα καθώς και από την κατεύθυνση του ανέμου και την ένταση της βροχής.

Σας βοήθησαν οι φυσικοί; Πάντως ο σοφός μας λαός λέει, "ο βρεγμένος την βροχή δεν τη φοβάται" και αν είσαι βρεγμένος δε νομίζω να σε νοιάζει αν βραχείς περισσότερο ή λιγότερο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου